8/6/10

Η… ξελιγωμένη περί διεθνούς δικαίου Τουρκία και η Ελλάδα

-«ότι θα σπεύσει να μας πληροφορήσει για την τύχη 1.619 Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι συνελήφθησαν αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό Κατοχής και φέρονται, 36 χρόνια τώρα, ως αγνοούμενοι. Αυτά τα απαιτεί ο στοιχειώδης ανθρωπισμός! Και στην ισλαμική Τουρκία, αυτός, ως φαίνεται, πλεονάζει!»
- Επίσης είναι περισσότερο από βέβαιον ότι θα ζητήσει επίσημα συγγνώμη για τους περίπου 4.000 νεκρούς Ελληνοκυπρίους, που προκάλεσε η εισβολή και κατοχή της Βορείου Κύπρου,
- οι φίλοι Τούρκοι γείτονές μας διακηρύσσουν "την διάπυρον πεποίθησή τους προς τη Διεθνή Νομιμότητα και προς το Δίκαιον της Θαλάσσης", το οποίο μέχρι σήμερα έχει υπογραφεί από 160 κράτη και όχι από την Τουρκία (!) και αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη: α) να αναγνωρίσει το αντίστοιχο ελληνικό δικαίωμα των εθνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια (!) β) να άρει το casus belli εναντίον της Ελλάδος!


Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ: Γιατί η Αθήνα και η Λευκωσία απέφυγαν να σχολιάσουν και να αντιδράσουν στις πρωτοφανείς διαστρεβλώσεις, ψεύδη και παραποιήσεις, που ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου διατύπωσαν στις ομιλίες τους, ο μεν ένας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο δε άλλος ενώπιον της Τουρικής Εθνοσυνέλευσης; Ερντογάν και Νταβούτογλου εμφάνισαν μία Τουρκία ως περιστερά της ειρήνης και ως τη μόνη προασπίστρια του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έναντι ενός Ισραήλ που κατηγορείται για τρομοκρατία κα πειρατεία. Η Τουρκία, κράτος-δολοφόνος και κράτος-γενοκτόνο, που τα χέρια του στάζουν ακόμα από τα αίματα εκατομμυρίων ανθρώπων, που κυριολεκτικά αφάνισε, τολμά να μιλά ως εάν όλη η ανθρωπότητα να έπαθε αμνησία. Ο Ι. Θ. Μάζης, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ανάλυσή του αναφέρεται στην αναγκαιότητα, η Ελλάδα να εκθέσει την ξεδιάντροπη τουρκική πολιτική.

«Η Ελλάδα», γράφει ο καθηγητής Μάζης, «έχει πολλαπλά συμφέροντα να εντοπίσει στις δηλώσεις των Ερντογάν και Νταβούτογλου περί ισραηλινής "πειρατείας εκτός των 12 ναυτικών μιλίων", διότι αυτό σημαίνει ότι, αιφνιδίως, οι φίλοι Τούρκοι γείτονές μας διακηρύσσουν "την διάπυρον πεποίθησή τους προς τη Διεθνή Νομιμότητα και προς το Δίκαιον της Θαλάσσης", το οποίο μέχρι σήμερα έχει υπογραφεί από 160 κράτη και όχι από την Τουρκία (!) και αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη: α) να αναγνωρίσει το αντίστοιχο ελληνικό δικαίωμα των εθνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια (!) β) να άρει το casus belli εναντίον της Ελλάδος! Δηλαδή, πράγματα τα οποία η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τα υπομνήσει αμέσως στην τουρκική ισλαμική κυβέρνηση και να είναι βεβαία ότι και εκείνη θα τα σεβαστεί απολύτως! Ιδιαιτέρως μετά τη μεγαλειώδη μαγιάτικη επίσκεψη "ειρήνης" του κ. Ερντογάν στην Αθήνα. Και να είναι βεβαία η Ελληνική Κυβέρνηση ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου θα σπεύσει να συνεργασθεί μαζί μας για να τα υλοποιήσει όλα αυτά τα ωραία!

»γ) Υπό τα δεδομένα αυτά δύναται να είναι βεβαία η Ελληνική Κυβέρνηση ότι μία "δύναμη ειρήνης", όπως είναι αναμφιβόλως η νεο-οσμανική Τουρκία, θα σπεύσει να διευκρινίσει όλα τα περί ομαδικών τάφων των Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων πολέμου της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής του Ιουλίου του 1974 στην Κύπρο, η οποία κατέληξε στην παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. δ) Μπορούμε ακόμη να είμαστε βέβαιοι ότι η ισλαμική Κυβέρνηση της Αγκύρας θα σπεύσει, εντός του πλαισίου των νέων ανθρωπιστικών και ειρηνευτικών δραστηριοτήτων της, να επιστρέψει τις περιουσίες στους 200.000 Ελληνοκυπρίους πρόσφυγες. ε) Επίσης είναι περισσότερο από βέβαιον ότι θα ζητήσει επίσημα συγγνώμη για τους περίπου 4.000 νεκρούς Ελληνοκυπρίους, που προκάλεσε η εισβολή και κατοχή της Βορείου Κύπρου,

»στ) Ακόμη», γράφει ο καθηγητής Μάζης, «ότι θα σπεύσει να μας πληροφορήσει για την τύχη 1.619 Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι συνελήφθησαν αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό Κατοχής και φέρονται, 36 χρόνια τώρα, ως αγνοούμενοι. Αυτά τα απαιτεί ο στοιχειώδης ανθρωπισμός! Και στην ισλαμική Τουρκία, αυτός, ως φαίνεται, πλεονάζει!», επισημαίνει με αιτιολογημένη ειρωνεία. Η αφόρητη ειρωνεία, όμως, είναι άλλη: Όπως σημειώνει με πίκρα, Έλληνες ακτιβιστές διαδηλώνουν ακόμα και στην άκρη του κόσμου, αλλ’ αγνοούν συστηματικά την Κύπρο. Και οι θέσεις Μάζη ηχούν σε ελληνικά και κυπριακά ώτα μη ακούοντα. Τρέμουν το σουλτάνο Ερντογάν και το μεγάλο βεζύρη του, τον Νταβούτογλου…

3 σχόλια:

  1. Μὲ τὴν πολιτικὴ κατευνασμοῦ ποὺ ἀντιμετωπίζουμε τὴν Τουρκία, ὅταν οἱ δικοί μας ἀξιωματοῦχοι βλέπουν τοῦρκο ἀξιωματοῦχο, τρέμουν τὰ πόδια τους μὴν τυχὸν καὶ ποῦν κάτι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...σημαίνει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη: α) να αναγνωρίσει το αντίστοιχο ελληνικό δικαίωμα των εθνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια (!) β) να άρει το casus belli εναντίον της Ελλάδος!..."
    Καλά χαζοί είναι οι άνθρωποι; Πόσες φορές θα το πούμε; Το Αιγαίο είναι Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Σ-Η! Είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ περίπτωση. Τι το ιδιαίτερο έχει; Μα βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας, τι άλλο;
    Με λίγα λόγια καλό το διεθνές δίκαιο κλπ αλλά μόνο όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας.
    Θα το καταλάβουν οι απανταχού φωστήρες μας ποτέ ή θα περιμένουν εσαεί την "φιλική προσέγγιση" της Τουρκίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαλλου οι τουρκοι δεν μπορουν να απεμπολισουν τις παραδοσεις τους και να μην ακολουθουν την πρακτικη του πατριωτη τους Καραγκιοζη,ο οποιος ελεγε τα δικα μου,δικα μου και τα δικα σου δικα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.