8/6/10

Προβληματίζει πρόταση Πούτιν για τις μυστικές υπηρεσίες

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν επιχείρησε να «περάσει» ένα νόμο που θα επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να συλλαμβάνουν και να κρατούν για διάστημα άνω των δύο εβδομάδων Ρώσους πολίτες δίχως να περνούν από δίκη, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Der Spiegel.

Υπό τον τίτλο "Ο Πούτιν προωθεί νέο νόμο για να φιμώσει την αντιπολίτευση", η γερμανική εφημερίδα στο σχετικό άρθρο της ανέφερε πως ο Ρώσος πρωθυπουργός εντείνει τον "πόλεμο" εναντίον της αντιπολίτευσης και του ισλαμιστικού κινήματος στον Καύκασο. "Η κίνησή του αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τα πίσω", δήλωσε η Λουντμίλα Αλεξέγεβα, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, η οποία τιμήθηκε μάλιστα με το Βραβείο Ζαχάρωφ το 2009.

Το σχέδιο αυτό, ανέφερε η εφημερίδα, θα "επισκιάσει" και το Ρώσο πρόεδρο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, διότι από τότε που ανέλαβε την προεδρία, υποσχέθηκε να διασφαλίσει την "πολιτική και οικονομική ελευθερία" στη χώρα. Είχε δηλώσει πως "πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί", τους είχε χαρακτηρίσει μάλιστα "ανήθικους". Το γεγονός ότι ο Πούτιν "παραμερίζει" τον Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Der Spiegel, αποδεικνύει πόσο "νευρική" είναι η ρωσική ηγεσία, "δεν αισθάνεται πως μπορεί να στηριχθεί στους δικούς της ανθρώπους".

Περιορισμός της ελευθερίας
Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι πολίτες διαδηλώνουν στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, στο Καλίνινγκραντ, στο Βλαδιβοστόκ και στην Αστρακάν, τους τελευταίους μήνες. "Η κοινωνία των πολιτών ξυπνά στη Ρωσία και ασκεί μεγαλύτερη επιρροή από ό,τι η αντιπολίτευση", υπογραμμίζει η Λουντμίλα Αλεξέγεβα. "Η ρωσική κυβέρνηση μοιράζεται την άποψη αυτή και θέλει να χρησιμοποιήσει το νέο νόμο για να καταπνίξει την κοινωνική διαμαρτυρία εν τη γενέσει της", σημειώνει το δημοσίευμα.

Αλλά, η πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν να ενισχύσει τις εξουσίες των μυστικών υπηρεσιών προκειμένου οι Αρχές να είναι πιο αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, βρίσκει απήχηση στην κοινή γνώμη, παρόλο που μια τέτοια αλλαγή ενέχει τον κίνδυνο να περιοριστεί η ελευθερία του Τύπου.

Ύστερα, όμως, από την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Μόσχας, όπου τουλάχιστον σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Μάρτιο, η κυβέρνηση θέλει να λάβει πιο αυστηρά μέτρα κατά της "ισλαμιστικής εξέγερσης". "Παρά τα μέτρα που έχουμε υιοθετήσει, ο αριθμός των επιθέσεων των εξτρεμιστών δεν έχει μειωθεί", δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δικαιολογώντας την απόφασή του, αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα. ΣΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

  1. Οχι θα κατσει με σταυρωμενα χερια, οπως κανει ο Τζεφρυ και ο Von Δρουτσας με τις αβλαβεις διελευσεις των τουρκικων πλοιων ανοικτα του Σουνιου.
    Τι τον περασατε τον Πουτιν, για Τζεφρυ?
    Νοιαζεται για τη χωρα του και θα προσπαθησει με καθε μεσο να υπερασπισει την εδαφικη ακεραιοτητα και τα συμφεροντα της πατριδας του.
    Σε μας δυστυχως μας ετυχε Αμερικανος πρωθυπουργος.
    Τα λοιπα περι "ανθρωπιστικων" οργανωσεων που διαμαρτυρονται, μαλλον απατη ειναι. Ας μας δειξουν ποιος ειναι ο χρηματοδοτης τους και μετα τα λεμε. Ειναι αλλωστε γνωστο οτι ο Μπρεζινσκυ και οι καθε λογης Μπρεζινσκυ που βλεπουν τη Ρωσια σαν εμποδιο στη στρατηγικη τους για την κυριαρχια στον τομεα της ενεργειας, ειναι ικανοι να συμμαχησουν και με το διαβολο ακομα για να το πετυχουν. Τα υπολοιπα ειναι ΦΟΥΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ, ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ.
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΤΑΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ.
    ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
    Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΙΜΑ. ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.