8/8/11

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του πρώην διοικητή Στρατιάς Αιγαίου

İnternet andıcı davasında Org. Nusret Taşdelenler dahil 7'si general 14 kişi hakkında yakalanma emri çıkarıldı
Ο μέχρι χθες Διοικητής Στρατιάς Αιγαίου, αντιστράτηγος Νουσρέτ Τάσντελερνλερ, αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή, κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις που στρέφονται εναντίον του πολιτεύματος
Προτού κοπάσουν οι αναταράξεις και οι αντιδράσεις από την επεισοδιακή εθελουσία αποστρατεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των τριών κλάδων των ΤΕΔ, νέες αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση τουρκικού δικαστηρίου, με βάση την οποία ο μέχρι χθες Διοικητής Στρατιάς Αιγαίου, αντιστράτηγος Νουσρέτ Τάσντελερνλερ (Nusret Taşdelenler), θα πρέπει να συλληφθεί τις επόμενες ημέρες και να οδηγηθεί στις φυλακές.
Ο Τάσντελερνλερ, που συμμετείχε στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, με απόφαση του οποίου τοποθετήθηκε στη θέση του Διοικητού Εκπαίδευσης και Δόγματος του Στρατού Ξηράς, κατηγορείται ότι είναι ένας από τους ανωτέρους του προφυλακισμένου συνταγματάρχη Ντουρσούν Τσιτσέκ, σύμφωνα με την κατάθεση του οποίου, έδωσαν διαταγή για τη δημιουργία και λειτουργία 41 ιστοσελίδων με περιεχόμενο, μεταξύ άλλων, και εναντίον του Ερντογάν, το ΑΚΡ και της κυβέρνησής του.
Μετά την κατάθεση του Τσιτσέκ, το αρμόδιο δικαστήριο αποφάσισε τη σύλληψη του Τάστνελελνερ και άλλων 14 αξιωματικών, ανάμεσα στους οποίους επτά ανώτατοι.
Ανάμεσα στους υπό σύλληψη και προφυλάκιση αξιωματικούς βρίσκεται ο πρώην διοικητής της Πρώτης Στρατιάς, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, στρατηγός ε.α. Χασάν Ιγσίζ (Hasan Iğsız), ο Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Βόρειας Θαλάσσιας Περιοχής, αντιναύαρχος Μεχμέτ Οτουζμπίρογλου (Mehmet Otuzbiroğlu), οι αντιστράτηγοι Ισμαήλ Πεκίν (İsmail Pekin) και Μεχμέτ Ερόζ (Mehmet Eröz), ο υποστράτηγος Μουσταφά Μπακιτζί (Mustafa Bakıcı) και ο ταξίαρχος Αλαατίν Σεβίμ (Alaaddin Sevim).
Το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε τη συνένωση της δίκης με αυτήν του "Σχεδίου Καταπολέμησης της Ισλαμικής Απειλής" ("İrtica ile Mücadele Eylem Planı"), το οποίο επίσης φέρει την υπογραφή του συνταγματάρχη Ντουρσούν Τσιτσέκ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.