12/8/11

Ετοιμάζουν πανηγύρια οι τουρκοκύπριοι-ΑΠΟΤΙΣΗ ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΣΙΕΜΙΛΕΡ»

Με πανηγύρια θα γιορτάσουν οι Τ/κ και οι έποικοι και την επέτειο της δεύτερης φάσης της εισβολής του 1974.Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ειδικές τελετές θα γίνουν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, στη Λεύκα και στο Τζιάος.Το βράδυ της 14ης Αυγούστου οι νεολαίες των κομμάτων Ενωμένης Κύπρου, Νέας Κύπρου και Σοσιαλιστικού Κόμματος Κύπρου, το πολιτιστικό Κέντρο Μπαράκα, η εφημερίδα Μπαρικάτ και η πλατφόρμα κυπριακής νεολαίας, θα διοργανώσουν συναυλία με την ονομασία ”Αντιμιλιταριστική επιχείρηση ειρήνης”.



ΑΠΟΤΙΣΗ ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΣΙΕΜΙΛΕΡ»

O Kemal Şemiler – ιδρυτικό μέλος τς Τουρκικής Οργάνωσης Αντίστασης και δεύτερος στην ιεραρχία της στρατιωτικής διοίκησης της Lefkoşa – μνημονεύθηκε σήμερα με ειδική τελετή παρά τον τάφο του κατά την 39η επέτειο του θανάτου του.Μιλώντας κατά την μνημονευτική τελετή, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης», Yılmaz Bora τόνισε ότι ο Şemiler ήταν ένας από τους σπάνιους ανθρώπους ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει μια τέτοια δύσκολη αποστολή.

Επισημαίνοντας ότι ο Şemiler ανέλαβε αυτό το καθήκον λόγω της αφοσίωσης του στην πατρίδα του, στους Τούρκους της Κύπρου και το Τουρκικό Έθνος, ο Yılmaz Bora υπενθύμισε ότι αυτός κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την εγκαθίδρυση της Ραδιοφωνίας Μπαϊράκ με στόοχ να ενημερωθεί ορθά ο λαός επί των τελευταίων εξελίξεων.Μιλώντας επίσης ο βουλευτής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Zorlu Töre, υπέδειξε τη σημασία της Τουρκικής Οργάνωσης Αντίστασης και δήλωσε ότι οι Τούρκοι της Κύπρου είναι ελεύθεροι και έχουν ελπίδα για το μέλλον.Είναι εκτός θέματος για τους Τούρκους της Κύπρου να εγκαταλείψουν τα δικαιώματα τους που πηγάζουν από την συμφωνία εγγυήσεων, πρόσθεσε.+
http://www.onlycy.com/
http://www.brtk.net/

2 σχόλια:

  1. Ἔτσι εἶναι ἡ ζωή, οἱ νικητὲς νὰ γλεντᾶνε πάνω στὰ πτώματα τῶν νικημένων.

    Ὅποιος πιστεύει σὲ ἰδέες καὶ οὐτοπίες τοῦ ὕφους «ἕλα ρέ, πόλεμος τώρα μὲ τὴν Τουρκία δὲν γίνεται», «φιλία τῶν λαῶν» κ.λπ. ἂς τὰ βλέπη τὰ χάλια μας.
    Δὲν τοῦ λέω νὰ πάη ἐκεῖ, εἰδαμε πόσοι πολίτες σφάχθηκαν καὶ πόσοι ἦταν ἀγνοούμενοι τὸ 1974 καὶ τὶ ἔπαθαν οἱ Ἰσαὰκ καὶ Σολωμοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝΕ ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΙΧΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 74 ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝΕ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.