25/8/11

Αυστραλία: Ανακριβή τα περί αναγνώρισης της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία»

Ανακριβές χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, ρεπορτάζ φιλοκυβερνητικού σταθμού των Σκοπίων, περί επαφών της κ. Γκίλαρντ για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία.
Με τίτλο «Η Αυστραλία ετοιμάζει δώρο την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος για τα είκοσι χρόνια ανεξαρτησίας», ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός Kanal 5, ανέφερε, ότι «Σλαβομακεδόνες απόδημοι που ζουν στην Αυστραλία, προγραμματίζουν συναντήσεις με Αυστραλούς βουλευτές και το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας, προκειμένου να συζητήσουν για τους δεσμούς Αυστραλίας-ΠΓΔΜ με απώτερο σκοπό την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα».


«Τα δημοσιεύματα αυτά είναι ανακριβή», δήλωσε στην ελληνική ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» ο εκπρόσωπος της Τζούλια Γκίλαρντ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Στην Αυστραλία, η Ελλάδα διαθέτει το ισχυρότερό της λόμπυ. Η εκεί ελληνική παροικία είναι πολυπληθής, πολύ δεμένη και οι Έλληνες διατηρούν την εθνική τους ταυτότητα περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Κρατούν τα ήθη κι έθιμά μας, γιορτάζουν τις εθνικές και θρησκευτικές εορτές μας, περισσότερο απ' ό,τι εμείς εδώ, που αφήσαμε σιγά-σιγά όλα αυτά να ξεφτίσουν και να ευτελιστούν από τους διάφορους εθνομηδενιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nativisit, να μην είστε τόσο σίγουροι. Και εδώ στην Αυστραλία, την υποτίμηση του έθνους έχει συμβεί, ιδιαίτερα, μεταξύ των νέων. Φυσικά, η ελληνική εθνική ταυτότητα είναι ισχυρή, αλλά εκφράζεται μέσα από σχετικά ήπια αναζητήσεις όπως η τροφή και το χορό και όχι μέσα από την προάσπιση των ελληνικών εθνικών θεμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.