21/8/11

Λιβύη : Οι αντικαθεστωτικοί από τη δυτική Λιβύη εισήλθαν στην Τρίπολη

Οι αντικαθεστωτικοί από τη δυτική Λιβύη εισήλθαν απόψε στην Τρίπολη, όπου τους υποδέχθηκε με ενθουσιασμό το πλήθος, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αντικαθεστωτικοί από την ορεινή περιοχή της Νεφούσα εισήλθαν στη λιβυκή πρωτεύουσα υπό τους ήχους μουσικής στους δρόμους και μεγάλου ενθουσιασμού του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί.
'Αμαχοι τρέχανε κατά μήκος της αυτοκινητοπομπής που μεταφέρει τους εξεγερμένους σε κλίμα ευφορίας, προσέθεσε ο ανταποκριτής.Κατά την προέλασή τους σημειώθηκαν ωστόσο και σημαντικές ανταλλαγές πυρών με στρατιώτες πιστούς στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Οι πιστοί στον Καντάφι είχαν ανοίξει πυρ με βαρύ πυροβολικό και οι αντικαθεστωτικοί απαντούσαν στα πυρά τους.Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αντικαθεστωτικοί έφτασαν στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας στο Τζανζούρ.Λίγο νωρίτερα οι εξεγερμένοι είχαν πάρει τον έλεγχο στρατοπέδου στην είσοδο της λιβυκής πρωτεύουσας.

"Πήραμε τον έλεγχο αυτής της βάσης, αλλά δεν τον έχουμε ακόμη εξασφαλίσει.Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμη σκοπευτές που κρύβονται στο εσωτερικό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας μαχητής των αντικαθεστωτικών.Σήμερα το απόγευμα εξάλλου οι αντικαθεστωτικοί απελευθέρωσαν πολλές δεκάδες κρατούμενους στη φυλακή της Μάγια, η οποία βρίσκεται εκεί κοντά, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σ.Μ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

1 σχόλιο:

  1. http://www.infowars.com/rebels-defeated-in-misurata-reports-of-rebel-advances-on-tripoli-are-unsubstantiated/

    ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.