5/2/13

Ιράν: Ο Αχμαντινεζάντ θα συνεχίζει την καριέρα του στο Διάστημα

Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι είναι έτοιμος να γίνει ο πρώτος αστροναύτης στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος, που προβλέπει επανδρωμένη πτήση στο Διάστημα.

Τη δήλωσή του στην έκθεση επιτευγμάτων στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών στην Τεχεράνη παραθέτει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr. Πριν από μία εβδομάδα το Ιράν ανακοίνωσε την επιτυχή εκτόξευση ενός πιθήκου στο Διάστημα, γεγονός, που αποτελεί τμήμα προετοιμασίας του προγράμματος, το οποίο προβλέπει επανδρωμένη πτήση στο Διάστημα.
Ορισμένα ΜΜΕ θέτουν υπό αμφισβήτηση ότι ο πίθηκος όντως τέθηκε σε τροχιά, καθότι η Τεχεράνη δεν παρουσίασε οποιαδήποτε απόδειξη αυτής της επιτυχίας.

Η Φωνή της Ρωσίας 


Σημειώση (Κριστιάν)

Το Ιράν έστειλε την περασμένη εβδομάδα ένα πίθηκο στο διάστημα με μια υποτροχιακή πτήση που κορυφώνεται στα 120 χιλιόμετρα (τα σύνορα του διαστήματος έχουν οριστεί στα 100 χιλιόμετρα). 
Οι πραγματικοί στόχοι της Ισλαμικής Δημοκρατίας δεν είναι σαφείς, αλλά επίσημα, ο σκοπός αυτής της δοκιμής είναι η προώθηση της διαστημικής τεχνολογίας έτσι ώστε μία ημέρα να είναι σε θέση να αναπτύξει ένα μέσο εκτόξευσης για επανδρωμένη πτήση στο διάστημα. 
Το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα στείλει τους πρώτους ανθρώπους του στο διάστημα μέχρι το 2020. 
Η παρούσα εκτόξευση είναι η δεύτερη απόπειρα, και η πρώτη επιτυχής, να στείλει ένα πρωτόγονα στο διάστημα. 
Οι Ιρανοί χρησιμοποίησαν έναν μετατρεπόμενο πύραυλο Shahab 3 για την αποστολή αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.