4/3/15

Το δρόμο της Κύπρου προς τη Μόσχα παίρνει και η Αίγυπτος

Το δρόμο της Κύπρου αναφορικά με τη σύσφιξη των σχέσεων Λευκωσίας-Μόσχας ακολουθεί και η Αίγυπτος. “Tην ίδια ώρα που οι σχέσεις Κύπρου-Αιγύπτου ενισχύονται, και οι δύο χώρες ακολουθούν το δρόμο της επαναβεβαίωσης των ιστορικών τους δεσμών με την Μόσχα», αναφέρει χαρακτηριστικά τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σισι, χαιρέτησε τη Δευτέρα τη στάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τη στήριξη που δίδει στο κράτος της Αιγύπτου. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος χαρακτήρισε τις Αιγυπτο-ρωσικές σχέσεις, ισχυρές, σταθερές και ιστορικές.

Στη δήλωση αυτή προέβη μετά από συνάντηση που είχε με τον Γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolai Patrushev.

O Πρόεδρος Αλ Σισι, είπε ότι η Αίγυπτος πάντοτε έψαχνε για υποστήριξη από τη Μόσχα σε διάφορα επίπεδα, προσθέτοντας ότι τα Υπουργεία της χώρας επιδιώκουν την συνεργασία με βάση τα αποτελέσματα των κοινών συναντήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Τόνισε επίσης τη σημασία της υιοθέτησης μιας κοινής στρατηγικής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Προειδοποίησε επίσης ότι η φτώχια είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες της ανάπτυξης της τρομοκρατίας και ότι θα πρέπει να καταπολεμηθεί.

Από την πλευρά του ο Ρώσος αξιωματούχος χαιρέτησε την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, υπό το φως των επισκέψεων που γίνονται εκατέρωθεν τονίζοντας την επιτυχία της επίσκεψης Πούτιν στην Αίγυπτο.

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.