20/3/15

Economist: "Ο Orwell θα ήταν υπερήφανος με τη διγλωσσία του Αλέξη Τσίπρα..."

Η Ελλάδα βαδίζει τρεκλίζοντας στην καταστροφή
Οι ηγέτες της Ελλάδας φαίνονται πολύ λίγοι μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, υποστηρίζει ο Economist. Οι προσδοκίες για πολιτική λύση και το ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας. Ελάχιστη η πρόοδος από τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.
Ο Orwell θα ήταν υπερήφανος με τη διγλωσσία του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Economist, στο οποίο τονίζει πως οι ηγέτες της Ελλάδας φαίνονται πολύ λίγοι μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.
Χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε στη βουλή ότι είναι αποφασισμένος να κρατήσει τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. Κι αμέσως μετά προέτρεψε τα μέλη του κοινοβουλίου να ψηφίσουν έναν νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, ο οποίος προέβλεπε δωρεάν σίτιση και επιδοτούμενη ενέργεια στις ευπαθείς ομάδες της Ελλάδας. Επρόκειτο ακριβώς για το είδος των μέτρων, για το οποίο η συμφωνία του Φεβρουαρίου υποχρέωνε τη χώρα να συνεννοηθεί με τους πιστωτές της.

Συνεπώς, ο κ. Τσίπρας καταφτάνει σήμερα στις Βρυξέλλες για μία Σύνοδο Κορυφής μέσα σε ένα νέφος δυσπιστίας. Η ελληνική κατάσταση δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συζήτησης, αλλά είναι στο μυαλό όλων.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας του Φεβρουαρίου η Ελλάδα πρέπει να συντάξει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο δομικών μεταρρυθμίσεων με αντάλλαγμα κάποια ψήγματα των χρημάτων του προγράμματος βοήθειας, προκειμένου να μη βυθιστεί η οικονομία της. Αντί αυτού όμως οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περνούν το χρόνο τους συμπεριφερόμενοι σαν διασκεδαστές, υπογραμμίζει ο Εconomist. 
Για περισσότερα Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.