11/3/15

Stratfor: Η Ελλάδα προκαλεί την ΕΕ με το δημοψήφισμα

Η κυβέρνηση υποβάθμισε τις δηλώσεις Καμμένου και Βαρουφάκη περί δημοψηφίσματος, ωστόσο οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές που η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί στην επιλογή αυτή μετά τον Ιούνιο, όταν θα αρχίσουν οι πραγματικά δύσκολες διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Ελλάδας.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες στις 9 Μαρτίου προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες προτάσεις της Ελλάδας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Την ίδια ώρα, βασικά μέλη της ελληνικής κυβέρνησης άφησαν να εννοηθεί πως η Αθήνα θα μπορούσε να θέσει σε δημοψήφισμα το μέλλον της χώρας στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.
Αν και οι ανακοινώσεις αυτές ήταν ασαφείς και υποβαθμίστηκαν γρήγορα, ωστόσο τους επόμενους μήνες η ελληνική κυβέρνηση θα τεθεί υπό περαιτέρω πίεση, και η πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.
Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας και ηγέτης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, πρότεινε στις 7 Μαρτίου τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος. Μια ημέρα αργότερα, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε πως η κυβέρνησή του θα μπορούσε να διενεργήσει δημοψήφισμα ή πρόωρες εκλογές αν η Αθήνα και οι πιστωτές της δεν καταλήξουν σε συμφωνία.
Για περισσότερα πατήστε Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.