22/9/18

«οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου κατέχουν το 50% του παγκόσμιου πλούτου»



Άκουγα πάλι πρόσφατα, τη ...βαρύγδουπη είδηση, ότι «οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου κατέχουν το 50% του παγκόσμιου πλούτου». Ας σκεφτούμε λίγο τι σημαίνει αυτό. Ορισμένοι πιστεύουν πως ο παγκόσμιος πλούτος είναι ένα σταθερό νούμερο και πως θα ήταν δικαιότερο να μοιράζεται σε πιο ίσα μέρη. Πως, με άλλα λόγια, κάποιοι είναι πλούσιοι επειδή πήραν από τους υπόλοιπους, κάτι που ήδη υπήρχε. Δεν είναι όμως έτσι!

Ας υποθέσουμε πως ο παγκόσμιος πλούτος είναι σήμερα 100 και αύριο, εξαιτίας μιας δικής σας ανακάλυψης, γίνεται 120. Σε ποιον ανήκουν αυτά τα καινούργια 20 παγκόσμιου πλούτου; Θα πρέπει να μοιραστεί σε ίσα μέρη σε όλο τον πλανήτη; Πόσα θα ήταν δίκαιο να κρατήσετε εσείς από τα επιπλέον που παρήγαγε η δική σας ανακάλυψη; Το 80% ; Το 50% ; Το 20% ;



Η ιστορία δείχνει πως, όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό που κρατά αυτός που παράγει πλούτο, τόσο μεγαλύτερο είναι και το κίνητρό του για παραγωγή. Αντίθετα, όταν το ποσοστό που κρατά μικραίνει και το ποσοστό που διανέμεται μεγαλώνει, κάποια στιγμή χάνεται το ενδιαφέρον για νέα παραγωγή. Γίνεται αποδοτικότερο να εισπράττεις από την παραγωγή των άλλων παρά να παράγεις ο ίδιος. Τελικά κανείς δεν παράγει νέο πλούτο.

Αυτό συνέβη με τον Κομμουνισμό: κανένας δεν είχε κίνητρο να παράξει και οι πολίτες μοιράζονταν σε ίσα μέρη τη φτώχεια τους. Αντίθετα, στον Καπιταλισμό το κίνητρο - και συνεπώς η παραγωγή - είναι μεγάλο. Έτσι, ο πλούσιος γίνεται πλουσιότερος αλλά κι ο φτωχός γίνεται πλούσιος ή έστω λιγότερο φτωχός. Μπορεί η διαφορά μεταξύ τους να αυξάνει (και καλώς αυξάνει, διαφορετικά θα χάνονταν το κίνητρο για παραγωγή) αλλά η απόλυτη θέση τόσο πλουσίων όσο και φτωχών βελτιώνεται: έχουν καλύτερη υγεία από πριν, υψηλότερο προσδόκιμο ζωής, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Ένας φτωχός ευρωπαϊκού κράτους ζει πολύ καλύτερα από έναν μεσαίο ή και πλούσιο αφρικανό, μάλιστα όχι εξαιτίας του δικού του κόπου (που μπορεί να είναι μηδενικός) αλλά του κόπου αυτών που παράγουν στη χώρα του.




Ομοίως, οι 62 αυτοί πολύ πλούσιοι άνθρωποι (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι επιστήμονες της πληροφορικής ή άνθρωποι που έφεραν επανάσταση στους τρόπους του παγκόσμιου εμπορίου και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται και σήμερα), με τον πλούτο που παράγουν κάνουν και εμάς πλουσιότερους σε απόλυτα νούμερα.

Ο υπολογιστής που χρησιμοποιεί ο καθένας μας στο μαγαζί του, βελτιώνει την απόδοση και της δικής του επιχείρησης, ακόμα κι αν καθόλου δεν συμμετείχε ο ίδιος στην εφεύρεση ή την κατασκευή του. Δεν είναι λοιπόν δίκαιο αυτός που τον εφηύρε και αυτός που τον παράγει, να κρατήσει ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του για τον εαυτό του; Δεν κερδίζει και ο υπόλοιπος κόσμος από αυτό;

Υπάρχει και κάτι άλλο: όταν λέμε "κατέχει πλούτο" τί εννοούμε; Ότι έχει τα λεφτά του κάπου ακουμπισμένα και κάθεται επάνω τους; Όχι βέβαια! Τα χρήματα αυτά είναι επενδυμένα σε επιχειρήσεις που δίνουν δουλειά σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους!

Επιχειρήσεις που συνεχίζουν να παράγουν και να καινοτομούν, πηγαίνοντας τον κόσμο εμπρός. Αν δεν υπήρχαν αυτοί που κατέχουν το 50% του παγκόσμιου πλούτου, ούτε ο πλούτος που παρήγαγαν θα υπήρχε. Θα είμαστε όλοι ακόμα φτωχότεροι. Δεν θα υπήρχε κάτι επιπλέον να μοιραστεί το υπόλοιπο 50% του πλανήτη. Ενώ τώρα υπάρχει: ο πλανήτης μοιράζεται ένα μέρος αυτού του νέου πλούτου, που κάποιοι άλλοι παρήγαγαν!

* Του Γ. Καραβάνα




Jeff Bezos  στα πρώτα βήματα της Amazon 



22 σχόλια:

  1. Αν το Καραβάνας είναι ψευδώνυμο, τότε είναι κάτι παραπάνω από πετυχημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλούσιοι ἐπτώχευσαν καί ἐπείνασαν.
    Ἀπό μιά ἐφεύρεση πολλοί ὠφελοῦνται. Ὁ ἐφευρέτης, ὅμως, δέν φύτρωσε μοναχός του οὔτε βρῆκε κάτι μοναχός του, ἀλλά χρωστᾶ πολλά....τά πάντα!
    Στόν Θεό, τήν ἐξυπνάδα του, στήν οἰκογένιά του τίς ἀξίες του, στό σχολεῖο τίς λοιπές ἀξίοες του, τήν ἐργατικότητά του καί τήν ἐπιμέλειά του., στήν κοινωνία του τήν περαιτέρω μόρφωσή του καί τήν ἀνάπτυξη τῆς εὐφυΐας του, στούς προγόνους του τήν γλῶσσα του, καί τίς προσευχές τους, γιά νά ζήσῃ, κ.ο.κ.

    Ἀφοῦ λοιπόν οἱ ἐφευρέτες ἐξοφλήσουν ὅλους αὐτούς δεόντως, θά τούς περισσέψουν ἀρκετά γιά νά διευκολύνουν τήν δική τους ζωή, ἐργαζόμενοι καί αὐτοί ὅπως κάθε ἄλλος ἄνθρωπος, διευθύνοντας ἐνδεχομένως καί ἄλλες ἔρευνες, ἤ μία ἐπιχείρηση, ἀλλά ὅλα αὐτά ὄχι ἀτομοκεντρικῶς. Ὄχι γιά δικό του ἀτομικό κέρδος καί μόνον, οὔτε κυρίως γι' αὐτό!

    Ἀπό τό ἕνα ἄκρο, ὅτι δέν παίρνει τίποτα, ἀλλά μόνο τόν ἔπαινο τῆς κρατικῆς ἐπιχειρήσεως ἤ τοῦ κρατικοῦ συστήματος,
    δέν πρέπει νά πᾶμε στό ἄλλο ἄκρο, ὅτι δικαιοῦται νά κερρδίζῃ λές καί δέν χρωστάει τίποτα σέ κανέναν! ...ἤ νά μπορεῖ νά μήν έργάζεται πλέον αὐτός καί τά παιδιά του, 50 ἤ 80 χρόνια μετά τόν θάντατό του! Γιά ὄνομα τοῦ Θεοῦ, πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ απλοικο....Συμβαινει ομως ..πολλοι λαοι ναχουν παραγει πολυ πνευματικο πλουτο..οπως οι ...ανωτερω πλουσιοι...και ναναι παμπτωχοι ...επειδη οι ως ανω ...ειτε δεν πληρωσαν μια....ειτε τους κατακλεψαν....με σφαγη συχνα...Σε αυτη.την συνηθη περιπτωση οι ως ανω πλουσιοι λεγονται και ...πλουσιοι παλιανθρωποι....η ..εχιδνες....η φιδια του κερατα.Βλεπετε ο κοσμος δεν ειναι απλοικα.μια αψυχη τιποτενια παραθεση αριθμων...στον πινακα..Αυτα ειναι παιδαριωδη....αν οχι για γελια...Διανοιες στην ιστορια ολη...απιστευτες σταθηκαν αμηχανες ψαχνοντας να βρουν ακρη σε οι θιγει το αρθρο .Και δεν τα καταφεραν να δωσουν εξηγησεις.Παει πολυ να βρηκατε εσεις την μια και μονη...τοσο απλοικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για όσους έχουν συμπλέγματα με τον υγιή ανταγωνισμό, την επιχειρηματικότητα και τη σκληρή δουλειά υπάρχει πάντα η εναλλακτική Βενεζουέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει και η Συρια για τους αλλους που παραγουν ..υγειως ....χωρις συμπλεγμα..διαγγελμα...και αποφθεγματα...οταν ειναι γνωστο οτι εξ ορισμου δεν υπαρχει υγειης ανταγωνισμος.Διοτι τι να πεις στην σαρδελα οταν υγιως την τρωει ο ξιφιας...η στον σολωμο οταν υγιως αρπαζει δεκα ιδιους η αρκουδα ...η οταν βαζεις το ποδηλατο να περασει πυραυλο...μεσα σε εναν...υγιεονο κοσμο του Αντερσεν....

      Διαγραφή
    2. COMPETITION is SIN!!! Ταδε εφη ορθως ο κυριος Ροκφελερ οταν τρωγοταν με το Ροτσιλντ για τις πετρελάιοπηγες στο Μπακου γυρω στο 1900.....

      Διαγραφή
  5. Άρα αν δεν υπήρχαν αυτοί οι 62 (ή έστω κάποιοι άλλοι στην θέση τους) άνθρωποι, ο κόσμος παγκόσμια θα ήταν κατα 50/100 πιο φτωχος....

    Μιλάμε για πολύ γέλιο.... χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στους 50 δεν ανήκουν οι Ρότσιλντ και Ροκφέλερ γιατί είναι φιλάνθρωποι.Μαζεύουν από φιλανθρωπίες και δανείζουν, μέσα από τις Τράπεζες που κατέχουν οι παραπάνω 50, ολόκληρα Κράτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοι κι αλλοι δεκα δεν ειναι ποτε σε καμμια λιστα ...για δυο λογους 1) διοτι δεν χωραει το χαρτι της λιστας...2) διοτι την λιστα την φτιαχνουν στα δικα τους μαγαζια ..λιστων....η ληστων....

      Διαγραφή
  7. Ευτυχως που ο ανθρωπος πεθαινει και τελειωνει εκει το παραμυθι .... Φανταστειτε να ζουσε ες αει! Θα ειχαν κατασπαραξει ζωντανους τους αδυνατους και μετα ο ενας τον αλλον .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαυτο Χασαν ο Θεος τους ειπε ολους ...ζηστε μονο εως 100 κι αν.....και μετα ....περαστε απ τον παγκο ολοι να ....τα πουμε δυο μας....να σας ψιθυρισω ..δυο φωνηεντα...κι εκει βλεπεις τα φωνηεντα...υπο μορφη ..αγγουριου απο το πλην εως το συν ...απειρο....και πικραγγουρο με αγκαθια...κι εκει ακουγεται η φωνη του Κυριου..." μηδενικα δεν μαζευες ?? Τρυπες ?? Παρε τωρα να τις ...γεμισεις !!!!""

      Διαγραφή
  8. Το ευθέως γελοίο αυτό άρθρο καταφανέστατα απευθύνεται στον τύπο ανθρώπου που επιθυμεί δημιουργήσει το neocon σϋστημα. Ήτοι ανιστόρητο, εγωπαθή, αγράμματο, πανηγυρικώς αμόρφωτο, και συνεπώς ακαλλιέργητο, κάτοχο αποκλειστικώς δεξιοτήτων που εξυπηρετούν το σύστημα. Ο συντάκτης του άρθρου, και οι επικρτούντες, προβάλουν τον Jeff Bezos παραλείποντες τις ανήθικες επιχειρηματικές πρακτικές του Amazon και το 600 εκατ. $ που πήρε από την CIA γιά την πώληση και διαχείρηση των δεδομένων των πελατών της επιχειρήσεώς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι αν μπορούσε να γράφει και να δημοσιεύει στο διαδίκτυο αρθρακια ο "κολαούζος" (γνωστός ως naucrates ductor) το ίδιο ακριβώς θα ισχυριζόταν και για τους καρχαρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαβάζοντας πάντως τα σχόλια των συναναγνωστών εδώ στον Ινφογνώμων, αλλά και στα περισσότερα sites, διαβάζοντας πολλά άρθρα και ακούγοντας τι λέει ο κόσμος έξω, τι υποστηρίζει σε έρευνες και ερωτηματολόγια, πάντα διακρίνω την συντριπτική και ξεκάθαρη προτίμηση στον ανθρωπισμό, την ισότητα, την δικαιοσύνη, την τιμιότητα, τον ισοκαταμερισμό, κλπ. Θετικό και ενθαρρυντικό για το μέλλον μεν, αλλά μου γεννάει πάντα την ίδια θεμελιώδη απορία: Πως είναι δυνατόν οι τόσο πολλοί "συνειδητοποιημένοι" πολίτες τελικά να ψηφίζουν επί δεκαετίες τόσο άστοχα και φαύλα και να έχει καταντήσει η χώρα τέτοιο μπουρδέλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Babylonian η απάντηαις είναι ευχερής. Το σύστημα ΔΕΝ επιτρέπει την ανάδυση αυτοτελών προσωπικοτήτων στα πλαίσια των λεγομένων κομάτων εξουσίας, απ' εναντίας προωθούνται οι ομνύοντες δουλοπρεπέστατα υποταγήν. Ο γεροντόφιλος Μα(ι)κρον δεν κατάφερε να γίνει κάτι παραπάνω από τμηματάρχης στην τράπεζα των Ρότσιλντ όπου ηργάζετο, αλλά ανεδείχθη πρόεδρος. Πως να μην βομβαρδίσει η γαλλική φρεγάτα Auvergne την Συρία κατόπιν εντολής του Ισραήλ προχθές; Παρ' ημίν, ο λαός επενέδυσε πολλές ελπίδες εις το ΠΑΣΟΚ, ως εναλλακτική λύση, αλλά δεν διέβλεψε τον αληθή ρόλο, ως εγκαθέτου, του Ανδρέα Παπανδρέου με συνέπεια να υφίσταται τα πάνδεινα μετά τριακονταετίαν. Ο Τσίπρας φαίνεται να απετέλεσε έκπληξιν αλλά ταχέως συνομολόγησε υποταγήν. Ο κούλης δεν αξίζει καν αναφοράν. Το θέμα αυτό έχει οδηγήσει στην λεγομένη κρίση ηγεσίας ατον δυτικό κόσμο και οι πολίτες δεν ξέρουν που να στραφούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πρεσβειες εχουν διαπιστωσει πως οι θυμωμενοι θα στραφουν μαλλον σε "πατριωτικα" κομματα και σπευδουν να τα χειραγωγησουν αν δεν τα εχουν ιδρυσει κιολας. Πως να γινει αλλαγη λοιπον ειρηνικα????????........

      Διαγραφή
    2. Κατανοητά όλα τα ανωτέρω, αλλά ούτε γιγάντωση της αποχής, ούτε ευκαιρία σε νέα κόμματα, ούτε νέας κοπής αντιδράσεις και πρωτότυπης ειρηνικής διαμαρτυρίας (παύση πληρωμής λογαριασμών ΔΕΚΟ π.χ. για ένα τρίμηνο, εμπάργκο αγοράς Γερμανικών αυτοκινήτων ας πούμε, αποχή από πολιτικές συγκεντρώσεις, ακινητοποίηση αυτοκινήτων για συγκεκριμένα δεκαπεντάλεπτα εντός της ημέρας, κλπ) είδαμε... Ουδεμία αντίδραση, πέραν αντιπαραγωγικής γκρίνιας! Πάντα φταίει το σύστημα, το κράτος, οι εξωγήινοι, η λέσχη Μπιλντερμπεργκ κ.α. Και οι πολίτες τελικά τι ρόλο βαράνε? Των άβουλων ζώων? Πάντα με τα κόμματα εξουσίας? Και για τον Αντρέα που όρισε σχεδόν 20 χρόνια την πολιτική ζωή στη χώρα απλά δεν διέβλεψαν? Και ο Αλέξης φαίνεται να "απετέλεσε έκπληξιν αλλά ταχέως συνομολόγησε υποταγήν" και κανείς δεν το φαντάστηκε σκεπτόμενος τις περγαμηνές, τη παιδεία, τις παραστάσεις του, το υπόβαθρό του? Και τώρα ο "κούλης που δεν αξίζει καν αναφοράς" έτοιμος να πρωθυπουργεύσει? Και γιατί οι ψηφοφόροι ανέχονται μονίμως δύο μέτρα και σταθμά? Καλοί και κακοί πλειστηριασμοί, καλή και κακή ΕΡΤ, Μαρινάκης και Καλογρίτσας, ΔΟΛ και DOCUMENTO,κλπ, κλπ...
      Δεν με πείθουν και πολύ αυτά φίλε Στάθη, εκτός αν μιλάμε για λαό ανόητων που ούτε αυτό ισχύει. Άλλο βλάκας, άλλο παρτάλι. Άλλο ορθολογιστής και αξιοπρεπής, άλλο κατσαπλιάς...
      Και μιας και ανέφερες και τις εντολές του Ισραήλ προς την Γαλλία (αν και δεν κατάλαβα που κολλάει η σύνδεση αυτή με το ερώτημά μου), που έσπευσε να τις ικανοποιήσει ο ανίκανος τμηματάρχης (μέχρι εκεί τον αξιολόγησαν φαίνεται ικανό οι Εβραίοι πάτρωνές του - αλλά παραδόξως έγινε τελικά πρόεδρος με τις ευχές των ιδίων(?) άκου κι άλλο ένα ερώτημα που πάντα είχα: Η συντριπτικά επικρατούσα άποψη στην Ελλάδα είναι πως οι Εβραίοι κινούν τα πάντα στον πλανήτη, οικονομία, διαμάντια, χρυσό, τέχνες, θεάματα, τράπεζες, οίκους αξιολόγησης, τρομοκράτες κ.α. και φυσικά πατρονάρουν Αμερικανούς, Ρώσους, ΕΕ, σε λίγο θα λένε και πως υπαγορεύουν πολιτική και στους Κινέζους κλπ. Ε τότε πως τόσες δεκαετίες δεν κατάφεραν καν να χαλιναγωγήσουν τους ¨ξυπόλητους" Παλαιστίνιους?
      Κουταλιανοί? Κάνουν το λιοντάρι αλλά τρέμουν σαν το ψάρι?
      Μπερδεύομαι φίλε μου...

      Διαγραφή
    3. Μπαμπυ γιατι μπερδευεσαι ? Η επιθυμια ταση ..ειναι αναμνηση....Τα γονιδια θυμουνται κατι..αυτοματα.Κατι που ηταν καποτε....αλλα χαθηκε απο βλακεια...Τωρα ζουμε την βλακεια...αλλα που και που υπαρχει αναμνηση.Πρακτικα ενεργουμε σαν βλακες με ..τυψεις.Αλλα ενεργουμε απαρεκλιτα σαν βλακες.Αυτο που βλεπεις ειναι ..θεατρο.Στον εαυτο μας !! Οχι στον διπλα....Η αναμνηση σε τραβαει ...κι εσυ την κοροιδευεις με θεατρο...κανεις το αναποδο με τυψεις.Ενεργεις σαν ηλιθιος και παριστανεις τον αγιο.Κι ετσι νομιζεις οτι εισαι οκ...και η πιτα και ο σκυλος...Ειναι ολοι ετσι ? Το 90 %....Το 10 % ...?? Αυτο περιοριζει απλα το θεατρο οσο μπορει...γιατι εντελως δεν γινεται...και βαζει τις λεγομενες αξιες..κι αρετες σαν φαρο ...στο θεατρο..Συνηθως χανει...εδω...κερδιζει ομως στην αναμνηση...διοτι αυτη καταγραφεται στα γονιδια...το αλλο ειναι φουσκα...δεν γραφει τιποτε το γονιδιο....τι να γραψει ?? Το ανωφελο ?? Την ψευτικη σημαια ?Η αρετη πιανει τοπο για τις γενιες.Το ατοπο τι τοπο να πιασει ? Ποσο θα ζησουν οι γενιες αν γινουν ολοι κλεφτες και μαχαιροβγαλτες ? Τι θα ωφελουσε αυτο στις γενιες αφου δεν θα ζουσε μετα κανεις ?Αρα τι να γραψει το γονιδιο ? Για το τιποτε ? Γραφει λοιπον μονο τα ωφελιμα...Το 90% απορριπτεται.Αναμνησεις βλεπεις οπου κοιτας.Αλλα μην μασας.Μονο το 10 % αξιζουν....Αρα θαχεις παντα τις αποριες σου...αν κοιτας το 90 ....

      Διαγραφή
  12. Ο νεοφιλελευθερισμός ενα πράγμα δεν μπορεί να θεραπεύσει κι ας παίζει χωρίς αντίπαλο ,κι απο αυτο σύντομα θα καταρρεύσει ! Το άγχος ! Η αγχόνη του Νεοφιλελευθερισμού σφίγγει τις λαϊκές μάζες σε όλο τον κόσμο κι ακομα περισσότερο τους ίδιους τους οπαδούς του.Δεν μπορεί ένας τίμιος άνθρωπος να ζει συνέχεια κατω απο άγχος.Ολα τα εχουν σκεφτεί οι θεωρητικοί του Νεοφιλελευθερισμού .Ολες οι εξισώσεις δουλεύουν οικονομικά αλλά καμια εξισωση δεν περιλαμβάνει αυτόν τον παράγοντα...Ζούμε να δουμε μια κοινωνία όπου ο ψαράς θα γράφει ποίηση κι ο ποιητής θα ψαρεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εν τάχει, όσο γίνεται, και καθ' υπερβολην συνοπτικώς. Ο Μικρον ειναι παράδειγμα της κρίσεως ηγεσίας που εκπορεύεται από διεθνή neocon κέντρα απάτριδων. Οι ΗΠΑ είναι αριστοκρατικό πολίτευμα δυιστικής οργανώσεως, κάθε κόμα έχει τους δικούς του δισεκατομμυριούχους που διαγκωνίζονται γιά την εξουσία. Αμφότερα τα κόματα έχουν δύο κοινούς σκοπούς, την παγκόσμιο επιβολή του νεοφιλελευθερισμού και την μονοκρατορία των ΗΠΑ. Παγκοσμίως το νεοφιλελεύρο σύστημα προπαγανδίζεται ασυστόλως από τα Μέσα Μαζικής Εξαπατήσεως μέσω παραπληροφορήσεως, αποσιωπήσεως και ψευδών ειδήσεων, τα γνωστά fake news. Διά των ιδίων μέσων αναδεικνύονται οι επιθυμητοί υποψήφιοι και καταβαραθρώνονται οι ανεπιθύμητοι. Οι λαοί τελούν εν συγχίσει, πράγμα επιθυμητόν, ώστε να μην γνωρίζουν το αληθινό τους συμφέρον. Επιπροσθέτως οι απλοϊκότεροι εξ αυτών, δυστυχώς η πλειοψηφία, αποκοιμίζονται μέσω τηλεοπτικών σκουπιδιών τύπου my style rocks, next top model και λοιπών ων ουκ έστιν αριθμός. Ιδού, συνελόντι ειπείν, το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.