18/9/18

Aποζημίωση 750 εκατ. ευρώ ζητά η Eldorado Gold από το Ελληνικό Δημόσιο

Της Λέττας Καλαμαρά
lkal@naftemporiki.gr 
Αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ  διεκδικεί η Eldorado Gold Corporation. Η Hellas Gold SA θυγατρική της καναδικής  έχει υποβάλει αίτηση πληρωμής στην Ελληνική Δημοκρατία .
Η αίτηση ζητά την καταβολή περίπου 750 εκατομμυρίων ευρώ για ζημιές που υπέστη η Εταιρεία λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών για το έργο Skouries, συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης για το κόστος τσέπης και την απώλεια κερδών.
Η αίτηση είναι εξωδικαστική αίτηση πληρωμής και δεν κινεί δικαστικές διαδικασίες. Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, δήλωσε:
«Η Αίτηση αποτελεί προσπάθεια επίλυσης του θέματος με το Ελληνικό Δημόσιο καθώς σχετίζεται με δαπάνες που προκύπτουν από καθυστερήσεις αδειοδότησης στο έργο μας στις Σκουριές. Με την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης για την υπεύθυνη ανάπτυξη των Σκουριών. Ελπίζουμε ότι το θέμα αυτό μπορεί να επιλυθεί με φιλικό τρόπο χωρίς να χρειαστεί να πάει κάτω από το δρόμο της διαιτησίας».
naftemporiki.gr 

5 σχόλια:

  1. Είναι το ίδιο καουμπόικο που παίζει σήμερα και η Fraport η οποία αφου διέλυσε τα αεροδρόμια που ανέλαβε με την κακοδιοίκηση της, και τις τσιγκουνιές, τώρα ζητάει και αποζημίωση 100 εκ. γιατι το Δημόσιο δεν έκανε λέει αυτά που έπρεπε.

    Όπως λέμε (αφού δεν μπορούν να λεηλατήσουν όπως θα ήθελαν) "στρίβειν δια του αρραβώνος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. They, they,.....Who gave them the airports at 10% of the real value????

      Διαγραφή
    2. The European mafia and the IMF.

      Μετάφραση για τους Ελληνόφωνους :

      Ποιός τους έδωσε τα αεροδρόμια στο 10% της παραγματικής τιμής ;

      - Η μαφία της ΕΕ και το ΔΝΤ.

      Διαγραφή
  2. δεν ψάχνουν για χρυσάφι στο βουνό , αλλά στα δικαστήρια.... ωραίο knowhow έχουν οι καναδοι .. και όλοι νομίζαμε ότι ήταν καλοί στην εξορυξη, έτσι τουλάχιστον έλεγαν οι ίδιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξορυξη σπηλαιων...στοων...και ξενης τσεπης.Ειναι καλοι ναι..
      μεχρι να πεσουν σε καλυτερον..Αν πεσουν ..χαθηκαν.Αν οχι...χαθηκες.Αν δωσουν και μιζα 10% στην ..χρεωση χαθηκες.Ετσι κι αλλιως στα ...αυτα των κυβερνωντων ...εσυ κι εγω θα πληρωσουμε ολα...και την μιζα.Μια εγγραφη θα κανουν στον προυπολογισμο...μονο....και τα πηραν ολοι...εκτος απο μας που θα τα δωσουμε.Και μετα θα αρχισουν τα γνωστα....δεν παμε καλα...οι προηγουμενοι...οι επωμενοι....ο λαος μας τιμωρησε ...πολιτικα...στην αντιπολιτευση μας
      πηγε....( απο 20.000 τον μηνα μονο 10.000 )...αναλαβαμε την ...πολιτικη ευθυνη....( ποινικη κι αηδιες)...διακοπες στην Μαγιορκα..
      για ξεκουραση....το παιδι στο Αμερικανικο κολεγιο....τρεις Φιλιππινεζες σπιτι...η κυρια εβαλε πλαστικα βυζια κιγκ κογκ..ρολεξ
      ..τα βραδυα βεγγερες...ουισκυ..παγωτο...η κορη στο....Χαρβαρντ....ο γκομενος πηγε για σκι...μπηκε συμβουλος στην τραπεζα στελεχος χαι κλας...η κυρια αγορασε βρακι απ τον Ντιορ...η κορη η αλλη γυρισε απο ενα ρεσιταλ στο Λονδινο...και πηγε να ξεκουραστει στην Ψαρου...κλπ....Κι αν γινει κανενα συλλαλητηριο..." παιδια ηρεμα ολα..πολιτισμενα...ειναι θεμα πολιτισμου ...προσοχη...ειρηνικα..ειναι δημοκρατια...καλος...ησυχα...πραα...ανθρωπινα...μην γινουμε ρομπα εξω...και πουν...οι απολιτιστοι..
      Ολα καλα ...μεχρι την επομενη μπαζα....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.