4/9/18

Η Θεση Της Ελλαδας Στην Παγκοσμια Σκακιερα- Αν Δεν Αλλαξουμε Θα Συνθλιβουμε

Διαβάζοντας παρακάτω θα καταλάβετε γιατί οι κανόνες που ισχύουν στο σκάκι, έχουν εφαρμογή τόσο στη ζωή, όσο και στο διεθνή ανταγωνισμό. Η Τακτική είναι το 99%. Χρειάζεται πάντα ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, αλλά και επαγρύπνηση για τυχόν ευκαιρίες ή απειλές που μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά. Πρέπει να έχεις πάντα τη μεγάλη εικόνα στο μυαλό σου, τον κύριο στόχο σου. Υπάρχουν σίγουρες κινήσεις, αλλά η δημιουργικότητα κερδίζει. Μια αντισυμβατική κίνηση μπορεί να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα. Αν δεν έχεις ευκαιρίες, δημιούργησε τις. Μη περιμένεις το λάθος του αντιπάλου.
Κάθε στιγμή θα απειλείσαι, αλλά και θα απειλείς και αυτό είναι απολύτως αποδεκτό. Η έλλειψη απειλής δημιουργεί εφησυχασμό. Αν χάσεις τη ψυχραιμία σου, λόγω πετυχημένης κίνησης του αντιπάλου, τότε ίσως πλησιάζει η ήττα σου.
Η έκβαση του παιχνιδιού εξαρτάται από τις αποφάσεις που εσύ θα πάρεις και από τις κινήσεις που εσύ θα επιλέξεις να κάνεις. Μπορεί να έχεις συμμάχους, όμως από εσένα εξαρτάται το πώς θα πολεμήσεις. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Σκακιού, μόνον οι πρώτες τέσσερις κινήσεις από κάθε παίχτη, μπορούν να παιχτούν με 318.979.564.000 διαφορετικούς τρόπους.
Η βασίλισσα είναι το πιο ισχυρό και ευέλικτο κομμάτι στην σκακιέρα, ενώ ο βασιλιάς είναι αργός και με περιορισμένες κινήσεις. Όμως το παιχνίδι μπορεί να συνεχιστεί, ακόμη και αν η βασίλισσα έχει βγει από το παιχνίδι και δεν θα τελειώσει, αν δεν χαθεί ο βασιλιάς. Όπως και στην πραγματική ζωή οι γυναίκες είναι ισχυρές αλλά οι άντρες είναι απαραίτητοι.

Για τη συνέχεια  ambassadorsatlarge

2 σχόλια:

  1. Παλαιού ημερολογίου κατανομή ρόλωνστην σκακιέρα και αξιολόγηση δυνάμεων. Ίσχυαν αυτά
    όταν ο αρθρογράφος ήταν ακόμη εν υπηρεσία στις Νατοϊκές δυνάμεις. Τώρα έχουν ανατραπεί.
    ΄Οπως στο γνωστό παραμύθι ο "βασιλιάς" είναι στην πραγματικότητα γυμνός. Δεν μένει παρά
    το παιδάκι-γεγονός που θα το φωνάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν φαίνονται σωστές οι αναλογίες με το σκάκι, ούτε η αξιολόγηση.
    Δεν γίνεται αναφορά στα πυρηνικά όπλα, που παίζουν τεράστια σημασία σε ένα πόλεμο, καθώς και δεν υπάρχει αναφορά για την αντιπυραυλική ασπίδα.
    Σε κάθε περίπτωση είναι λανθασμένες οι παρομοιώσεις των κρατών με κομμάτια του σκακιού. Κάθε συμμαχία έχει τον δικό της "Βασιλιά" και "στρατό".
    Σημασία σε μία παρτίδα - πολεμική σύγκρουση έχει η θέση των κομματιών στον χώρο, τι κομμάτια διαθέτει ο καθένας, καθώς και ποιός παίζει την παρτίδα.

    (Σημείωση:Το 1997 ο Μπρεζίνσκι είχε γράψει ένα πολύ ενδιαφέρον η βιβλίο "Η Μεγάλη Σκακιέρα").

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.