3/5/19

Επικεφαλής της «Πορείας των Ζώντων» μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Νίκος Βούτσης

Επικεφαλής της «Πορείας των Ζώντων» βάδισαν ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, από το Άουσβιτς ως το Μπιρκενάου, στην πορεία που πραγματοποιείται ετησίως για να τιμήσει τη μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων που εξοντώθηκαν από τους Ναζί στα «στρατόπεδα του θανάτου» κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Χιλιάδες κόσμου από τουλάχιστον πενήντα επτά διαφορετικές χώρες, μαζί με την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, περπάτησαν την απόσταση των περίπου τριών χιλιομέτρων που χωρίζουν τα δύο συγκροτήματα όπου μαρτύρησαν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Στο τέλος της πορείας, ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής συμμετείχε στο άναμμα των δαδών στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Νωρίτερα, η ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο Κρατικό Μουσείο του Άουσβιτς. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στους χώρους μαρτυρίου εκατομμυρίων ανθρώπων, η συγκίνηση ήταν έντονη και το κλίμα άκρως φορτισμένο.

3 σχόλια:

  1. Bούτσης-Βαρθολομαίος: Τα δύο Β της χριστιανωσύνικής πίστης και πρακτικής. ΄Η, κίνησε ο τέτζερης και βρήκες το καζάνι, όπως λέγανε οι θυμόσοφοι παππούδες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκεινο που θαθελα να δω ειναι να επιβαλλει ο Βαρθολομαιος στην Τουρκια (σε συνεργασια με τους Εβραιους και τους Αμερικανους) την αναγνωριση των γενοκτονιων των Ποντων, των Αρμενιων και των Συροχαλδαιων. Μπορει? Οχι ! Ε, λιγο με ενδιαφερει αν επελεξε να ειναι απλα μια "οικουμενικη" μαριονεττα των Αγγλοσαξωνων και να παιρνει μερος στα shows. Οσο για το Bουτση, τι περιμενες? Ο διεθνισμος που πιστευει ειναι εκγονος της διεστραμμενης Τροτσικτικης λογικης.Λογικο ειναι να συμμετασχει στο Ολοκαυτωμα (απ οτι ξερω το "γιορταζουμε" δια νομου στις 27 Ιανουραιου. Τωρα τι ξαναγιορταζουμε?). Γιαστι δεν γιορταζετε η μερα του {Ποντιακου η/και Αρμενικου ολοκαυτωματος δι νομου στο Ισραηλ? Αυτο δεν απαιτει η αμοιβαιοτης στις διεθνεις σχεσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hasan (4/5/19 7.31. pm)
      Οι πόντιοι Έλληνες και οι Αρμένιοι φρόντισαν και πέτυχαν την διεθνοποίηση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού καθώς και της γενοκτονίας των Αρμενίων από την φασιστική Τουρκία του Μουσταφά Κεμάλ.
      Ο Βούτσης ποτέ δεν εμπνέονταν από την τροτσκιστική ιδεολογία.
      Την γενοκτονία των ποντίων τη γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 28 Μαΐου.
      Την γενοκτονία των Αρμενίων την έχει αναγνωρίσει η βουλή των Ελλήνων.
      Καιρός είναι να μάθεις και εσύ λίγα πράγματα από την ιστορία.
      Με τις λογικές του αντικομμουνισμού είναι αδύνατο να εξηγήσεις και να προσεγγίσεις τα ιστορικά γεγονότα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.