8/6/09

Ιβάνοφ για το θέμα της ονομασίας

«Επιθυμούμε την επίτευξη ενός λογικού συμβιβασμού στις συνομιλίες για το θέμα της ονομασίας, ο οποίος δεν θα θίξει την μακεδονική εθνική ταυτότητα και δεν θα πληγώσει την υπερηφάνεια του πληθυσμού μας», δήλωσε την Δευτέρα ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ. «Οποιοσδήποτε άλλος συμβιβασμός θα αποτελούσε συμβιβασμό πιέσεων και εκβιασμών και δεν θα ήταν προς όφελος μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ιβάνοφ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με την λύση που θα μπορούσε να δρομολογηθεί στο θέμα της ονομασίας.

«Σε περίπτωση που αφαιρεθεί το δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος στον πλανήτη, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, τότε μπορεί να λαός να αισθανθεί αδικημένος και απρόσωπος», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Συμπλήρωσε ότι τα Σκόπια αναμένουν στο προσεχές διάστημα την επίσκεψη του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ είπε ακόμη ότι και τα δύο μέρη έχουν τα «ατού» τους στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας.

«Κανείς δεν αποκαλύπτει τα σχέδια και την στρατηγική του, διότι θα υπονόμευε την διαπραγματευτική του θέση», συμπλήρωσε ο κ. Ιβάνοφ.

athina984

11 σχόλια:

  1. ωχ μωρε Ιβανωφ (κατα πως ειχε πει καποτε κι ο Μικρουτσικος για την Κουκα-αν θυμαστε-) Ποια υπερηφανεια μωρε??? Την Ελληνικη? Για αυτην κοπτεσθε? Που την βρηκατε μωρε αυτην την περηφανεια? Σας την εδωσαν η μαλλον...σας την φορεσαν αυτην την περηφανια και ειναι τοσο βαρια που δεν την σηκωνετε μπρε Ιβανοφ μπρε...Μακεντονσκι Βελικι...
    ΣΣ. Μωρε.. κλητικη του Μωρος, σντμ. βρε-ρε, αλλα και στα σερβικα "μπρε" και στα βουλγαρικα και σκοπιανα "μπε"- "βε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοπροσδιορισμός όταν δεν πλαστογραφείς εμένα.... επειδή οι σκοπιανομακεδόνες δεν μπορούν να είναι "εγώ".... όπως και να γίνει με αφορά το θέμα.Τώρα βέβαια αποκτήσανε και τον τρεμόπουλο, κολοβό φίδι στον κόρφο μας,στου οποίου τις προεκλογικές δεσμεύσεις δεν φαίνεται τι θέση θα πάρει για την Μακεδονία μου,μάλλον είναι γνωστή και αναμενόμενη.Ομως πριν μας παρουν τα δάκρυα θα πρέπει ο ιβανώφ να σκεφτεί ότι τα ίδια δικαιώματα έχουμε και εμείς.Και ... ας ψάξει λίγο να μάθει εκτός από τις 60000 κατσαπλιάδες που ζουν στα σκόπια και μισούν την Ελλάδα και την Μακεδονία πόσοι άλλοι νοιάζονται για την ονομασία;;;;;;Το 29% Αλβανοί;;; οι 300000 Σέρβοι;;;; το 10% Ρόμα;;;;; οι 150000 Ελληνες που αγνοούνται από το 1951;;;;Να ανατρέξει στην ιστορία του ο Ιβανώφ και θα μάθει ότι εδώ και 3000 χρόνια είναι εχθρός της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (αν υποθέσω ότι είναι Δαρδάνας ).Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απ’ ότι φαίνεται ο κύριος Ιβάνοφ δεν παρακολουθεί ειδήσεις. Ποιος ασχολείται με το θέμα σας κύριε Ιβάνοφ; Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να ενταχθείτε στην Ε.Ε. ούτε στο ΝΑΤΟ μέχρι να βρεθεί λύση. Αλλά το χειρότερο για τα Σκόπια είναι ότι εδώ υπάρχουν άλλα ποιο σοβαρά θέματα να λυθούν ποιος θα ασχοληθεί τώρα με αυτούς. Άλλωστε όταν υπήρξαν ευκαιρίες αυτοί διάλεξαν το δρόμο της αδιαλλαξίας πιστεύοντας τις υποσχέσεις της «μαμάς Αμερικής». Τώρα όταν θα εκλεγεί η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα εκλεγεί και εγώ δεν ξέρω πότε και αν… Με λίγα λόγια να ευχηθούμε «Καλά κρασιά» κύριε Ιβάνοφ. Και προπάντων μην στηρίζεστε στην βοήθεια της Ελλάδας δεν θα την έχετε.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ιβανοφ εχει δικιο σε αυτα που ειπε. Το θεμα πρεπει να κλεισει και αυτοι σε τμημα της γεωγραφικης μακεδονιας μενουν. Η ελληνικη κυβερνηση εχει βρει εναν ευκολο τροπο να κανει λαϊκιστικη εξωτερικη πολιτικη. Ειναι συμφερον και δικο μας και δικο τους να τελειωνει αυτη η γελοια ιστορια και να μπουν στην ΕΕ (οπως και οι αλβανοι και οι σερβοι) μπας και προχωρησουμε λιγο τα βαλκανια και αρχισουμε να θυμιζουμε εστω και στο ελαχιστο πολιτισμενη ευρωπη.
    Σε αυτους που λενε οτι οι αρχαιοι μακεδονες δεν ηταν σλαβοι, απλα θα υπενθυμισω οτι δεν ηταν ουτε χριστιανοι ορθοδοξοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς ανώνυμο 8:54

    Είσαι ανιστόρητος αγεωγράφητος και προκλητικός, λέγοντας ότι πρέπει να μπούνε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.
    Θα δείχνει πιο πολιτισμένη η Ευρώπη αν προσχωρήσουν σε αυτή τα υπανάπτυκτα πολιτισμικά & οικονομικά Σκόπια;
    Η μήπως δε μας φτάνουν σύμμαχοι του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία;
    Το σχόλιό σου περί θρησκείας είναι ανάξιο λόγου, φαντάζομαι ότι με τους φίλους σου στην καφετέρια λέτε κάτι τέτοια "έτσι για να περνάει η ώρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στα σχεδια του ιβανοφ θα βοηθησει και ο νεος διοικητης της Agenciata na razuznavanie,(η υπηρεσια πληροφοριων της γείτονος)o Aleksandar Bocinov που εχει υπηρετησει και στην διευθυνση αντικατασκοπειας και εχει εμπειρια προφανως στην αντιμετωπιση ελληνικων επιχειρησεων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mπρε-μπρε καλώς τον "9 Ιούνιος 2009 3:10 μμ ". Δεν περίμενα να ακούσω τέτοιες απόψεις σε τόσο σοβαρό blog . Κύριέ μου σε ενημερώνω λοιπόν , ότι οι ταμπέλες δεν κάνουν τον πολιτισμό και όπου και να μπούνε οι φίλοι σου βαλκάνιοι γείτονές μας , θα συνεχίσουν να είναι βάρβαροι και εχθροί της Ελλάδας . Άλλωστε η ΕΕ δεν είναι παράδεισος . Έχει Βάσκους , Κορσικανούς , Ιρλανδούς που παλεύουν για την ανεξαρτησία τους , αλλά και ένα σωρό ακόμα διεθνικές διαφορές και μίση . Φυσικά η επιδερμική ανάλυση της πραγματικότητας δεν σου επιτρέπει να κατέβεις από το Ροζ καλάμι σου . Όσο για την ανιστόρητη άποψη ότι ανήκουν στην Αρχαία Μακεδονία , σε πληροφορώ ότι τα Σκόπια ήταν η αρχαία Παιονία η οποία κατακτήθηκε από τον Φίλιππο το 359. Τέλος , συγκρίνεις την Θρησκεία με την Εθνικότητα ; Άσε που οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν και ΠΑΟΚ . Tι να πω και τι να αφήσω . Φοβερές απόψεις συγχαρητήρια . Όσκαρ Ασχετοσύνης .

    PRO από Συμβασιλεύουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 3:10,κάνεις λάθος.κατέχουν το 39% της ιστορικής-γεωγραφικής Μακεδονίας αλλά...αυτό είναι μόνο το 11% της Βαρντάσκα Μπανοβίνας.Αν πρέπει να έχουν αρχαίο όνομα-εστω και αν δεν εχουν δικαίωμα- ας επιλέξουν Δαρδανία,Παιανία ή ότι άλλο τους κατέβει.Εγώ,ναι εγώ, δεν τους παραχωρώ το όνομά μου.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια διόρθωση, στο σχόλιό μου της 9 Ιούνιος 2009 4:27 μμ
    απευθυνόμουν στον Ανώνυμο 9 Ιούνιος 2009 3:10 μμ και όχι βέβαια στον Ελευθέριος Β, 9 Ιούνιος 2009 8:54 πμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. PIA TSIPRA , PIO FILOTIMO,PIA YPERIFANIA , PERIMENOUME APO ATOMA POU APARNOUNDE TIN FILI TOUS KI THELOUN NA GINOUN VEZIRIS STI THESI TOU VEZIRI .ISNOGOOD , LETS CALL THEM [THE ANNAMED RASE OF BASTARTS]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η μοναδικη Λυση για την αντιμετωπιση των Σκοπιανων ειναι ο οικονομικος πολεμος. Θα πρεπει να εξαθλιωθουν σε τετοιο βαθμο που να θελουν οι ιδιοι να τριτοχομηθουν σε εναν καθαρα αλβανοφωνο πληθυσμο (Τετοβο), σε εναν σλαβοφωνο και σε εναν Βουλγαροφωνο(ενσωματωμενο στην Βουλγαρια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.