5/2/10

Η Ρουμανία θα φιλοξενήσει τμήμα της αντιπυραυλικής ασπίδας ΗΠΑ

  1. -Η Ρουμανία συμφώνησε να φιλοξενήσει στο έδαφος της Αμερικανικούς αναχαιτιστές πυραύλων στα πλαίσια του αναθεωρημένου σχεδίου των ΗΠΑ για την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη.
  2. -Την ιδια ώρα το Κοινοβούλιο του Καζακστάν επικύρωσε σήμερα Πέμπτη την συμφωνία για την δημιουργία μιας ρωσικής ισχυρής στρατιωτικής "ομάδας", που αποτελείται από κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και έρχεται ως αντιστάθμιση του ΝΑΤΟ.

-Η Ρουμανία συμφώνησε να φιλοξενήσει στο έδαφος της Αμερικανικούς αναχαιτιστές πυραύλων στα πλαίσια του αναθεωρημένου σχεδίου των ΗΠΑ για την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου, δήλωσε ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της χώρας ενέκρινε το σχέδιο. Η Ρωσία αντιτίθεται έντονα στο εν λόγω σχέδιο της Ουάσιγκτον και ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, το έχει χαρακτηρίσει σημαντικό εμπόδιο στην επίτευξη νέας συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τον περιορισμό των στρατηγικών οπλοστασίων.

Πάντως ο κ. Μπασέσκου επανέλαβε Αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι το αντιπυραυλικό σύστημα δεν στοχεύει τη Ρωσία, αλλά αποσκοπεί στην προστασία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους από ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση του Ιράν. Τώρα και το Ρουμανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει την ανάπτυξη του συστήματος, το οποίο αναμένεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία από το 2015.voanews.com/

-ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΑΤΟ

Το Κοινοβούλιο του Καζακστάν επικύρωσε σήμερα Πέμπτη την συμφωνία για την δημιουργία μιας ρωσικής ισχυρής στρατιωτικής "ομάδας", που αποτελείται από κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και έρχεται ως αντιστάθμιση του ΝΑΤΟ. Όπως έγινε γνωστό η Συνθήκη ομαδικής ασφαλείας (CSTO) δεν είναι εύκολο εγχείρημα, αφού προκαλούνται προβλήματα από τον ανταγωνισμό που έχουν μεταξύ τους μερικά υποψήφια κράτη-μέλη. Η "ομάδα" αποτελείται από την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν. Πέντε από τα επτά μέλη υπεγράψαν την συμφωνία τον Φεβρουάριο του 2009. Η Λευκορωσία, που αρχικά απείχε από την υπογραφή της συμφωνίας λόγω μιας εμπορικής διαφωνίας με τη Ρωσία, συμφώνησε στην συνέχεια, ενώ το Ουζμπεκιστάν έχει αρνηθεί μέχρι τώρα να συμπαραταχθεί με τους υπόλοιπους, υποστηρίζοντας ότι έχει ισχυρότερο ρόλο από την Ρωσία στην κεντρική Ασία.Liako.gr

13 σχόλια:

  1. Η κατάντια της φιλοδυτικής Ρουμανίας γνωστή. Ενώ είναι μια μεγάλη Ορθόδοξη χώρα, που έχει και φυσικούς πόρους και βιομηχανία, κατέληξε να υπηρετεί την Δύση, και οι Ρουμάνοι να βρίσκουν ψωμί στην μαφία ή ως σκλάβοι των Δυτικών, και η Ρουμανία να εξάγει σεξοχορεύτριες.

    Οι Ορθόδοξες χώρες δεν έχουν καμία δουλειά με την Δύση!

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''Η Ρουμανία συμφώνησε να φιλοξενήσει στο έδαφος της Αμερικανικούς αναχαιτιστές πυραύλων''

    Βρε τους αδελφους ορθοδοξους Ρουμανους... και περαστικα στους πρακτορες του πατριαρχειου Μοσχας.


    ''την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν.''

    ορθοδοξια και ισλαμ μαζι!!! ολες οι χωρες προτυπα δημοκρατιας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Καζακστάν έχει μειοψηφία Μουσουλμάνους (το 40%), ενώ Καζακστάν-Κιργιζία-Ουζμπεκιστάν-Τατζικιστάν είναι Ρωσόφωνοι.

    ΜΠΡΑΒΟ στην Ρωσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. `¨Οταν πρόκειται για πόλεμο κατά των Σλάβων, μπορείτε πάντοτε να στηρίζεστε στους Ρουμάνους.`

    -Στρατάρχης Ιων Αντονέσκου, 1941, λίγους μήνες πρίν την έναρξη της Γερμανικής επιχείρησης `Barbarossa` (εισβολή στην Σ Ενώση).

    -Πυργιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς ανώνυμο 2.39 μ.μ:

    Έλα βρε, τι είπε ο άνθρωπος; Που διαφωνείς επί της ουσίας για το κατάντημα της Ρουμανίας και για τη θέση της; Δες και τα δικά μας τα χάλια, που "ανήκομεν εις την Δύσην". Κάθεσαι και πιάνεσαι από μια κουβέντα που είπε ο άλλος, τη διαστρέφεις και αρχίζεις να χύνεις το δηλητήριο σου για τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία.
    Που μου συγκρίνεις την Ορθοδοξία με το Ισλάμ!
    Ναι, σε αρέσει δεν σε αρέσει, πιο πολύ εμπιστοσύνη νιώθει ο μέσος Ελληνας προς την Ρωσία παρά προς την Αμερική και την Δύση, παρά το γεγονός ότι έχει και από τις δύο προδοθεί με την Ρωσία όμως να μας έχει βλάψει λιγότερο από όλους. Χώρια ότι μας έχει βοηθήσει και κάποιες φορές.
    Δεν πιστεύω πραγματικά ότι υπάρχουν συμμαχίες κρατών που να βασίζονται στο θρήσκευμα, τουλάχιστον, σε αυτήν την εποχή. Δεν το θέλει το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης. Όμως στην εποχή της μετα-παγκοσμιοποίησης, όταν θα έχει επαληθευθεί το δόγμα του Χάντινγκτον περί συγκρούσεως θρησκειών και πολιτισμών, δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιος θα είναι ο τελικός ρόλος της Ορθοδοξίας στο νέο γεωπολιτικό σκηνικό. Σκέψου, πως δεν είναι τυχαίο ότι η Ρωσία διεκδικεί το ρόλο του πνευματικού κληρονόμου και διαδόχου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και την ηγετική θέση στην Ορθοδοξία (πράγμα που σωστά υπαινίσεσαι όταν λες για πράκτορες του πατριαρχείου της Μόσχας, όμως κολλάς εκεί και φυσικά ο άγνωστος φίλος δεν είναι δα και πράκτορας, μια γνώμη είπε). Έτσι, είναι αγαπητέ μου, τόση είναι η τεράστια αξία της Ορθοδοξίας, που η Μόσχα βάζει λυτούς και δεμένους για να το πετύχει. Επειδή η Ρωσία, ως Ρωσία που είναι, βλέπει πολύ πιο μακρυά από εμάς τους κοντόφθαλμους πλήν εξαιρέσεων, και παίρνει τη θέση της για την καινούργια παρτίδα που στήνεται. Είναι αναπόφευκτο πως μέσα στα 40-50 επόμενα χρόνια θα ξεσπάσει φοβερή και αιματηρή σύγκρουση ανάμεσα σε χριστιανούς και σε μουσουλμάνους ανεξαρτήτως δόγματος και έθνους. Στην πραγματικότητα μια σύγκρουση δύο κόσμων, που δε μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Και θα είναι βαθύτατα και απόλυτα ένας πόλεμος θρησκειών, τόσο έντονος, που ίσως το εθνικό στοιχείο αναγκαστεί προσωρινά να υποχωρήσει χάριν της θρησκευτικής ενότητας. Ένα τέτοιο είδος πολυεθνικής αλλά ομόθρησκης ενότητας ήταν η Βυζαντινή Αυτοκρατορία και η Ρωσία επιθυμεί να δημιουργήσει μια δεύτερη στο όνομα της. Οι σχηματισμοί που θα αναδυθούν στον νέο εκείνο κόσμο της μετα-παγκοσμιοποίησης θα είναι θρησκευτικοί και συνομόσπονδοι για διάστημα τουλάχιστον 70-100 χρόνων, πριν αρχίσουν πάλι τα εθνικά στοιχεία να διεκδικούν το θυσιασμένο έδαφός τους.
    Οπότε, πρέπει να σκεφτείς μερικά πράγματα, γιατί και ο αρχαίος και ο μεσαιωνικός μας πολιτισμός, το βυζάντιο δηλαδή, είναι μεγάλες αξίες και δεν πρέπει να παραχωρηθούν ή να εγκαταλειφθούν επ΄ουδενί. Το ένα είναι ο νους μας και το άλλο είναι η ψυχή μας. Είναι το πλοίο και το πανί που θα μας βγάλουν σώους από την τρικυμία που έρχεται.
    Τέλος, της Ρουμανίας το ζητάει το κωλ....κι της. Η Ρωσία δεν ξεχνάει. Όταν θα έρθουν τα πράγματα...οι Αμερικανοί θα είναι πολύ μακρυά για να τους βοηθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για το σφυχταγγάλιασμα μαμάς Ρωσσίας με Τουρκιά τι έχεις να πεις east;δεν βλέπω να συγκινούνται και πολλοί οι "ομόδοξοι" Ρώσσοι από την ορθοδοξία φίλτατε...μια χαρά τακιμιάσαν με το "κακό" αλλά και φιλοδυτικό τούρκικο ισλάμ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ''Το Καζακστάν έχει μειοψηφία Μουσουλμάνους (το 40%), ενώ Καζακστάν-Κιργιζία-Ουζμπεκιστάν-Τατζικιστάν είναι Ρωσόφωνοι.''


    Εισαι παντελως ΑΣΧΕΤΟΣ!!! Που τα εμαθες αυτα? Τελοσπαντων για τους αδαεις αλλα και για να μη περναει η προπαγανδα πρακτορισκων διαφορων πατριαρχειων αναφερω οτι το Καζακσταν εχει περιπου 16 εκατομμυρια πληθυσμο εκ των οποιων τα δυο τριτα σχεδον ειναι Καζαχοι που μιλουν καζαχικα, δηλαδη τουρκικη γλωσσα, οπως ειναι και τα ουζμπεκικα και τα κιργιζιανα. Οι Ρωσοι στο Καζαχσταν ειναι περιπου 23%.
    Ουζμπεκισταν: Ουζμπεκοι 80%, Ρωσοι 5%
    Κιργιζια: Κιργιζιοι 69%, Ουζμπεκοι 14%, Ρωσοι 9%
    Τατζικισταν: Οι μη μουσουλμανικοι πληθυσμοι (Ρωσοι, Εβραιοι) εγκαταλειψαν τη χωρα κατα τη διαρκεια του εμφυλιου πολεμου αρχες της δεκαετιας του 90.
    Με δυο λογια μονο 'ρωσοφωνες' δεν ειναι αυτες οι χωρες, αντιθετα, μουσουλμανικες και τουρκογενεις (μ'εξαιρεση τους Τατζικους που ειναι Περσικο φυλο). Τα ρωσικα τους εχουν ξεμεινει απο τη Σοβιετικη Ενωση ως δευτερη υποχρεωτικη γλωσσα.
    Η δε Λευκορωσια του Λουκασενκο (που απαγορεψε τη Λευκορωσικη σημαια και χρησιμοποιει ακομα τη σημαια της σοβιετικης Λευκορωσιας κι οπου η ντοπια Λευκορωσικη γλωσσα τεινει να αξαφανιστει) καταλαβε οτι χωρις την Ευρωπη δεν προκειται να επιζησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΕΛΛΙΣ
    'πιο πολύ εμπιστοσύνη νιώθει ο μέσος Ελληνας προς την Ρωσία'

    Ε και? πρεπει λοιπον κι εγω να δεχθω τη γνωμη του μεσου Ελληνα, δηλαδη του δημοσιουπαλληλου, του τσιφτετελα, και του κομματομπουχεσα?

    'Είναι αναπόφευκτο πως μέσα στα 40-50 επόμενα χρόνια θα ξεσπάσει φοβερή και αιματηρή σύγκρουση ανάμεσα σε χριστιανούς και σε μουσουλμάνους ανεξαρτήτως δόγματος και έθνους.'

    Επιτρεψε μου να μη συμφωνησω, Ο Χαντιγκτον λεει λαμακιες. Ο μεσος Ρωσος ειναι πολυ πιο φανατικος της Δυσης απο τους περισσοτερους Δυτικους. Εχεις παει ποτε Ρωσια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πατριαρχειο Μοσχας 05 Φεβρουαρίου 2010 2:03 μ.μ. ειπε:

    'οι Ρουμάνοι να βρίσκουν ψωμί στην μαφία '

    ΡΕ πας καλα??? Εννοεις σιγουρα οτι η Ρωσικη μαφια εχει χωσει τη μουρη της παντου

    'και η Ρουμανία να εξάγει σεξοχορεύτριες.'

    Ποτε πηγες σε στριπτιζαδικο τελευταια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. `¨Οταν πρόκειται για πόλεμο κατά των Σλάβων, μπορείτε πάντοτε να στηρίζεστε στους Ρουμάνους.`

    Tι κριμα που απετυχε η επιχειρηση Μπαρμπαροσσα εξ'αιτιας της συμμαχιας εβραιοκαπιταλιστων κι εβραιομπολσεβικων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς ανώνυμο 9.10 μ.μ:

    "Ε και? πρεπει λοιπον κι εγω να δεχθω τη γνωμη του μεσου Ελληνα, δηλαδη του δημοσιουπαλληλου, του τσιφτετελα, και του κομματομπουχεσα"?

    Παρόλη την ανωνυμία, από μόνος σου τοποθετείς τον εαυτό σου εκτός του επιπέδου του μέσου Έλληνα, και αναφέρεις περιφρονητικά τρεις ιδιότητες στις οποίες δεν ανήκεις. Να υποβάλλω λοιπόν τα σέβη μου στην εξαιρετικότητα σου!

    Παρακάτω λες αφοριστικά και με ύφος εκατό καθηγητών:

    "Επιτρεψε μου να μη συμφωνησω, Ο Χαντιγκτον λεει λαμακιες."

    Εγώ, φυσικά και σου επιτρέπω να διαφωνείς. Όμως εσύ, θα πρέπει να αποδείξεις ότι όντως ο Χάντινγκτον λέει μαλακίες, ειδάλλως θα χρεωθείς τον χαρακτηρισμό που αποδίδεις.

    Τέλος, τα δύο προηγούμενα παραδείγματα, τουλάχιστον σε εμένα, αφήνουν την αίσθηση ενός ατόμου με έντονα χαρακτηριστικά της μεγαλειώδους σχιζοφρένειας (μεγαλομανίας) σε συνδυασμό με την τάση απορριπτικότητας ενός αντιδραστικού, υπέρμετρου Εγώ. Αποτέλεσμα όλων αυτών, παθολογικός φόβος για τα ρωσικά ψυχιατρεία. Ψάξε λίγο την παιδική σου ηλικία φίλε μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οταν πρόκειται για πόλεμο κατά των Σλάβων, μπορείτε πάντοτε να στηρίζεστε στους Ρουμάνους.`

    Tι κριμα που απετυχε η επιχειρηση Μπαρμπαροσσα εξ'αιτιας της συμμαχιας εβραιοκαπιταλιστων κι εβραιομπολσεβικων.Profanos nostalgeis tin Germaniki katoxi!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν υπαρχουν θρησκειες στις συμμαχιες, μονο φραγκα. Το αν η θρησκεια χρησιμοποιειται ως τεχνασμα για την υποστηριξη της συμμαχιας και απο μεγαλη μεριδα των προβατων (του λαου δηλαδη) ναι συμφωνω.
    Η Ρουμανοι αυτοχαρακτηριζονται ως back kissers (το πιασατε το υπονοουμενο.....) Συμμαχουν παντα με αυτον που φαινεται (και οχι αυτον που πραγματικα ειναι και αυτη ειναι η παγιδα στην οποια εχουν πεσει) ο πιο δυνατος την εκαστοτε χρονικη στιγμη.
    Τους Ρωσους τους αντιπαθουν ιδιαιτερα λογω της Μολδαβιας, μιας χωρας με 80% Ρουμανικο πληθυσμο που ελεγχεται ομως απο τη Ρωσικη μειοψηφια. Το γεγονος βεβαια οτι πολλοι Ρουμανοι-Μολδαβοι συμμετεχουν στην φιλορωσικη κυβερνηση θα επρεπε να τους προβληματιζει.
    Για να προλαβω καποιους ζω κι εργαζομαι στη Ρουμανι οποτε βλεπω μερικα πραγματα απο πρωτο χερι. Η οικονομικη κατασταση των πολιτων ειναι μιζερη, οι περισσοτεροι τη βγαζουν δε τη βγαζουν και αρκετοι αλλοι ειναι φορτωμενοι με υπερογκα δανεια που τοσο απλοχερα προσεφεραν οι τραπεζες μεχρι πριν ενα χρονο.
    Η οικονομια τους ειναι σε υφεση και οι πλουτοπαραγωγικοι ποροι εχουν ξεπουληθει ηδη σε ξενα κεφαλαια.
    Παρολα αυτα βεβαια εξακολουθουν (σαμπως θα μπορουσαν να κανουν κι αλλιως) να καλυπτουν μεγαλο μερος των ενεργειακων αναγκων τους απο τη Ρωσια.
    Η κινηση που εκανε η Ρουμανια ειναι απολυτα λανθασμενη και αυτο θα φανει στην πορεια. Απλως η Ρωσια δεν εκπλησσεται και ιδιαιτερα απο αυτην την κινηση ενος παραδοσιακου εχθρου της (ακομα και απο την εποχη Τσαουσεσκου).
    Αυτο σε αντιθεση με τη Βουλγαρια, με την οποια ο Πουτιν καποια στιγμη θα τα παρει αγρια στο κρανιο κυριως και λογω των αγωγων(αν δε το εχει κανει ηδη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.