13/4/11

Η Αλβανία "παίζει" με τους Έλληνες και το καθορισμό των χωρικών υδάτων.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός για την αναβολή της απογραφής πληθυσμού, τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και την ακύρωση της συμφωνίας με τα Ελλάδα για τα θαλάσσια ύδατα
«Υπήρξαν αιτήματα για την αναβολή της απογραφής του πληθυσμού, διότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη διαδικασία και αδυνατεί να ανταποκριθεί, εφόσον την ίδια περίοδο έχουμε τις δημοτικές εκλογές», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για την αναβληθείσα διαδικασία απογραφής του αλβανικού πληθυσμού.
Η απογραφή, η οποία είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί τον Απρίλιο, αναβλήθηκε για το φθινόπωρο του 2011.

Και, όπως δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, η αναβολή αποφασίστηκε, επειδή υπήρξε σχετικό αίτημα από διεθνείς οργανισμούς, όπως επίσης και αιτήματα για βελτίωση του ερωτηματολογίου.

Ο κ. Μπερίσα εκτίμησε ότι «το σχέδιο της απογραφής θα είναι πετυχημένο και με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα», ενώ αναφερόμενος στο θέμα των αντιδράσεων που προκλήθηκαν στη χώρα για τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό σε θέματα εθνικότητας και θρησκείας, ο Σαλί Μπερίσα είπε: «Eίμαι πεπεισμένος ότι τα ευρωπαϊκά πρότυπα δεν βλάπτουν την ταυτότητα και τα δικαιώματα των πολιτών».

Μίλησε, εξάλλου, για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Μαΐου στην Αλβανία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται, θα κερδίσει την εκλογική μάχη.

Πρόσθεσε ότι δεν θα διενεργηθούν πρόωρες εκλογές στη χώρα και καταδίκασε το τεταμένο κλίμα και τα επεισόδια που συνοδεύουν την προεκλογική εκστρατεία.

Ο κ. Μπερίσα μίλησε και για το θέμα της συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων υδάτων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας στο Ιόνιο.

Είπε ότι είναι σεβαστή η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας και παρά την επιμονή
του δημοσιογράφου δεν άφησε κανένα περιθώριο σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας.

Η συμφωνία είχε υπογραφεί στα τέλη Απριλίου 2009, στα Τίρανα και ακυρώθηκε λίγους μήνες μετά την απόφαση που έλαβε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, έπειτα από προσφυγή του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ωστόσο, ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Ελλάδα φίλη χώρα, η οποία, όπως είπε, από κοινού με την Ιταλία συνέβαλαν σημαντικά στην πορεία ένταξης της Αλβανίας στους διεθνείς οργανισμούς.
http://www.express.gr

8 σχόλια:

  1. Η Αλβανία ανήκει στον Ελληνισμό.

    Οι Αλβανοί είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί(που προέρχονται από μίξη Ελληνόφωνων και Βλαχόφωνων(=Λατινόφωνων) Ρωμιών), που τώρα ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες.

    Το τεχνητό έθνος και κράτος της "Αλβανίας" που έφτιαξαν οι Δυτικοί για να διασπάσουν την Ρωμιοσύνη, τώρα καταρρέει.

    Η Ελλάδα οφείλει μαζικά να επανελληνοποιήσει τους Αλβανούς, χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο της Αλβανίας θέλει να ξαναγίνει Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμαρώστε φάτσες που χαμογελούν. Και ο μεν Μπερίσα με το δίκιο του. Το "κρέας", όμως, γιατί;

    Οι Αλβανοί βρίσκουν και κάνουν. Αν ήταν η Ελλάδα κράτος σοβαρό και με πυγμή, δεν θα υφιστάμεθα αυτά. Oύτε θα τους είχαμε εδώ να τους ταΐζουμε. Όμως, φαίνεται ότι ο κόμπος έφτασε στο κτένι και θα πάρουν πόδι, με το καλό ή με το άγριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @East το προβλημα ειναι οτι αφελληνίσθηκαν οι ελλαδίτες ρωμιοί (κοινως νεοέλληνες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω παντως βλεπω το νεοελληνικο κρατος να καταρρεει east...
    To αλβανικο,οντως δεν υπηρχε ποτε.
    Πως να καταρρευσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ, ΘΑ Σ΄ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ...
    Μα, η ΄΄Ελληνική Κυβέρνηση΄΄ αποτελείται από ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ !!!
    Και μάλιστα, ανθέλληνες της διασποράς (sic)...
    Πως να προωθήσει τα Ελληνικά συμφέροντα ;;;
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Den mporo na katalabo pos ta blepete merikoi ta pragmata kai ektimate katastaseis:

    Gia poia katareusi milate ti stigmi pou aftoi exoun parei to Kosovo, epofthalmioun to albanofono komati tou FYrom kai dimiourgoun kai problima me tous Tsamides gia tin misi Hpeiro mas, diladi pane gia idrysi "Megalis Albanias" kai merikoi apo emas to blepoun os katarefsi..??.!!

    Tha eitan efxis ergon, alla gia tin ora den to blepo na ginetai...einai

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. * Dimosthenis o Makedon

    Dimostheni prosexe. Stin Diasopa den yparxoun Anthellines, alla mon stin Ellada kai ean ennoeis ton GAP kai tin symmoria tou, aftoi den eitan pote Ellines.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναί Ξενοκράτη, νομίζω ότι μερικά πράγματα υποβαθμίζονται ως προς τις εκτιμήσεις και ίσως αυτό δεν είναι τυχαίο. Αλλωστε, οι ιδέες για την Μεγάλη Αλβανία, είχαν αρχίσει να κυοφορούνται από τότε με τον πόλεμο του 99 (Κόσσοβο-Σερβία, ΄"καταπιεσμένοι Κοσσοβάροι", "εγκληματίες Σέρβοι" κλπ.
    (Αν ήσουν εδώ χτές βράδι και έβλεπες την εκπομπή του Παντελή Σαββίδη "Ανιχνεύσεις", θα άκουγες και τις επισημάνσεις του πρέσβη επί τιμή, κ. Καραγιάννη και του Βαλκανιολόγου κ. Σφέτα και την κριτική τους για την στάση της Ελλάδας στα θέματα αυτά).
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.