14/6/12

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς αγοράζει η Τουρκία

Σε επιτάχυνση των διαδικασιών αγοράς αντιαεροπορικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς αξίας 4 δις.δολλαρίων οδηγεί την Τουρκία η κλιμακούμενη ένταση στην Μέση Ανατολή, αναφέρει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Zaman. Για την λήψη της σχετικής απόφασης η εφημερίδα γράφει ότι θα συνεδριάσει στις 4 Ιουλίου η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικών Βιομηχανιών υπό την προεδρία του τούρκου πρωθυπουργού κ.Τ. Ερντογάν.

Για την πώληση των εν λόγω πυραύλων στην Τουρκία, διαγκωνίζονται εταιρείες από τις ΗΠΑ (με το σύστημα Patriot),την Ρωσία (με το S-400), την Κίνα (με το FD-2000) καθώς και γαλλοiταλικός Ομιλος.

Ως σήμερα η Τουρκία δεν είχε στο οπλοστάσιό της αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς αν και έχει φιλοξενήσει στο έδαφός της αμερικανικούς Patriot για προστασ'ια από τους Scoud του Ιράκ.

Τελευταία έχει ενεργοποιηθεί και ΝΑΤΟικό ραντάρ στην Μαλάτια Τουρκίας που δίνει εικόνα για επερχ'ομενες απειλέςε στο πλαίσιο της συμμαχικής αντιαεροπορικής-αντιβαλλιστικής ασπίδας.
Η Ελλάδα διαθέτει Patriot και S-300.
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4729432 

1 σχόλιο:

  1. Μετά τον φόβο των δυτικών για επιβολή απαγόρευσης πτήσεων στην συρια κατάλαβαν τη δύναμη αυτών των όπλών και τρέχουν νατα πάρουν στο οπλοστάσιό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.