27/2/14

Τρεις κορβέτες κατευθυνόμενων πυραύλων θα ενισχύσουν το ρωσικό ναυτικό μέχρι το 2015

Τρεις νέες κορβέτες κατευθυνόμενων πυραύλων θα τεθούν στην υπηρεσία του ρωσικού ναυτικού μέχρι το τέλος του 2015, δήλωσε ο γενικός διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βίκτορ Τσιρκόφ. Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, «το ναυτικό αναμένει την κορβέταVeliky Ustyug φέτος και άλλα δύο πλοία της ίδιας κατηγορίας το 2015».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει παραγγείλει συνολικά εννέα κορβέτες Project 21631 (Buyan-M) για το ναυτικό, με τουλάχιστον έξι σκάφη, για να ενισχύσουν τον στόλο στην Κασπία. Οι δύο πρώτες κορβέτες Buyan-Mη «Grad Sviyazhsk» και η «Uglich»τέθηκαν στην υπηρεσία του στόλου της Κασπίας πριν από λίγο καιρό, είπε ο Τσιρκόφ.
Το ναυπηγείο Zelenodolskπου έχει έδρα στη ρωσική Δημοκρατία του Ταταρστάν, ξεκίνησε την κατασκευή της έκτης στη σειρά κορβέτας, της «Vyshny Volochek»τον περασμένο Αύγουστο. Σημειώνεται ότι μια κορβέτα Buyan-M έχει εκτόπισμα 949 τόνων και μέγιστη ταχύτατα 25 κόμβων. Είναι εξοπλισμένη με πυραύλους επιφανείας-επιφανείας Kalibr (SS-N-27), πυροβόλα 100 και 30 χιλιοστών, και αντιαεροπορικά συστήματα Igla-1M
Η Ρωσία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.