28/2/14

Ουκρανία: Προαναγγελία (σχεδόν βέβαιου) Πολέμου

Μετά «το αμερικανικό πραξικόπημα»
Εκρηξη πολέμου στην Ουκρανία, προαναγγέλει υπουργός του Ρήγκαν
«Μόνη ελπίδα, η διπλωματική μαεστρία του Πούτιν»
O Πωλ Γκρέγκ Ρόμπερτς
Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού
«Το πραξικόπημα στην Ουκρανία, που οργάνωσε η αμερικανική κυβέρνηση αλλά πέρασε στον έλεγχο οργανωμένων και εξοπλισμένων νεοναζιστών, οδηγεί, σχεδόν κατά βεβαιότητα, σε πόλεμο, που μόνο η διπλωματική δεξιότητα του Πούτιν μπορεί πλέον να αποτρέψει.»

Επειδή αυτή η Κασσάνδρεια επισήμανση ανήκει σε Αμερικανό και μάλιστα άλλοτε υπουργό του Ρήγκαν και επειδή η Ουκρανία - αφετηρία πριν είκοσι χρόνια του καρκινοφόρου νέφους του Τσερνομπίλ- δεν βρίσκεται μακριά από τις κεφαλές μας, το μαστιγωτικό άρθρο του Πωλ Γκρεκ Ρόμπερτς δικαιούται και δημοσιότητα και ιδιαίτερη προσοχή.΄Οταν μάλιστα τα ιθαγενή συστημικά μίντια για τα γεγονότα της Ουκρανίας, αντί ενημέρωσης, απλώς  ξαναζεσταίνουν τα πιάτα του CNN και του Fox News.
Βοηθός υπουργός Οικονομικών υπερσυντηρητικου προέδρου,  καθηγητής πανεπιστημίων, πρώην αρχισυντάκτης στη Γουώλ Στρήτ Τζέρναλ, κόλουμνιστ εγκυρότατων άλλων οικονομικών φύλλων και πολυγραφότατος συγγραφέας, ο δρ. Πωλ Γκρέκ Ρόμπερτς, στο τελευταίο σειράς σκληρότατων άρθρων του για την αμερικανική αντιρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία έγραψε τα παρακάτω, υπό τον ακόλουθο τίτλο:
"Ουκρανοί Νεοναζιστές Διακηρύσσουν Πως η Εξουσία Πηγάζει Από την Κάννη των Οπλων τους"
Η πραγματικότητα στην  Ουκρανία διαψεύδει το πορτραίτο μιας δήθεν προλεύνουσας ουκρανικής δημοκρατίας,που παρουσιάζει το ανίκανο και διεφθαρμένο καθεστώς του Ομπάμα.
Στο βαθμό που, μετά το πραξικόπημα, υπάρχει εκεί μια κυβέρνηση, οι νόμοι της υπαγορεύονται από ένοπλους τραμπούκους των νεο-ναζιστικών, υπερεθνικιστικών, ρωσσοφοβικών κομμάτων. Δείτε το βίντεο με τον ένοπλο τραμπούκο Αλεξάντρ Μουζύσκο - που κομπάζει πως σκότωνε Ρώσους στρατιώτες στη Τσετσενία- να διατάσσει την περιφερειακή βουλή του Ρόβνο να δωρήσει διαμερίσματα στους διαδηλωτές.http://rt.com/news/radical-opposition-intimidating-techniques-882/
Στόχοι εκτελέσεων, ενταλμάτων συλλήψεως, εισβολών κατ οίκον και απειλών, τα μέλη των κόμματος του Γιανούκοβιτς ( Κόμμα των Περιφερειών) παραιτούνται μαζικά για να σώσουν τη ζωή τους και των οικείων τους. Εβραϊκές συναγωγές και ελληνοορθόδοξες εκκλησίες υφίστανται επιθέσεις.
Είχα, ίσως πρώτος, προβλέψει ότι η οργάνωση από την Ουάσιγκτων των φιλοευρωπαίων Ουκρανών πολιτικών για ένα αντικυβερνητικό πραξικόπημα θα κατέστρεφε τη δημοκρατία και θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο υπεροχής της βίας έναντι των εκλογών, εκχορώντας  έτσι την εξουσία στην οργανωμένη και εξοπλισμένη άκρα δεξιά.
 Και αυτό ακριβώς συνέβη. Κανείς στο καθεστώς Ομπάμα δεν είχε αρκετό μυαλό για να δεί το προφανές αποτέλεσμα της αυτάρεσκης επέμβασής τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.΄Αν ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος και το κυβερνών κόμμα ανατρέπονται τόσο εύκολα από εξοπλισμένους νεο-ναζιστές, ποιά πιθανότητα έχουν τα πληρωμένα ανδρείκελα της Ουάσιγκτων, οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς» να σχηματίσουν κυβέρνηση;
Οι πληρωμένοι από την Ουάσιγκτων συνωμότες εισπράττουν τώρα την αμοιβή που τους αξίζει, καθώς αντιμετωπίζουν έντρομοι και βουβοί τον νεο-ναζιστή Μουζύσκο, με το Αk-47 στο χέρι, να προκαλεί τις αρχές: «Ελάτε αν τολμάτε να με αφοπλίσετε».
Η Δύση αντιμετωπίζει τώρα ένα πραγματικό μπλέξιμο.Τό ίδιο και η Ρωσσία. Ο εκπορνευόμενος Τύπος (“the presstitudes”) θα εμποδίσει το αμερικανικό κοινό νά πληροφορηθεί κάποτε τι συνέβη πραγματικά και το καθεστώς του Ομπάμα δεν θα το ομολογήσει ποτέ. Δεν είναι πάντοτε σίγουρο ότι ακόμη και οι Ρώσσοι θέλουν να το παραδεχθούν. Ο ευφυής, λογικός και ανθρώπινος Ρώσσος υπουργός των Εξωτερικών, πρόσωπο 100 φορές ανώτερο από τον αξιο περιφρόνησης Τζών Κέρρυ, εξακολουθεί να ομιλεί σάν όλα αυτά να ήταν ένα λάθος και να καλεί τις δυτικές κυβερνήσεις να στηρίξουν τη συμφωνία που εξανάγκασαν τον Γιανούκοβιτς να υπογράψει.
Ο Γιανούκοβιτς όμως αποτελεί ιστορία, όπως και οι «μετριοπαθείς»της Ουάσιγκτων. Οι «μετριοπαθείς» δεν είναι μόνο διεφθαρμένοι, είναι και ηλίθιοι. Οι βλάκες διέλυσαν την δύναμη των ΜΑΤ, εμπιστεύοντας τους εαυτούς τους στο έλεος των νεο-ναζιστών τραμπούκων.
Η Ουκρανία βρίσκεται τώρα εκτός ελέγχου. Αυτά συμβαίνουν όταν μια αλαζονική αλλά ανεγκέφαλη Βοηθός Υπουργός των Εξωτερικών (Βικτώρια Νούλαντ) συνωμοτεί με έναν εξ ίσου αλαζόνα και ηλίθιο  αμερικανό πρεσβευτή (Πάϊατ) να εγκαταστήσουν τους υποψηφίους τους στην εξουσία, ευθύς ως πετύχει το πραξικόπημά τους κατά του εκλεγμένου προέδρου. Οι απληροφόρητοι και οι εξαπατημένοι, που αρνούνται ότι υπήρξε τέτοια συνωμοσία, ας ακούσουν την συνομιλία μεταξή της Νούλαντ και του Πάϊατ ΕΔΩ: 
Η κατάσταση θα οδηγήση, κατά βεβαιότητα σχεδόν, σε πόλεμο. Μόνο η διπλωματική δεξιοτεχνία του Πούτιν μπορεί να το αποτρέψει. Αλλά ο Πούτον έχει δαιμονοποιηθεί από την Ουάσιγκτων και τις πόρνες που συναποτελούν τα αμερικανικά έντυπα και τηλεοπτικά ΜΜΕ. Ευρωπαίοι και Βρεταννοί πολιτικοί θα έχαναν την αμερικανική μισθοδοσία τους ,έάν ευθυγραμμίζονταν με τον Πούτιν.
Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος επειδή το δυτικό κοινό καθεύδει. Όσα περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες δημοσιεύω τόσο περισσότερα παίρνω ηλεκτρονικά μηνύματα διαμαρτυρίας, που υπερασπίζονται  τις « τίμιες διαμαρτυρίες, τίμιων (καλοπληρωμένων) διαδηλωτών κατά της διαφθοράς», σαν να ήταν η διαφθορά το κίνητρο. Ακούω, από Ουκρανούς και άτομα ουκρανικής εθνότητας στον Καναδά και τις ΗΠΑ, πως είναι φυσικό να μισούν τους Ρώσσους οι Ουκρανοί που υπέφεραν από τον κομμουνισμό, σαν να ήταν μόνοι αυτοί που υπέστησαν τον κομμουνισμό, που αποδήμησε το 1991, και σαν να έχει αυτό οποιαδήποτε σχέση με το αμερικάνικο πραξικόπημα που πέρασε στον έλεγχο των νεο-Ναζί.
Αναμφίβολα πολλοί υπέφεραν υπό τον κομμουνισμό, ανάμεσά τους και Ρώσσοι. Υπέφεραν όμως περισσότερο από τους Ιάπωνες αμάχους, που δυό φορές βιμβαρδίστηκαν με ατομικές βόμβες από τον «αναγκαίο λαό», ή τους Γερμανούς αμάχους των οποίων οι πόλεις  υποβλήθηκαν σε εμπρηστικούς βομβαρδισμούς από τον «εξαιρετικό λαό»; (σ.μ. αυτοχαρακτηρισμοί της Μαντλίν Ωλμπράϊτ κ.α. Αξιωματούχων για τον αμερικανικό λαό.)
Σήμερα η Ιαπωνία και η Γερμανία είναι κράτη-μαριονέττες της Ουάσιγκτων.Αντίθετα η Ουκρανία ήταν μια ανεξάρτητη χώρα, με σχέσεις συνεργασίας με τη Ρωσσία. Αυτή τη σχέση ήθελε η Ουάσιγκτων να καταστρέψει.
Τώρα που μια άφρων και ανεπιτήδεια Ουάσιγκτων άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, περισσότερα δεινά εξαπολύθηκαν κατά του κόσμου. Και οι οδύνες δεν θα περιορισθούν στην Ουκρανία.
Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα για αρκετούς λόγους. ΄Ενας είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ακόμα και όταν η πραγματικότητα τους χτυπάει κατακούτελα. ΄Οταν παραθέτω τα γεγονότα όπως αποκαλύπτονται, ιδού μερικές από τις αντιδράσεις που εισπράττω: «Είσαι πράκτορας του Πούτιν», «μισείς τους Ουκρανούς», «υπερασπίζεσαι την διαφθορά», «δεν έχεις ιδέα τι υπέφεραν οι Ουκρανοί  από τον Στάλιν».
Φυσικά, έχοντας κάνει ρωσσικές σπουδές, έχοντας συμμετάσχει σε αμερικανο-σοβιετικά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών το 1961, έχοντας ταξιδέψει στη Ρωσία, τη Γεωργία, την Ουκρανία, και το Ουζμπεκιστάν, έχοντας δημοσιεύσει σε ακαδημαϊκές εκδόσεις σλαβικών και ρωσσικών σπουδών, έχοντας μιλήσει δύο φορές ενώπιον της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών, έχοντας προσκληθεί να εξηγήσω στην Σι Αϊ Εϊ γιατί κατάρρευσε η σοβιετική οικονομία -παρά τις προβλέψεις της C.I.A. για το αντίθετο, δεν μπορώ φαίνεται να ξαίρω τίποτα για το πως υπέφεραν οι άνθρωποι υπό τον κομμουνισμό! Η προθυμία αναγνωστών να μου επιδείξουν την πλήρη τους άγνοια και βλακεία είναι εκπληκτική. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που νομίζουν ότι η πραγματικότητα συντίθεται από τις παραισθήσεις τους.
Η πραγματικότητα είναι απλώς ανυπόφορη για πνευματικά και συναισθηματικά αδύναμους ανθρώπους, που είναι ικανοί να αγκιστρωθούν στις ψευδαισθήσεις τους σε πείσμα κάθε απόδειξης του αντιθέτου. Οι μάζες των αυταπατούμενων ανθρώπων και η πλήρης ανικανότητα της Ουάσιγκτων, που κολυμπάει στην αλαζονική αυτάρκειά  της, να παραδεχθεί ένα λάθος, σημαίνουν ότι η αμερικανική αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας  αποτελεί  ένα πρόβλημα για όλους μας.
Η « Ρωσσία Σήμερα» μετέδωσε ότι « Ο Πρόεδρος Πούτιν διέταξε επείγοντα στρατιωτικά γυμνάσια για την δοκιμή της μαχητικής ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος της δυτικής και κεντρικής Ρωσσίας.» Σύμφωνα με τον υπουργό Αμύνης της Ρωσσίας, τα αιφνίδια γυμνάσια αφορούν χερσαίες δυνάμεις, Αεροπορία, αερομεταφερόμενα στρατεύματα και αεροδιαστημική άμυνα. Ο υπουργός δήλωσε: « Τα γυμνάσια ουδαμώς συνδέονται με τα γεγονότα στην Ουκρανία.»
Φυσικά.Αυτό λέει ο υπουργός της ΄Αμυνας, επειδή ο Πούτιν ελπίζει ακόμη ότι η Ε.Ε. θα έρθει στά σύγκαλά της. Κατά την γνώμη μου – και ελπίζω να σφάλλω- οι Ευρωπαίοι «ηγέτες» είναι πάρα πολύ διεφθαρμένοι από τα λεφτά της Ουάσιγκτων για να μπορούν να λογικευθούν. Είναι αγορασμένοι και πληρωμένοι. Τίποτα δεν είναι γι’αυτούς σημαντικό εκτός από το χρήμα.
Αναρωτηθείτε, γιατί χρειάζεται η Ρωσσία,αυτή τη στιγμή, μιαν «επείγουσα» δοκιμή μαχητικής ετοιμότητας, άσχετη με την Ουκρανία; Οποιοσδήποτε έχει κάποια γνώση της  γεωγραφίας, γνωρίζει πως η δυτική και κεντρική Ρωσσία «κάθεται» πάνω στην Ουκρανία.
Ας κάνουμε τον σταυρό μας νά μήν είναι ένας  ακόμη πόλεμος η συνέπεια ενός ανέμελου αμερικανικού κοινού, της απύθμενης δειλίας των εκπορνευόμενων ΜΜΕ, των διεφθαρμένων Ευρωπαίων ανδρεικέλων της Ουάσιγκτων και της απύλωτης ψευδολογίας των εγκληματιών που κυβερνούν τις ΗΠΑ.»


9 σχόλια:

 1. Αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό, μήπως μπορείτε να αναρτήσετε έναν σύνδεσμο γισ το αγγλικό κείμενο; Ευχαριστώ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αλέξανδρε, θα βρείς το άρθρο και εδώ (είναι πολύ διαδεδομένο) :

  http://www.globalresearch.ca/is-ukraine-drifting-toward-civil-war-and-great-power-confrontation/5369900 και

  http://www.globalresearch.ca/ukrainian-neo-nazis-declare-that-power-comes-out-of-the-barrels-of-their-guns/5371126

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εξαιρετικό άρθρο που απογυμνώνει την κατ΄ επανάληψη απογυμνωμένη Αμερικανική εξωτερική πολιτική.

  Βέβαια για τους Αμερικανούς η ορολογία "εξωτερική πολιτική" δεν σημαίνει και πολλά, γιατί πάνω κάτω θεωρούν ότι ο υπόλοιπος πλανήτης είναι είναι η πίσω αυλή του σπιτιού τους που πάντα θέλει τακτοποίηση σύμφωνα με τα γούστα τους.

  Όμως υπάρχει ένας εμφανής πανικός στην διεφθαρμένη δημοκρατία του δολαρίου. Φοβούνται τα οικονομικά μεγέθη της Ρωσσίας και της Κίνας και την στρατιωτική ισχύ της πρώτης.

  Ως πότε θα επιβάλλουν το εξαυλωμένο δολάριο ώς το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα ;

  Μήπως πλησιάζει η ώρα της μεγάλης μετατροπής του δολαρίου σε χαρτί ταπετσαρίας τοίχου ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εἶναι ὥρα νὰ ἀρχίσουν τὰ τύμπανα.

  Καὶ δυστυχῶς γιὰ τοὺς θεατὲς θὰ εἶναι

  πολὺ ἐκκωφαντικὸς ὁ θόρυβος ἀπὸ

  τὶς ἰαχὲς τῶν δύσκολων αὐτῶν ὀργάνων

  ποὺ μὲ περίσσιο θάρρος θὰ τὶς διευθύνῃ

  ὁ Μέγας Σολίστ Βλαδιμὶρ Βλαδιμίροβιτς Πούτιν.

  Τὸ πρόβλημα εἶναι οἱ κομπάρσοι σὰν τοῦ λόγου

  μας τί ρόλο θὰ παίξουν; Τοῦ ἱκέτη ἢ τοῦ

  λεβέντη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εκπληκτικό άρθρο.
  Συγχαρητήρια για την δημοσίευση.
  Δυστυχώς dimiki δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
  Ο κόσμος μας είναι πολύ περισσότερο πλύπλοκος από μία ορχήστρα κρουστών.

  Και επειδή όλοι συμφωνούμε ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά, θα παρακαλούσα εσένα Σάββα να μας φτιάξεις την διάθεση και να ανεβάσεις σύνδεσμο (link) με βίντεο από την εκπληκτική χτεσινή εκδήλωση - μυσταγωγία με τους Δημ. Καρασσαβίδη, Αργατεία και Απόλλωνα (Apolas) Lermi.
  Εχτές ανατρίχιασα. 90 χρόνια μετά την γενοκτονία και είδα Τούρκο πολίτη να τραγουδάει και να μιλάει στην μοναδική σωζόμενη ομηρική διάλεκτο, τα ποντιακά. Αυτή είναι η δύναμη του Ελληνισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δὲν εἶναι ἁπλὰ Παντελή;

  Εἶναι ἁπλὰ στὴν ἐκτέλεση καὶ στὴν σύλληψη.

  Ἡ φύση ἀπεχθάνεται τὴν πολυπλοκότητα,

  ὄχι ὀμως τὴν πολυμορφία.

  Οἱ ἄνθρωποι ἐπειδὴ ἔχουμε διεστραμμένο μυαλὸ

  προσπαθοῦμε νὰ ἐξηγήσουμε τὸ χειριοπιαστό.

  Τί πιὸ φυσικὸ νὰ ὑπερασπίζεσαι αὐτὸ

  ποὺ σοῦ ἀνήκει καὶ τὸ ἔχεις κατακτήσει

  μὲ πόλεμο; (Κριμαία-Κίεβο Ρὼς 842 μ.χ)

  Τὸ ἐρώτημα εἶναι ἐμεῖς οἱ ἀνεπαίδευτοι

  μαθήσεως τί κάνουμε;

  Τὸν Θουκιδίδη τὸν ἔχουμε βάλει στὸ ράφι

  καὶ δὲν τὸν δεχονται οἱ Νεοέλληνες.

  Ὅλα ἁπλὰ εἶναι, ἀλλὰ θέλει ἰσχὺς στὰ διάφορα

  ἐπίπεδα. Ὅταν δὲν τὴν ἔχεις τότε χορεύεις

  ὅποτε σοῦ χτυπήσουνε τὰ ὄργανα οἱ ἄλλοι.

  Ὁ Σάββας μιᾶς καὶ ἀξιωματικὸς τῶν Ε.Δ

  γνωρἰζει πολὺ καλὰ τὴν δύναμὴ τῶν ὅπλων.

  Ὅσο γιὰ τὸν Τοῦρκο πολίτη ποὺ τραγούδαγε

  ποντιακὰ μετὰ ἀπὸ τόσους αἰώνες

  σημαίνει ὅτι ἡ ἰσχὺς τῶν προγόνων μας

  κατάφερε νὰ φτάσῃ καὶ νὰ ἐδραιώση

  τὴν ἑλληνικὸ πνεῦμα στὸ διάβα τῶν αἰώνων.

  Ἐμεῖς ξαναρωτάω τί κάνουμε; Χορεύουμε ὅτι

  μᾶς ποῦνε ἢ αὺτοὶ ποὺ ἔχουν τὴν ἰσχὺ

  ξαναδιαβάζουν Θουκιδίδη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο Πούτιν καλώς ή κακώς δεν είναι ηλίθιος.

  Αν εισβάλει δίχως την έγκριση του ΣΑ τότε θα κάνει ένα πολύ μεγάλο δώρο στις ΗΠΑ διότι θα δημιουργήσει προηγούμενο,κάτι που φυσικά θα ήθελαν πάρα πολύ οι ΗΠΑ και όχι μόνο.

  Οι Ρωσόφωνες περιοχές μέσω της αυτοδιάθεσης θα περάσουν με ειρηνικό τρόπο στον έλεγχο της Ρωσίας.

  Οι Ρώσσοι είναι πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά τη νομιμοποίηση των ενεργειών τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 8. Αναρωτιέμαι κατά πόσο το δάχτυλο των Η.Π.Α δεν πάτησε το κουμπί των φασιστών πραξικοπιματιών. Η συνεχής παρουσία των στρατιωτικών υπηρεσιών στην κεντρική Ασία και δη στο Αφγανιστάν άφησε παρακαταθήκη συνεργασίας τους με την ΑΛ Κάιντα (η οποία πιθανώς υποκινεί τους πραξικοπηματίες). Υποψιάζομαι λοιπόν πως το πραξικόπημα άλλαξε χέρια αλλα αυτά τα χέρια απ το όδιο σώμα εκπορεύονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.