26/2/14

Αλωνίζουν ανενόχλητα οι Τούρκοι στην ΑΟΖ της Κύπρου - Θα αποχωρήσει ο Αναστασιάδης από τις συνομιλίες;

Προκλήσεις από Μπαρμπαρός και τουρκικά πολεμικά δυτικά της Κύπρου 
Λευκωσία: Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» συνεχίζει τις έρευνές του δυτικά της Κύπρου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από δυο πλοία και ένα πολεμικό σκάφος. Δεύτερο πολεμικό σκάφος βρίσκεται νοτιότερα.
Είναι σαφές πως παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στη Λευκωσία από τους Αμερικανούς και τις προειδοποιήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Τούρκοι συνεχίζουν με την εφαρμογή των σχεδιασμών τους, προβαίνοντας σε παραβιάσεις.
Δεν επηρεάζονται οι σχεδιασμοί αυτοί ούτε και από το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία (Αναστασιάδη - Έρογλου στις 11 Φεβρουαρίου) και έχουν επαναρχίσει οι συνομιλίες. Αύριο δε, ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης θα μεταβεί στην Άγκυρα για συνάντηση στο τουρκικό ΥΠΕΞ και ο Τουρκοκύπριος Κουντρέτ Οζερσάι στην Αθήνα για συνάντηση στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως συναφώς πληροφορούμαστε το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», βρισκόταν χθες 55 ναυτικά μίλια από τη χερσόνησο του Ακάμα και εκινείτο παράλληλα πραγματοποιώντας σεισμικές έρευνες. Γύρω από το πλοίο υπήρχαν τα δυο συνοδευτικά ενώ ήταν υπό την προστασία τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο βρισκόταν σε μικρή απόσταση. Πρόκειται για περιοχή την οποία αμφισβητεί η Τουρκία, υποστηρίζοντας πως δεν ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό δεν είναι, ασφαλώς, κάτι το καινούργιο, πλην όμως οι παραβιάσεις συνεχιζόνται.
Σημειώνεται συναφώς πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή στην Καθημερινή, είχε πει πως εάν υπάρξουν παραβιάσεις θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες.
Διαβάστε περισσότερα στον σημερινό «Φιλελεύθερο»

1 σχόλιο:

  1. Μα είναι δυνατόν να διαψεύσει τον εαυτό τπυ σε λίγες ώρες; Μήπως εννοούσε παραβίαση της ΑΟΖ από το αεροπλανοφόρο που θα φτιάξουν πι Τούρκοι ρε παιδιά..,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.