27/2/14

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο «καίει» τον Ερντογάν - Λέει στο γιό του να ζητήσει περισσότερα λεφτά από εταιρεία

Πληροφορίες για νέα ηχογραφημένη συνομιλία του Ερντογάν με το γιο του
REUTERS/UMIT BEKTAS
Ο Ερντογάν (φωτ. αρχείου) δήλωσε πως η συνομιλία ήταν ήταν κατασκευασμένη, προϊόν ενός «επαίσχυντου μοντάζ» από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Ακόμη μια ηχογραφημένη συνδιάλεξη, στην οποία φέρεται να μιλάει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γιο του και να του συστήνει να ζητήσει περισσότερα χρήματα στο πλαίσιο μια επιχειρηματικής συμφωνίας αναρτήθηκε την Τετάρτη στον ιστότοπο YouTube από έναν ανώνυμο χρήστη.
Στην πρώτη συνομιλία ο  Ερντογάν φέρεται να λέει στο γιο του Μπιλάλ πώς να κρύψει μεγάλα χρηματικά καθώς άρχιζε η έρευνα για διαφθορά σε βάρος μελών της κυβέρνησής του.
Ο Ερντογάν δήλωσε πως η συνομιλία ήταν ήταν κατασκευασμένη, προϊόν ενός «επαίσχυντου μοντάζ» από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
«Μην τα πάρεις. Αυτό που μας υποσχέθηκε, πρέπει να το φέρει. Εάν δεν το φέρει, δεν χρειάζεται» ακούγεται να λέει η φωνή στη νέα ηχογραφημένη συνομιλία, η οποία σύμφωνα με τον χρήστη που την ανήρτησε στο YouTube με το ψευδώνυμο Haramzadeler, ανήκει στον Ερντογάν.
«Οι άλλοι φέρνουν. Γιατί αυτός δεν μπορεί να φέρει; Τι νομίζουν . . .  Μην ανησυχείς όμως, θα έρθουν στην αγκαλιά μας», λέει η φωνή.
Το Reuters ανέφερε ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητα αυτής της ηχογραφημένης συνομιλίας.
«Θα εξετάσουμε εάν οι υποκλοπές αυτές είναι ψεύτικες ή όχι και καμία ανακοίνωση δεν σχεδιάζεται να γίνει προς το παρόν» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Εν τω μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας με στόχο να καταγγείλουν τη «διαφθορά» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να απαιτήσουν την παραίτησή του.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

 1. Θυμάμαι που κάποιοι στην Ελλάδα εκθειάζατε την ακεραιότητα του Ερντογάν και το πόσο καλός πρωθυπουργός ήταν για την Τουρκία. Στην ουσία κατάφερε δύο πράγματα,το ένα ήταν να ανακάμψει η Τουρκική οικονομία και να αναπτυχθεί ραγδαία με εβραικά κεφάλαια και το δεύτερο ήταν να βάλει τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα,με αποτέλεσμα σήμερα να περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα.

  Η μόνη "επιλογή" πλέον για τον Ερντογάν είναι να συνταχθεί αυτός και η Τουρκία με τις δυνάμεις της Δύσης που επιδιώκουν την αναβίωση της ψυχροπολεμικής περιόδου.

  Ας είμαστε πολύ προσεκτικοί,ας μην παρασυρθούμε πάλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Που να έβγαιναν και οι συνομιλίες των δικών μας να δεις τι θα γινόταν …
  Γιατί νομίζετε κάνουν κολοτούμπες ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.