26/2/14

Νιγηρία: Νεκροί 43 μαθητές από πυρπόληση σχολείου

Στους 43 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσαν άντρες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε σχολικό οικοτροφείο, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως ανακοίνωσε ιατρική πηγή.

«Ασθενοφόρα μεταφέρουν τα πτώματα από το Ομοσπονδιακό Κυβερνητικό Κολέγιο στην πόλη Μπούνι Γιάντι», όπου σημειώθηκε η επίθεση τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.


«Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 43 πτώματα στο νεκροτομείο», δήλωσε η πηγή από το νοσοκομείο της Νταματούρου, πρωτεύουσας της πολιτείας Γιόμπε.

Οι δράστες απήγαγαν πολλούς ανθρώπους και πυρπόλησαν το σχολείο και άλλα κυβερνητικά κτήρια της πόλης.

Η Μπόκο Χαράμ («Η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτωλή») έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον σχολείων στο πρόσφατο παρελθόν.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας και της προεδρίας της Νιγηρίας, ένοπλοι απήγαγαν την Κυριακή 70χρονο θείο του προέδρου της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν από την οικία του στην πολιτεία Μπαγέλσα.

Στην περιοχή δρουν πολλές συμμορίες που αρπάζουν ομήρους και ζητούν λύτρα για να τους απελευθερώσουν.

Οι 10 δράστες εισέβαλαν στην κατοικία του Ινεγκίτε Νιταμπάι στο χωριό Οτουόκε το βράδυ της Κυριακής, τον έδεσαν και έφυγαν με το αυτοκίνητό του.

Το όχημα βρέθηκε αργότερα σε γειτονικό χωριό.

«Καταβάλλονται προσπάθειες για να εντοπιστούν οι απαγωγείς και να σωθεί το θύμα», είπε ο υποδιοικητής της κοινής στρατιωτικής και αστυνομικής δύναμης της περιοχής, Κομοντόρε Ίμε Έκπα.

Πηγή της Προεδρίας ανέφερε ότι ο κ. Νιταμπάι είναι θείος του Γκούντλακ Τζόναθαν, ωστόσο ο πρόεδρος δεν έχει κάνει επισήμως κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Κατά πληροφορίες νιγηριανών μέσων ενημέρωσης ο κ. Νιταμπάι είναι ο αρχηγός της οικογένειας Τζόναθαν.

 - See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/104274#sthash.G42l65f1.dpuf

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.