26/2/14

Συρία: Δεκάδες ισλαμιστές αντάρτες σκότωσε ο στρατός κοντά στη Δαμασκό σε ενέδρα

REUTERS/GEORGE OURFALIAN
Περισσότερους από 175 ισλαμιστές μαχητές, μεταξύ αυτών «Σαουδάραβες, Τσετσένους και υπηκόους του Κατάρ» σκότωσε την Τετάρτη κοντά στη Δαμασκό σε ενέδρα ο συριακός στρατός, όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Το πρακτορείο ανέφερε ότι μονάδα του στρατού «εντόπισε τρομοκράτες του Μετώπου Αλ Νόσρα και της Λίουα Αλ Ισλάμ» κοντά στη Δαμασκό και «σκότωσε 175 από αυτούς, ενώ τραυμάτισε και άλλους».
Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι μεταξύ των μαχητών περιλαμβάνονταν Τσετσένοι, Σαουδάραβες και κάτοικοι του Κατάρ.
«Η τρομοκρατική ομάδα είχε αποστολή να ελαφρύνει την πίεση που δέχονταν άλλοι τρομοκράτες από τα σφοδρά πυρά του στρατού στην περιοχή Καλαμούν», σημείωσε το Sana.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας διευκρίνισε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε στην ανατολική Γούτα, στην επαρχία της Δαμασκού, ενώ πρόσθεσε ότι ο στρατός κατέσχεσε τα όπλα των ισλαμιστών μαχητών.
«Τουλάχιστον 70 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν και 89 ακόμη έχουν εξαφανιστεί μετά την ενέδρα των στρατιωτών, με την υποστήριξη του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ στη συνοικία Οταϊμπέ στην ανατολική Γούτα», επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας, η ομάδα αποτελείτο σχεδόν στο σύνολό της από Ιορδανούς και Σαουδάραβες.
Η μάχη σημειώθηκε περίπου στις 05:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και προκάλεσε τον θάνατο 156 ανταρτών και 10 φυλακισμένων.
Η Οταϊμπέ βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της ανατολικής Γούτα, η οποία μαζί με την περιοχή Καλαμούν, επίσης στην επαρχία της Δαμασκού, αποτελεί τη βασική ζώνη των μαχών μεταξύ των εξεγερμένων και του τακτικού στρατού.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.