25/2/14

Ερντογάν: Μονταρισμένη και ψεύτικη η συνομιλία με τον γιο μου

«Βρώμικη συνωμοσία»
REUTERS/UMIT BEKTAS
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε κατασκευασμένο και «εντελώς ψεύτικο» το τηλεφώνημα στο οποίο φέρεται να συνομιλεί με τον γιο του για το πώς θα κρύψουν μεγάλες ποσότητες χρημάτων της οικογένειας και το οποίο διοχετεύτηκε στο Διαδίκτυο.
Το γραφείο του κ. Ερντογάν έκανε λόγο για «βρώμικη συνωμοσία» με αφορμή το φερόμενο ως υποκλαπέν τηλεφώνημα, το οποίο κάνει ήδη το γύρο των κοινωνικών δικτύων.
Σε αυτό, ο τούρκος πρωθυπουργός ζητεί από τον γιο του Μπιλάλ να μετακινήσει εκατομμύρια ευρώ από μία κατοικία.
Η κεντροαριστερή και ακροδεξιά αντιπολίτευση καλεί ήδη τον κ. Ερντογάν να παραιτηθεί.
Η συνομιλία, η γνησιότητα της οποίας δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα, φέρεται να έγινε τον Δεκέμβριο, όταν πολλοί εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού της Τουρκίας είχαν συλληφθεί με κατηγορίες περί διαφθοράς.
Ο κ. Ερντογάν έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τον πρώην σύμμαχό του, ισλαμιστή ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και τον κίνημα του τελευταίου με τον τίτλο Χιζμέτ ότι βρίσκονται πίσω από την έρευνα και έχουν συστήσει ένα «παράλληλο κράτος» μέσα στην Τουρκία.
Ο κ. Γκιουλέν διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ.
Στις ηχογραφημένες συνομιλίες, γίνεται λόγος για μείωση των πόρων ως το «μηδέν» με διαμοιρασμό τους ανάμεσα σε διάφορους επιχειρηματίες.
Μια δεύτερη φωνή κάνει λόγο για 30 εκατομμύρια ευρώ τα οποία έχουν «απομείνει».
Το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού χαρακτηρίζει την δημοσιοποίηση της συνομιλίας σαν μέρος συντονισμένης προσπάθειας ανατροπής του κ. Ερντογάν.

 «Εκείνοι που δημιούργησαν αυτή τη συνωμοσία με στόχο τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Τουρκίας θα κριθούν υπόλογοι, σύμφωνα με το νόμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.