27/2/15

Αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου προς την Κύπρο ενέκρινε η Κρατική Δούμα

Παράταση της εξόφλησης του ρωσικού δανείου προς την Κύπρο ύψους 2,5 δις ευρώ, από το 2018 στο 2022, και μείωση του επιτοκίου από το 4,5% σε 2,5%, ενέκρινε χθες η Κρατική Δούμα, μετά από πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη τη Μόσχα και σήμερα συναντάται με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μενβέντεφ.

Ο κ. Ναρίσκιν ευχαρίστησε την κυπριακή κυβέρνηση και την κυπριακή Βουλή, για τη σταθερή θέση αρχών που τηρεί η Κύπρος στο θέμα της ουκρανική κρίσης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε τη θετική στάση της Ρωσίας στο Κυπριακό, τόσο στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όσο και σε όλα τα διεθνή βήματα.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας δήλωσε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σημαντικός και παραδοσιακός εταίρος της Ρωσίας λόγω των πολιτιστικών, πνευματικών και θρησκευτικών παραδόσεων- προσθέτοντας πως- στόχος μας είναι να διευρύνουμε τη περαιτέρω συνεργασία με την Κύπρο. Εκτιμούμε τις σχέσεις μας με τους εταίρους μας, και είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για το γεγονός ότι οι Κύπριοι βουλευτές καταψήφισαν το ψήφισμα της ΚΣΣΕ, το οποίο περιορίζει τις εξουσίες της ρωσικής αντιπροσωπείας».

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι η Κύπρος διαμαρτυρόταν κάθε φορά που συζητούνταν θέμα νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Έχουμε πει ότι οι κυρώσεις αυτές θα έχουν αναπόφευκτα επιπτώσεις όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και σε σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα σε εκείνες που έχουν στενές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία».

Στη συνάντηση Αναστασιάδη–Πούτιν στην εξοχική κατοικία του Ρώσου προέδρου, αναμένεται να υπογραφούν σημαντικές διακρατικές συμφωνίες, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.