28/2/15

Νεά Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ

Με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις μετά τη συμφωνία με τους δανειστές και τις επικείμενες αλλαγές σε Κεντρική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνεδρίαση, που ξεκινά με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να αυξηθούν οι τόνοι της εσωκομματικής κριτικής για τη συμφωνία με εταίρους και δανειστές, λόγω της ανθρωπογεωγραφίας του οργάνου.
Η κριτική των στελεχών κυρίως της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εστιαστεί στη συμφωνία με τους δανειστές -για την οποία υπάρχει γκρίνια για υποχωρητικότητα- και να ζητηθεί να υπάρξει προετοιμασία ακόμη και για ρήξη, αλλά και σε μια σειρά από θέματα για τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης της χώρας.Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας θα ζητήσει να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και από Δευτέρα να ξεκινήσει η «φυγή προς τα εμπρός» με αιχμή τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Στη συνεδρίαση της ΚΕ αναμένεται να εκλεγεί νέα και ολιγομελής Πολιτική Γραμματεία, -ο κ. Τσίπρας ζήτησε στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΓ το όργανο να είναι 11μελές- και νέος γενικός γραμματέας με φαβορί τον Τάσο Κορωνάκη.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύνθεση της νέας ΠΓ και ΚΕ του κόμματος, με δεδομένο ότι σύμφωνα με το καταστατικό μόνο το 25% των μελών των δύο οργάνων μπορεί να κατέχει αμειβόμενη κυβερνητική θέση.
Στο Μαξίμου αποδίδουν πολύ μεγάλη σημασία στις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και κυρίως στα μέτρα για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, την πάταξη της φοροδιαφυγής, την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκειμένου να «αποδείξουν» ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν «κάηκε» από τη συμφωνία με τους δανειστές. Και κυρίως, όπως σημειώνει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, να διατηρηθεί η «πλατιά λαϊκή στήριξη», όπως λέει χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.