27/2/15

Ιταλία: Ψήφισμα της Βουλής υπέρ της ανεξάρτητης Παλαιστίνης

Αλλη μια ευρωπαϊκή χώρα προχωρά στην αναγνώριση του κράτους
Οι ιταλοί βουλευτές ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ μιας μη δεσμευτικής απόφασης με την οποία ενθαρρύνουν την κυβέρνηση Ρέντσι να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, μια κίνηση που υπογραμμίζει την αγανάκτηση των Ευρωπαίων εξαιτίας του τέλματος στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις στη Μέση Ανατολή.
Το πρώτο κείμενο που υποστήριζε το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του Ρέντσι ζητούσε από την κυβέρνηση να «προωθήσει την αναγνώριση της Παλαιστίνης», λαμβάνοντας «υπόψη τις ανησυχίες και τα νόμιμα συμφέροντα του κράτους του Ισραήλ».

Μια άλλη εισήγηση, που υποστήριζαν οι κεντρώοι του Scelta Civica, μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού, ζητούσε από την κυβέρνηση «να προωθήσει την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας μεταξύ της Φάταχ και της Χαμάς, η οποία, μέσω της αναγνώρισης του κράτους του Ισραήλ και την αποκήρυξη της βίας, θα καθορίσει τους όρους για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπέβαλαν διάφορα κείμενα, τα οποία όμως απορρίφθηκαν.

Σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία του Ισραήλ στη Ρώμη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μετριοπάθεια των κειμένων που υιοθετήθηκαν: το ιταλικό κοινοβούλιο «προτίμησε να υποστηρίξει την άμεση διαπραγμάτευσης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη βάση της αρχής των δύο κρατών».

Τα κείμενα αυτά δεν είναι δεσμευτικά για την ιταλική κυβέρνηση.

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.