28/2/15

Η ΔΎΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ

Panayiotis Ifestos
600.000 σε 24 ώρες! Απίστευτο το διαδίκτυο το πώς πιάνει τον σφυγμό.
Σε 24 ώρες στο Youtupe κτύπησε 600.000 (μέχρι αυτή την στιγμή) επισκέψεις υποθέτω πλανητικές και όχι μόνο ευρωπαϊκές. Σύντομα σίγουρα θα κτυπήσει εκατομμύρια. Για να κάνεις μια τέτοια διαφήμιση απαιτούνται δεκάδες εκατομμύρια.
Δήμος το διαδίκτυο. Και το "όπλο" του λιγότερο ισχυρού.

Το ότι το βίντεο είναι Γερμανικής προέλευσης είναι η ειδοποιός διαφορά. 
Πολύ χιούμορ και γερμανικός αυτοσαρκασμός, πάντως. 
Αυτοσαρκασμός πάντως που διολισθαίνει σε ένα λάθος. Ποτέ και καμιά κοινωνία δεν πρέπει να δέχεται να της αποδίδουν συλλογικές ευθύνες.

Οι ναζί στην Γερμανία του 1930 το έκαναν για τους Εβραίους αλλά και πολλά δεσποτικά ελίτ μαζί και τα μέσα (τους) όταν ανακύπτουν προβλήματα τα αποδίδουν στα μέλη της κοινωνίας χωρίς να αναφέρουν το αίτιο. 
Ένα κύριο αίτιο, εν τούτοις, είναι το έλλειμμα δημοκρατίας. Εάν για παράδειγμα υπήρχε περισσότερη δημοκρατία στην Γερμανία ο πολίτης εντολέας θα είχε περισσότερη δυνατότητα να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα, περισσότερη δυνατότητα να ελέγχει την εκάστοτε κυβέρνηση και περισσότερη δυνατότητα να συγκροτεί πιο ορθολογιστικές αποφάσεις.

Γιατί ο ενδοκρατικός και διακρατικός πολιτικός ορθολογισμός είναι ευθέως ανάλογος των βαθμίδων δημοκρατίας, των βαθμίδων δηλαδή που οι πολίτες είναι εντολείς των εντολοδόχων κυβερνητών οι οποίοι, λογικά όταν εκτρέπονται θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα ανάκλησής τους.

Η ίδια συλλογιστική ισχύει βέβαια για κάθε κοινωνία συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής. 
Καθότι γνωρίζουμε τα αίτια της συμφοράς μας: Έλλειμμα δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμμορίες γραφειοκρατών, τζογαδόρων, τοκογλύφων και υπαλλήλων ηγεμονικών΄κρατών, κτλ, και όλα αυτά προκάλεσαν γιγαντιαίο πολιτικοοικονομικό ανορθολογισμό.

Κατάπτυστο είναι σίγουρα να ενοχοποιούνται οι πολίτες και η κοινωνία είτε αυτή είναι η Ελληνική είτε κάποια άλλη. Το αίτιο του ελλείμματος πολιτικού ορθολογισμού είναι το έλλειμμα δημοκρατίας και αυτό είναι που χρειάζεται θεραπεία.

Dear Greeks, the time has come: we surrender! Take all our money, you may also take Helene Fischer,...youtube.com

https://www.facebook.com/groups/TholoVasileioEU/permalink/810418055699696/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.