27/2/15

Στην αντεπίθεση ο Λαβρόφ για τις απειλές κυρώσεων

Αιχμηρός εμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών για τις δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του, Τζον Κέρι και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ που άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για την ουκρανική κρίση.
«Νομίζω ότι τα πάντα μπορούν να εξηγηθεί πολύ απλά. Προσπαθούν να αυξήσουν τη δημόσια υστερία και να αποσπάσουμε την προσοχή από την ανάγκη να εκπληρωθούν οι συμφωνίες του Μινσκ», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
«Αυτές οι εκκλήσεις (υπέρ των κυρώσεων) σηματοδοτούν ότι οι πολιτικοί από  συγκεκριμένες χώρες και οργανισμούς, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε., δεν επιθυμούν να επιδιώξουν την εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν στο Μινσκ στις 12 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Ο υπουργός Εξωτερικών επέκρινε και τις εκκλήσεις να καταδικαστούν οι πολιτοφυλακές και η Μόσχα για τη διακοπή της εκεχειρίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
«Όλες οι εκκλήσεις για την καταδίκη των πολιτοφυλακών και της Ρωσίας ή οποιουδήποτε άλλου για την διακοπή της εκεχειρίας έχουν στόχο να εμποδίσουν την κατάσταση να οδηγηθεί σε πολιτικό συμβιβασμό και διάλογο μεταξύ του Κιέβου και των εκπροσώπων των νοτιοανατολικών περιοχών και έναν ισότιμο διάλογο», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
«Το πιο σημαντικό πράγμα τώρα δεν είναι να καλύψουμε τις ιδιοτροπίες ορισμένων δυτικών χωρών ή πολιτικών που μας απειλούν με κυρώσεις, αλλά και να εγγυηθούμε την ειρήνη και τη βιώσιμη πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.
«Γι 'αυτό πρέπει να υπάρξει σωστή παρακολούθηση της απόσυρσης των βαρέων εξοπλισμών, που έχουν ήδη αρχίσει στις λαϊκές δημοκρατίες του  Λούγκανσκ και του Ντόνιετσκ. Θα θέλαμε να επαληθευτεί η διαδικασία αυτή από τον ΟΑΣΕ. Μας έχουν υποσχεθεί ότι ο ΟΑΣΕ θα συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Παράλληλα με αυτό οτιδήποτε άλλο συμφωνήθηκε πρέπει να εφαρμοστεί. Κατ 'αρχάς, η συνταγματική μεταρρύθμιση που αφορά τα εν λόγω εδάφη. Πρέπει να έχουν αποκέντρωση των εξουσιών σύμφωνα με τις αρχές που περιγράφονται λεπτομερώς στα έγγραφα του Μινσκ της 12ης Φεβρουαρίου», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.  
TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.