26/2/15

ΠΑΣΟΚ: Προσπαθούν να παρακάμψουν τη νομοθετική κύρωση της παράτασης του μνημονίου


Phasma/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Απόπειρα παράκαμψης της νομοθετικής κύρωσης της παράτασης του προγράμματος στήριξης καταλόγισε στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά προκλητική στάση. 
Η παράταση που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε από τον υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της ΤτΕ και τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
Η ίδια ακριβώς διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί και τώρα, όχι μόνο για λόγους τυπικής εγκυρότητας που θα κληθεί να εξετάσει σε λίγες ημέρες η ΕΚΤ προκειμένου να αποκαταστήσει την ομαλή σχέση της με τις ελληνικές τράπεζες, αλλά και για λόγους δημοκρατικής νομιμοποίησης και κοινοβουλευτικής διαφάνειας.
Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη κυβέρνηση ότι αναζητεί δρόμο διαφυγής με την «ριζοσπαστική» μέθοδο της ωμής παραβίασης του Συντάγματος όταν ως αντιπολίτευση κατήγγειλαν κάθε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κάθε κατεπείγον νομοσχέδιο.
Υπάρχουν όμως Ευρωπαίοι αντισυμβαλλόμενοι που σέβονται τα κοινοβούλια τους και τους θεσμούς, επισημαίνεται.
«Η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το παραμύθι του διαχωρισμού της «δανειακής σύμβασης» από το «πρόγραμμα» την οδηγεί δυστυχώς σε θεσμική διολίσθηση που εκθέτει τη χώρα διεθνώς.
Καλούμε την κυβέρνηση να φέρει την «τροποποίηση - παράταση» της δανειακής σύμβασης η οποία παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του και συνιστά αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα, στη Βουλή. Την καλούμε να μην οδηγήσει τον υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της ΤτΕ και την διοίκηση του ΤΧΣ σε παραβίαση του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας.
Το ποτήρι της αλήθειας είναι πικρό και θα το πιούνε μέχρι τον πάτο αυτοί που πούλησαν προεκλογικά φίλτρα ψευδαισθήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.