27/2/15

Πρόσκληση Αναστασιάδη σε Πούτιν για επίσκεψη στη Λευκωσία

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος προσκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί την Κύπρο.Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος προσκάλεσε τονΒλαντίμιρ Πούτιν να επισκεφθεί την Κύπρο.
«Επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου όχι μόνο για την πρόσκληση και την συνάντησή μας αλλά και τις διαχρονικές ιστορικές σχέσεις και δεσμούς τόσο οι χώρες μας και οι κυβερνήσεις αλλά και οι λαοί μας. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την επιθυμία της κυβέρνησης αλλά και του λαού μας να σας έχουμε σύντομα στην Κύπρο ως επίσημο προσκεκλημένο», είπε στον Ρώσο πρόεδρο ο Νίκος Αναστασιάδης.
Οι δύο ηγέτες είχαν τετ-α-τετ επί 15 λεπτά και στη συνέχεια είχαν  διευρυμένες συναντήσεις με τα επιτελεία τους. Νωρίτερα ο Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Σε κρίσιμες ώρες για την Κύπρο και την Ρωσία θεώρησα ότι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης ήταν η εδώ παρουσία μου τούτη την ώρα που μαρτυρεί και την αποφασιστικότητα να διατηρήσουμε τους στενούς δεσμούς μας ανεξάρτητα των επιλογών μας για στρατηγική συνεργασία με τις όποιες τρίτες χώρες, είτε εσείς είτε εμείς. Διότι αυτές οι συνεργασίες δεν είναι εναντίον κανενός, υπογράμμισε ο Νίκος Αναστασιάδης.
Από την πλευρά του πριν κλείσουν οι κάμερες ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι «είμαι σίγουρος ότι με τον κ. Μεντβιέντεφ έχετε συζητήσει συγκεκριμένα ζητήματα συνεργασίας στις σχέσεις μας και στην δικιά μας συνάντηση θα υποστηρίξω και θα διευρύνω και για άλλα θέματα αυτή τη συνεργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.