27/2/15

Γερμανία: Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η ψηφοφορία στη Bundestag για την παράταση

ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ
Γερμανία: Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η ψηφοφορία στη Bundestag για την παράταση
Έντονες αντιδράσεις, εκνευρισμός και τελεσίγραφα. Όλα δείχνουν ότι το γερμανικό κοινοβούλιο θα υπερψηφίσει σήμερα την παράταση της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα. Ενδεικτική ωστόσο του κακού κλίματος για την χώρα μας στο Βερολίνο είναι η χθεσινή δοκιμαστική ψηφοφορία των Χριστιανοδημοκρατών.

Από τους 311 βουλευτές που απαρτίζουν την κοινοβουλευτική ομάδα των συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελ, 22 τάχθηκαν κατά της παράτασης και 5 απείχαν. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα κατά την διαδικασία ήταν ηλεκτρισμένη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν βουλευτές που «έστειλαν» τελεσίγραφο στην γερμανίδα καγκελάριο, τονίζοντας πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που ψηφίζουν υπέρ της Ελλάδας. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι φραστικές επιθέσεις στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον οποίο ξεκαθάρισαν ότι η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει έργο το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Ο θυμός και η επιφυλακτικότητα στους κόλπους της Ένωσης (CDU/CSU) σε ό,τι αφορά την συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό είναι αλήθεια», δήλωσε σε γερμανικό μέσο ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ. Σημείωσε ωστόσο ότι «μια κυβερνητική κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να ασκεί πολιτική με βάση την υπευθυνότητα και όχι τον θυμό» και επισήμανε ότι αναμένει υπερψήφιση της εισήγησης του υπουργείου του από την Μπούντεσταγκ.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της παράτασης. «Είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε το πρόγραμμα, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα γίνουν πράξη», δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν και τόνισε ότι «εάν η ελληνική κυβέρνηση καταπιαστεί με τη διαφθορά και τον νεποτισμό, θα έχει την πλήρη στήριξή μας». Θα πρέπει ωστόσο, πρόσθεσε, να το κάνει πράξη και επισήμανε ότι αυτό θα το παρακολουθεί με προσοχή η Γερμανία.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.