27/2/15

Γενοκτονία αυτό που έκαναν οι Οθωμανοί σε Αρμένιους, Πόντιους κι Ασσυρίους

  • Ο διεθνούς φήμης Σουηδός νομικός Ove Bring που ειδικεύεται σε θέματα Γενοκτονιών
  • Ως εργαλείο αφομοίωσης των χριστιανικών πληθυσμών χρησιμοποίησε τη Γενοκτονία η Οθωμανική Αυτοκρατορία, εκμεταλλευόμενη τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Όχι, δεν το λέει κάποιος Πόντιος, Αρμένιος ή Ασσύριος επιστήμονας αλλά ο Ομότιμος Καθηγητής Ove Bring ένας από τους κορυφαίους Σουηδούς νομικούς με εξειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και συγγραφέας πολλών μονογραφιών και δημοσιεύσεων για τις Γενοκτονίες.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό ραδιόφωνο της Σουηδίας, ο καθηγητής Bring μίλησε για την κατάσταση που επικρατούσε στην Οθωμανική Τουρκία όταν έγινε η Γενοκτονία των Αρμενίων. Η οθωμανική κυβέρνηση, είπε, αντιμετώπισε την ενσωμάτωση των Αρμενίων και των άλλων χριστιανικών πληθυσμών που ζούσαν στην περιοχή μέσα από το πρίσμα της Γενοκτονίας, χρησιμοποιώντας ως βολική δικαιολογία τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Αιτία της διασποράς των Αρμενίων σε όλο τον κόσμο σήμερα είναι η Γενοκτονία 1-1,5 εκατομμυρίου προγόνων τους τότε».
Σύμφωνα με το Σουηδό νομικό, πρώτα συνελήφθησαν και δολοφονήθηκαν οι διανοούμενοι και στη συνέχεια ο υπόλοιπος πληθυσμός –κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι– εκτοπίστηκαν και στάλθηκαν σε πορείες θανάτου.
Ο Ove Bring υπογράμμισε ότι αυτό που συνέβη εκείνη την περίοδο ήταν Γενοκτονία, όχι απλά «εκτοπισμός» – μια και εκτοπισμός θεωρείται η μετεγκατάσταση πληθυσμιακών ομάδων, στις οποίες όμως διασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες για να σταθούν στα πόδια τους οι πρόσφυγες ενώ επίσης παρέχεται στέγη.
Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του, ο Σουηδός καθηγητής επανέλαβε πως «αιτία της διασποράς των Αρμενίων σε όλο τον κόσμο σήμερα, είναι η Γενοκτονία 1-1,5 εκατομμυρίου προγόνων τους τότε».
Πηγή: Pontos news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.