27/2/15

Ρωσική στρατιωτική υποδομή και ασκήσεις στην Αρκτική

«Ένα ευρύ φάσμα των ενδεχόμενων προκλήσεων και απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας διαμορφώνεται τώρα στην Αρκτική. Σε αυτό το πλαίσιο, μία από τις προτεραιότητες του Υπουργείου Άμυνας είναι η ανάπτυξη στρατιωτικής υποδομής σ’αυτή την περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού.
Ο υπουργός υπενθύμισε ότι στο τέλος του περασμένου έτους σχηματίστηκε η Κοινή Στρατηγική Διοίκηση. Σε ορισμένα νησιά έχουν ήδη αναπτυχθεί και άρχισαν τις εκπαιδεύσεις οι στρατιωτικές μονάδες, που πραγματοποιούν έλεγχο της κατάστασης και της αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε οΣοϊγκού.

Νωρίτερα χθες, ο υπουργός ανακοίνωσε τα σχέδια για τη δημιουργία μιας στρατιωτικής ομάδας στη χερσόνησο Τσουκότκα, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της οδού Βόρειας Θαλάσσιας και να αποκρουστούν πιθανές απειλές στην Αρκτική. Ο Σοϊγκού είπε επίσης ότι τα πιο σύγχρονα ρωσικά υποβρύχια πραγματοποιούν ασκήσεις σε συνθήκες της περιοχής.
Σήμερα έγινε γνωστό ότι περισσότεροι από 800 στρατιώτες συμμετείχαν στις ασκήσεις του Ρωσικού Βορείου Στόλου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στόλου, Βαντίμ Σέργκα τα πληρώματα του ελικοπτέρου Kamov Ka 27 εκπαιδεύτηκαν στην παρακολούθηση των υποβρυχίων και τα πληρώματα των πολεμικών αεροσκαφών Ilyushin Il-38 χρησιμοποίησαν βόμβες, τορπίλες και νάρκες. Συνολικά 12 πληρώματα πήραν μέρος στις ασκήσεις.
 TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.