29/7/15

Πούτιν: Η Ρωσία είναι μεγάλη ναυτική δύναμη

Interfax

Η Ρωσία έχει αποδειχθεί ως μια μεγάλη ναυτική δύναμη και το ναυτικό της χώρας εγγυάται την επιτυχία της αμυντικής ικανότητας της, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Η Πατρίδα μας έχει αποδειχθεί ως μια μεγάλη θαλάσσια δύναμη χάρη στο θάρρος των ναυτικών της, το ταλέντο των ναυπηγείων της, την τόλμη των διάσημων εξερευνητών, τους πρωτοπόρους και τους ναυτικούς ηγέτες. Για εμάς αυτή η θέση είναι μια μεγάλη ευθύνη στην ιστορία, στους προγόνους μας που έχτισαν την θαλάσσια δόξα της Ρωσίας και, φυσικά, στις μελλοντικές γενιές στις οποίες θα πρέπει να αφήσουμε ένα σύγχρονο και ισχυρό ναυτικό», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε ομιλία του στο Στόλο της Βαλτικής για την Ημέρα του Ναυτικού, που γιορτάστηκε στις 26 Ιουλίου. 
«Το ναυτικό εγγυάται με επιτυχία την αμυντική ικανότητα της χώρας και προστατεύει τα εθνικά της συμφέροντα. Αυτό περιλαμβάνει το Στόλο της Βαλτικής που ανταποκρίνεται με επιτυχία στα καθήκοντα, όχι μόνο στην πατρίδα της Βαλτικής Θάλασσας μας, αλλά και σε άλλες περιοχές των ωκεανών, φέρεται τα χρώματα τιμή», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ότι έχουν γίνει πολλά τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση του ναυτικού. «Τα νέα πολεμικά πλοία και τα πλοία έχουν παραγγελθεί. Τα στρατηγικά υποβρύχια έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους. Η ναυτική αεροπορία, τα παράκτια στρατεύματα και οι βασικές ναυτικές βάσεις ενημερώνονται», δήλωσε ο Πούτιν.
Επιπλέον τόνισε ότι η Ημέρα του Ναυτικού είναι μία από τις πιο αγαπημένες αργίες. «Το Ναυτικό μας, οι τεράστιες προσφορές του στην Πατρίδα είναι αγαπητές και σεβαστές παντού. Δικαίως θεωρείται το καμάρι της Ρωσίας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.