29/8/15

Άτεγκτοι οι δανειστές: Το αυστηρό τελεσίγραφο στην Ελλάδα

© Μαρίνα Φούντα
Αυστηρές... συστάσεις με το καλημέρα απηύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, διαμηνύοντας προς τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης (που ορκίστηκαν μόλις πριν από λίγες ώρες) πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και πως πρέπει να πιάσουν δουλειά, από την πρώτη κιόλας μέρα!

Πριν καν οι νέοι υπουργοί μεταβούν στα πόστα τους, ο ισχυρός άντρας του Eurogroup έσπευσε να καταστήσει σαφές πως, παρά το υπηρεσιακό του χαρακτήρα της, η νέα κυβέρνηση οφείλει να εργαστεί άμεσα και αποτελεσματικά για την εφαρμογή της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στα μέσα Αυγούστου.

"Προσδοκώ πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα είναι σε θέση να συνεχίσει στην κατεύθυνση της εφαρμογής της συμφωνίας, ήδη από την πρώτη μέρα...", ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου του Eurogroup.

Ο αυστηρός τόνος του εν λόγω σχολίου επιβεβαιώνει περίτρανα πως οι διαθέσεις των δανειστών παραμένουν ευλαβικά άγριες, ανεξαρτήτως πολιτικών εξελίξεων και νέων κυβερνήσεων.
"Η υπηρεσιακή κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων", κατέστησε σαφές ο Ντάισελμπλουμ.

Αναφερόμενος στον νέο υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, ο πρόεδρος του Eurogroup σχολίασε, εμφανώς σε θετικό τόνο πως, ξέρει τι κάνει, γεγονός που επιβεβαιώνει την αποδοχή του νέου τσάρου της Οικονομίας από την πλευρά των δανειστών.

msn.com/el-gr

2 σχόλια:

  1. Με λίγα λόγια! Τελεσίγραφο στους διαχειριστές της ιδιόκτητης ιδιωτικής αποικίας, που θέλει να πει, δε σας χαρίζουμε τα χρέη, και να παραδώσετε τα χειρόγραφα τις υποθήκης που έχετε για την Ελληνική επικράτεια στη κοινόχρηστη περιουσία της Παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θελω να δω την Ελλαδα να υποφερει.
    αλλα αμα λαχει σου γαμ.. και τον 4ο ραϊχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.