30/8/15

Ποια πρόσωπα φέρονται να συνεργάζονται με το κύκλωμα κοκαΐνης της Μυκόνου

Ο εφοπλιστής, ο υπάλληλος ΠΑΕ, ο παίκτης του πόκερ, «κόκορας» και οι «κοπέλες»
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 
Ένας υπάλληλος μεγάλης ΠΑΕ της Αττικής, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι, ένας γνωστός παίκτης του πόκερ, ένας υπεύθυνος ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά, ένας εκπρόσωπος γνωστού βιβλιοπωλείου της Αθήνας, ένας ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου, μια υπεύθυνη εταιρείας κοσμημάτων όπως και άλλοι ιδιώτες εμφανίζονται να έχουν συναλλαγές, σύμφωνα τουλάχιστον με τα προϊόντα υποκλοπών, με το κύκλωμα ναρκωτικών της Μυκόνου, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που βρίσκεται στη διάθεση του «Βήματος». Τα ναρκωτικά αναφέρονται με τα ονόματα «κόκορας», «κοπέλες», «δύο μπαλάκια», «δυο πράσινα» και άλλες κωδικές ονομασίες.
Η δράση του μεγάλου κυκλώματος προώθησης και διακίνησης ναρκωτικών στη Μύκονο αποκαλύφθηκε προ πέντε ημερών και αναδείχθηκε η συμμετοχή τριών ατόμων ηλικίας 33 έως 35 ετών, από τους οποίους ένας πρώην λιμενικός και ένας εκπρόσωπος νυκτερινού κέντρου στο νησί. Στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης μνημονεύεται το όνομα ενός ακόμη ατόμου 27 ετών από τη Βούλα, για τον οποίο όμως δεν προέκυψε οποιαδήποτε σχέση με το κύκλωμα.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία ο εκπρόσωπος του νυκτερινού κέντρου «παρουσίαζε σε πόλους τον εαυτό του ως το άτομο που μπορεί να εξυπηρετήσει τους "πελάτες" του σε ό,τι και αν του ζητήσουν. Λέγοντας "πελάτες" εννοούσε πλούσιους ημεδαπούς και αλλοδαπούς τουρίστες αραβικής καταγωγής, κυρίως Λιβανέζους και Σαουδάραβες, αλλά και άλλων χωρών. Η εξυπηρέτηση που προσέφερε αφορούσε είτε κάποιο "καλό τραπέζι" σε γνωστά καταστήματα της Μυκόνου, είτε την προμήθεια προς αυτούς ναρκωτικών, είτε την εξεύρεση γυναικών για λογαριασμό τους».

Όσον αφορά τις 47 κρίσιμες τηλεφωνικές συνομιλίες για παράνομες συναλλαγές, ξεχωρίζει η περίπτωση συνεννόησης που γίνεται με εταιρικό τηλέφωνο ΠΑΕ της Αττικής στις 14 Αυγούστου 2015 στην οποία ζητείται -όπως σημειώνεται στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ.- ποσότητα ναρκωτικών με την κωδική ονομασία «δύο», προφανώς κοκαΐνη αντί αγνώστου ποσού. Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι κάτοχος του τηλεφώνου είναι υπάλληλος της ΠΑΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο οποίος σε επικοινωνία με «Το Βήμα» σημείωσε ότι«η συγκεκριμένη συζήτηση δεν αφορούσε σε καμία περίπτωση ναρκωτικά αλλά κλείσιμο τραπεζιού για μια φιλική παρέα». Εντυπωσιάζουν ακόμη οι συνεχείς κλήσεις για ναρκωτικά από εκπρόσωπο ναυτιλιακής εταιρείας.

Οι δύο από τους κατηγορουμένους προφυλακίστηκαν ενώ ο τρίτος -εκπροσωπήθηκε νομικά από τους δικηγόρους κκ. Σάκη Κεχαγιόγλου και Γιώργο Δρύλλη- αφέθηκε ελεύθερος.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Πορνεία και ναρκωτικά στη Μύκονο ? Αρνούμαι να το πιστέψω.Σε λίγο θα μας πουν ότι η ΝΑΣΑ κατασκευάζει διαστημόπλοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάϊκονος... μυτιές και μεγάλα βυζγιά!!!
    Απορία ψάλτου (και όχι μόνο): Καλά re bustim, κανενός σαπέρα δεν του... "σηκώνεται" με φυσιολογικό τρόπο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.