30/8/15

Ενα χωριό... Τζιχαντιστών δύο ώρες από τα σύνορα

Μόλις 200 χιλιόμετρα από τους Ευζώνους, κοντά στα σύνορα του Κοσόβου με την ΠΓΔΜ, στον δρόμο Σκοπίων-Πρίστινας, βρίσκεται ένα άντρο των τζιχαντιστών στα Βαλκάνια.

Ενα χωριό... Τζιχαντιστών δύο ώρες από τα σύνορα
Πρόκειται για την πόλη Κάτσανικ, με πληθυσμό 30.000 Αλβανούς Κοσοβάρους, στην οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 24 άτομα τα οποία έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και πολεμούν στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ, ενώ είναι άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των ομοϊδεατών τους στην πόλη αυτή του Νοτιοανατολικού Κοσόβου. Ανάμεσά τους και ο πιο γνωστός τζιχαντιστής από τα Βαλκάνια, ο διαβόητος Λαβντρίμ Μουτζαχέρι, διοικητής των Αλβανών τζιχαντιστών που πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και προέρχονται εκτός από το Κόσοβο και από άλλες περιοχές όπου ζουν Αλβανοί, την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Σερβία. Μόνο από το Κόσοβο ο αριθμός αυτός εκτιμάται στα 300 άτομα, σύμφωνα με την έγκριτη εφημερίδα «Κόχα Ντιτόρε» της Πρίστινα.

Για τη συνέχεια ETHNOS

2 σχόλια:

 1. Έχω κατά καιρούς ισχυρισθεί ότι το ΙΚ, ή ISIS, ή όπως αλλιώς το λένε, δεν έχει καμμία σχέση με την θρησκεία, την οποία χρησιμοποιεί απλώς σαν βιτρίνα. Είναι μία στυγνή εγκληματική συμμορία, της οποία τα μέλη κατ' ευφημισμόν ονομάζονται "τζιχαντιστές", χωρίς ασφαλώς οι πράξεις τους να έχουν την παραμικρή σχέση με την "τζιχάντ", με όποια έννοια κι αν την εξετάσει κανείς.

  Για τού λόγου το αληθές, διαβάστε πώς χρηματοδοτούνται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επανέρχομαι στο παραπάνω σχόλιό μου, με αναφορά την φορά αυτή στην επικερδή καταστροφή αρχαίων μνημείων από την συμμορία του ΙΚ. Είναι ολοφάνερο ότι δεν το κάνουν από θρησκευτικό φανατισμό και μόνο:

  Isis profits from destruction of antiquities by selling relics to dealers - and then blowing up the buildings they come from to conceal the evidence of looting

  Θα ήταν καλό να γίνει ανάρτηση στο ιστολόγιο αυτού τού άρθρου, έστω και στα αγγλικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.