28/8/15

Ρουμπινί: Ακόμα και με εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, χωρίς κούρεμα η Ελλάδα δεν θα ευημερήσει

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ευημερήσει ποτέ χωρίς μια γενναία ελάφρυνση του χρέους της, ακόμα και αν εφαρμόσει μια ουσιαστική μεταρρυθμιστική ατζέντα, εκφράζει για ακόμα μια φορά ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, σχολιάζοντας ότι «η Ελλάδα παραμένει μια ειδική περίπτωση». 
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται τη στιγμή που, ένας – ένας, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως οι Κλάους Ρέγκλινγκ και Πιερ Μοσκοβισί, δηλώνουν αρνητικοί σε ένα ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους.
Η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων μπορεί να βελτιώσει τη δυναμική της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά σίγουρα, μόνο με μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρουμπινί. Για αυτό η Ελλάδα χρειάζεται μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους της. Εστιάζοντας στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο διάσημος οικονομολόγος εξυμνεί τις προσπάθειες της Ιρλανδίας και της Ισπανίας που, όπως λέει, είναι δύο χώρες που αξίζει να αναβαθμιστούν από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης για δύο λόγους: την εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή που ακολούθησαν και τις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσαν.
newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.