28/8/15

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί στην ανατολική Ουκρανία

Νέες συγκρούσεις, ανεφάρμοστη μέχρι τώρα η εκεχειρία

Κίεβο 
Επτά Ουκρανοί στρατιώτες και μια άμαχη σκοτώθηκαν στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας από την Τετάρτη ως την Πέμπτη, σύμφωνα με το Κίεβο. Η ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε επίσης πως ρωσικά μαχητικά πέταξαν κατά μήκος των συνόρων Ουκρανίας-Ρωσίας. Ο ΟΑΣΕ προσπαθεί να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να συμφωνηθεί τήρηση της εκεχειρίας από την ερχόμενη εβδομάδα.

«Επτά στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και δεκατρείς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Μοτούζιανικ.

Οι βαρύτερες απώλειες καταγράφηκαν κοντά στη Μαριίνκα, 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ, προπυργίου των φιλορώσων αυτονομιστών, και στη Μαριούπολη, την τελευταία μεγάλη πόλη στην εμπόλεμη ζώνη υπό τον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά τους, οι φιλορώσοι ανέφεραν πως μια άμαχη σκοτώθηκε από πυρά «ενός ουκρανού ελεύθερου σκοπευτή» στα εδάφη που ελέγχουν οι αυτονομιστές, όπως ανέφεραν σε έναν ιστότοπό τους, χωρίς να διευκρινίσουν πού ακριβώς σημειώθηκε το συμβάν.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, το πρωί της Τετάρτης είχε καταγραφεί «πτήση ρωσικών καταδιωκτικών» αεροσκαφών στην περιοχή Ροστόφ επί του Ντον, στα σύνορα με την περιοχή Λουγκάνσκ, το άλλο προπύργιο των αυτονομιστών.

Στην ανατολική Ουκρανία, όπου ο πόλεμος που ξέσπασε τον Απρίλιο του 2014 έχει στοιχίσει τη ζωή 6.800 ανθρώπων και πλέον, καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες αναζωπύρωση της βίας παρά την κατάπαυση του πυρός που προβλεπόταν στις ειρηνευτικές συμφωνίες Μινσκ ΙΙ που είχαν υπογραφεί τον Φεβρουάριο.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.