29/8/15

Έκκληση του ΟΗΕ προς την Ευρώπη για τη μεταναστευτική κρίση

Σύνοδος του Οργανισμού στις 30 Σεπτεμβρίου

REUTERS/JONATHAN ERNST Προαναγγέλλοντας τη διεξαγωγή συνόδου για το επίμαχο ζήτημα στις 30 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής το ΟΗΕ δήλωσε «τρομαγμένος και θλιμμένος από τον θάνατο προσφύγων και μεταναστών» (φωτ. αρχείου).
Έκκληση να γίνουν πολύ περισσότερα ώστε να επιλυθεί η μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπα Γκι – Μουν. 
Προαναγγέλλοντας τη διεξαγωγή συνόδου για το επίμαχο ζήτημα στις 30 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής το ΟΗΕ δήλωσε «τρομαγμένος και θλιμμένος από τον θάνατο προσφύγων και μεταναστών».
«Απευθύνω έκκληση σε όλες τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις, να παράσχουν συνολικές λύσεις, να αναπτύξουν νόμιμα και ασφαλή κανάλια μετανάστευσης και να εκτελούν με ανθρωπιά, με συμπόνια και με σεβασμό τις διεθνείς υποχρεώσεις τους» τόνισε ο Μπα Γκι – Μουν.
Όπως κατέστησε σαφές, όταν εξετάζουν αιτήματα χορήγησης ασύλου, οι χώρες δεν πρέπει να κάνουν διακρίσεις με βάση τη θρησκεία ή την καταγωγή και δεν μπορούν να αναγκάζουν τους ανθρώπους να επιστρέφουν στις περιοχές από τις οποίες έφυγαν.
«Δεν πρόκειται μόνο για ένα θέμα διεθνούς δικαίου, είναι και το καθήκον μας ως ανθρώπων» κατέληξε ο γ.γ. του ΟΗΕ.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.