28/8/15

Πρώτο «κόμμα» οι αναποφάσιστοι, μικρή η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Αιφνιδιασμένοι οι ψηφοφόροι από την προκήρυξη των εκλογώνΑθήνα 

Αιφνιδιασμένο από την προκήρυξη των εκλογών εμφανίζεται το εκλογικό σώμα, βάσει της πρώτης δημοσκόπησης που δημοσιεύεται εν όψει κάλπης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρίας ProRata, πρώτο «κόμμα» είναι οι αναποφάσιστοι, ενώ με σχετικά μικρή διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ. Συγκεκριμένα, στην έρευνα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23%, ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 19,5%.

Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων οι ΑΝΕΛ δεν μπαίνουν στη Βουλή, καθώς συγκεντρώνουν 2%. Στο 3,5% εμφανίζεται η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ περνά το όριο του 3% η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Επιπλέον, στο 4,5% εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, στο 4% Το Ποτάμι, στο 5% το ΚΚΕ και 6,5% η Χρυσή Αυγή. Στο 25,5% καταγράφεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αβέβαιη είναι η συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς είναι ο πιο δημοφιλής μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Δεύτερος σε δημοφιλία είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ τρίτος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως αποτυπώνεται, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιλέγει «ευρώ πάση θυσία», ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Οι αναποφάσιστοι δλδ οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι... ΟΦΑ (*)

    (*) Το αρκτικόλεξο Όφα (= Όπου Φυσάει ο Άνεμος) δεν αντιστοιχεί μόνο σε ένα οιονεί πολιτικό κόμμα των ανερμάτιστων και οπορτουνιστών. Οι χρήσεις του είναι ευρύτερες.

    < http://www.slang.gr/lemma/5111-ofa >

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.