28/8/15

Σύνοδος βαλκανικών χωρών στη Βιέννη για το προσφυγικό

Παρούσες στην αυστριακή πρωτεύουσα Μέρκελ και Μογκερίνι

Η προσφυγική κρίση θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις των κυβερνήσεων των χωρών των δυτικών Βαλκανιών στη Σύνοδο που διοργανώνεται στη Βιέννη, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα ζητήματα. 

Παρούσες στην αυστριακή πρωτεύουσα θα είναι επίσης η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αλλά και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι.
Η Σύνοδος την Πέμπτη είχε διοργανωθεί από τον προηγούμενο χρόνο, με κύριο θέμα την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και την καταπολέμηση του εξτρεμισμού. Η πιεστικότητα όμως με την οποία έχει έρθει στο προσκήνιο το ζήτημα των προσφύγων πάνω στον λεγόμενο «βαλκανικό διάδρομο» θα θέσει το ζήτημα στην κορυφή της ατζέντας.

Στην αυστριακή πρωτεύουσα έχουν ήδη φτάσει οι επικεφαλής των κυβερνήσεων Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Κοσόβου, ΠΓΔΜ, Μαυροβουνίου και Σερβίας.

Η πορεία των προσφύγων στον «βαλκανικό διάδρομο» ξεκινά από το Αιγαίο και καταλήγει στην Ουγγαρία. Την Τρίτη, ο αριθμός που πέρασε στην Ουγγαρία από τη Σερβία έφτασε τα επίπεδα ρεκόρ των 2.500 ανθρώπων.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.