29/8/15

Χωριά Χριστιανών βομβάρδισαν οι Τούρκοι


  • Φωτογραφία από τους βομβαρδισμούς που ανέβηκε στο Twitter από χρήστες
Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τις τελευταίες μέρες Χριστιανικά χωριά σε Ιράκ και Συρία, μεταδίδει το γερμανικό κρατικό δίκτυο ARD. Τα χωριά που χτυπήθηκαν βρίσκονται στα ορεινά Καντίλ και μεταξύ αυτών είναι τα: Σαρανίς, Μπαζ, Μπαρουάρι Μπαλά, Χαγιές, Νταουντίγια, Μαργκερίγια.


Σε ένα από τα χωριά όπου βρέθηκε απεσταλμένος του γερμανικού δικτύου φιλοξενούνταν 60 οικογένειες Ασσυρίων που είχαν εκτοπιστεί από τους ισλαμιστές τον Αύγουστο του 2014. 
Ένας από τους Ασσυρίους δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο ότι τα αεροπλάνα βομβάρδιζαν την περιοχή και ο κόσμος δεν ήξερε προς ποια κατεύθυνση να διαφύγει.
Στο Νταουντίγια υπάρχει προσφυγικός καταυλισμός 700 οικογενειών. Η πλειονότητα των οποίων προέρχονται από τους Γεζίντι ενώ ένα ποσοστό 20% είναι Ασσύριοι από το Νινεβέχ Πλέιν και από τη Μοσούλη. Παρά το γεγονός ότι δεν προκλήθηκαν θάνατοι από τους βομβαρδισμούς, υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες. 
Ασσύριος κάτοικος ζήτησε από το PKK να μην εγκαθιστά στρατόπεδα και αποθήκες πυρομαχικών κοντά σε χωριά καθώς αυτό θέτει σε κίνδυνο τους κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.