30/8/15

Αλέξης Τσίπρας ως Ενσάρκωση του Ντόριαν Γκρέυ

Του  Μιχαήλ Στυλιανού  
Προσέξατε πως αλλάζει /άλλαξε το πρόσωπο του κ. Αλέξη Τσίπρα;         
Δεν  χρειάζεται να είσαι φυσιογνωμιστής του F.B.I. για να το καταγράψεις. ΄Οποιος παρακολούθησε το διάγγελμα αναγγελίας εκλογών ασφαλώς το εσημείωσε. 
Η αλλαγή προκαλεί όντως εντύπωση. Καθόλου ευχάριστη…

Το φευγαλέο βλέμμα, που στριφογυρίζει σαν για να αποφύγει την εξεταστική ματιά τού όμως αθέατου τηλεθεατή, κάποιες νέες γραμμές και σκιές στο πρόσωπο, το σφίξιμο στις σιαγόνες, μια γενική σκλήρυνση της φυσιογνωμίας. Κάποτε σε σημείο ανησυχητικό…

Πάει χάθηκε  η παλιά γαλήνια έκφραση, η  ήρεμη εκφορά λόγου, που μαζί με την νεότητα –βιολογική και πολιτική- έπειθαν, πριν λίγες εβδομάδες ακόμη, σαν υποσχέσεις του Νέου, που έλλειπε: της ειλικρίνειας, της συνέπειας, της καθαρότητας και της πίστης. Της πίστης στον δοσμένο Λόγο, στο Σύνταγμα, στους θεσμούς της Δημοκρατίας, στο πατριωτικό χρέος.

Στην οπτική της στήλης, το σημερινό πρόσωπο του κ. Τσίπρα ζωντάνεψε το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέϋ. 
Θα συμφωνήσουν όσοι διάβασαν τον ΄Οσκαρ Γουάϊλντ,  ή είδαν την παλιά ταινία. Με την διαφορά πως οι αποκρουστικές αλλαγές που εκεί αποτυπώνονταν στο πορτραίτο του ανήθικου νέου,  εδώ στο πρόσωπο καταγράφεται η μεταστροφή των αισθημάτων του κόσμου  απέναντι στον φορέα αυτού του προσώπου. Που τόσο γρήγορα αποδείχτηκε προσωπείο…

Ο νέος ηγέτης της Ν.Δ. κ. Μεϊμαράκης επέδειξε σπάνιο αισθητήριο και κέρδισε πήχεις σε πολιτικό μπόϊ, εκφράζοντας άμεσα το λαϊκό αίσθημα με την γλαφυρή και παραστατική αντίδρασή του στο διάγγελμα του κ. Τσίπρα. Όσο και αν όσα είπε, για τον « ψευτρούλη, γλυκούλη, ψευταράκο τακτικιστή» , προκάλεσαν φραστικούς μορφασμούς σε κάποιους «εστέτ» του πρωινού της ΕΡΤ και άλλους δημοσιογράφους  εκλεπτυσμένης (προεκλογικά) αισθητικής…

Ο κόσμος πάντως το χάρηκε και του το πίστωσε. Όπως τον πιστώνει επίσης για την μαχητική αντίστασή του, μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Λαφαζάνη και την κ. Γεννηματά, στο σχέδιο να ποδοπατηθούν συνταγματικές  διαδικασίες και να ματαιωθούν  σημαντικές κοινοβουλευτικές εργασίες για να πάμε στις εκλογές  απνευστί, προτού φθάσουν στους ψηφοφόρους οι πρώτοι εκρηκτικοί λογαριασμοί του Μνημονίου -Τσίπρα και προτού αρχίσουν να σκάνε τα σκάνδαλα της δικής του κυβέρνησης. 

                     Μικρά σκάνδαλα και Μεγάλα 

Ποια σκάνδαλα; Στις τελευταίες κοινοβουλευτικές εργασίες, που κράτησε με τα δόντια σε λειτουργία η Πρόεδρος  της Βουλής, έσκασαν δύο. 
Και από  το Κανάλι της  Βουλής που τις μετέδιδε  μάθαμε ότι:

1.-Τη μέρα της αναγγελίας των εκλογών ο υπουργός της Παιδείας κ. Μπαλτάς υπέγραφε απόφαση καταβολής 600.000 ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής, ως δεύτερη δόση της επιχορήγησής του για το 2015. Το ίδρυμα του Μεγάρου είναι ιδιοκτησία Στ. Ψυχάρη, ιδιοκτήτη του συγκροτήματος Βήμα-Νέα και συνιδιοκτήτη του ΜΕGA. Η κ. Ραχήλ Μακρή διάβασε την απόφαση από την «Διαύγεια».
Επικός πρωτοσέλιδος  τίτλος στα Νέα (μετά την υπογραφή της επιδότησης) με πλαίσιο τη φωτογραφία  του κ. Τσίπρα: «ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ». ΄Εκτοτε το Συγκρότημα Δολ και  το ΜΕGA ψηφίζουν μετά μανίας τον «Αδιάφθορο», που θα σχίσει Καναλάρχες, Ολιγαρχία και Διαπλοκή, όπως και τα μνημόνια!  Όμως θα κλείσουν και φέτος σχολεία. Μετά κλασσικής μουσικής. Δημοσία δαπάνη…

2.- Αλλά και ο κ. Γιάννης Στουρνάρας είναι  προστατευόμενος  του κ. Αλέξη Τσίπρα! ΄Ετσι και  αυτή την τελευταία βδομάδα της Βουλής  ο κ. Στουρνάρας συνέχισε να περιγελά τις  κλήσεις της Προέδρου της  να εξετασθεί στο σκάνδαλο που τον βαρύνει -ως τον τότε υπουργό-   για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Ζήμενς για την ληστρική δράση της στην Ελλάδα.

Απάντησε και πάλι ευγενικά, επικαλούμενος τα πιεστικά του καθήκοντα, ενώ ποιούσε τις διατριβές του στη Σύρο, στην ιδιόκτητη βίλα του, παρακείμενη στη βίλα του φίλου του κ. Παπαντωνίου… «Αυτόν μην τον ζορίζεις», είχε συστήσει στην κ. Κωνσταντοπούλου ο κ. Φλαμπουράρης, «maître à penser» (καθοδηγητής)  του κ. Τσίπρα. « Αυτό που είπες δεν το άκουσα. Και μη μου κάνεις τέτοιες παρακλήσεις», απάντησε εκείνη: η «λάθος επιλογή», κατά την ανακοίνωση του Παππά Μαξίμου.

Ένα σήριαλ σκανδάλων αυταρχισμού και αλαζονικής καταφρόνησης των θεσμών της Δημοκρατίας ήταν άλλωστε το πλήρες ημερολόγιο του δεκαημέρου. Μόνο πως με τον μιθριδατισμό εθισμένων δημοσιογράφων, κυνηγών του παραπολιτικού κουτσομπολιού, πολλά τερατώδη θεωρούνται τώρα  φυσιολογικά και αυτονόητα.

Πόσοι σημείωσαν ότι η απόφαση Σκουρλέτη, να εφαρμόσει προεκλογική (του Γενάρη) υπόσχεση του Τσίπρα για τις Σκουριές (!!!), πάρθηκε τυχαίως την προπαραμονή της αναγγελίας νέας προσφυγής στις κάλπες;

Και πόσοι κατήγγειλαν  ότι Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντάϊσελμπλουμ είχαν προφανώς ειδοποιηθεί, έδωσαν την ευλογία τους και γι’ αυτό επιδοκίμασαν  ακαριαία την απόφαση Τσίπρα για εκλογές  ( «το περιμέναμε», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας), ενώ οι ΄Ελληνες κρατήθηκαν στο σκοτάδι; Το ομολόγησε και ο ίδιος ο δράστης την Τετάρτη, στη συνέντευξή του στο «΄Αλφα»: Τις εκλογές είχε αποφασίσει στις 12 Ιουλίου και έκτοτε –στην Ελλάδα- εψεύδετο.

Και με τη Πρόεδρο της Βουλής και με τη Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα και με τους αρχηγούς των κομμάτων. 
Μόνο η πρωθυπουργική καμαρίλα και ο κ. Παυλόπουλος ήταν «στο κόλπο». Δικαιολογημένη η οργή του κ. Μεϊμαράκη και της κ. Γεννηματά. Μόνο το γερμανικό ποτάμι, ο κυριολεκτικά Καμμένος και το απερίγραπτο ΚΚΕ συμμερίσθηκαν τα συναισθήματα της κ. Μέρκελ για τη ταχυδακτυλουργία.

Με ταχυδακτυλουργίες  επιχειρήθηκε στη συνέχεια να ακυρωθούν συνταγματικές διαδικασίες και να κλείσει πραξικοπηματικά η Βουλή, για να κάνει ο κ. Τσίπρας τις εκλογές-εξπρές, που σχεδίαζε. 
Οι διαδοχικές αναθέσεις της εντολής στους πολιτικούς αρχηγούς έγιναν τελικά χάρις στην αντίσταση των αρχηγών που την δέχθηκαν και η Βουλή κρατήθηκε ανοικτή χάρις στην αδάμαστη θέληση της (από «λάθος») προέδρου της. Και εκεί συνεχίσθηκε η απογύμνωση μιας κυβέρνησης που εισήλθε στο Μέγαρο της εξουσίας με φανταστικό φωτοστέφανο  αγιοσύνης:

1.- Σαμποτάρισε τις  εργασίες της Βουλής και ματαίωσε - ελλείψει απαρτίας- συζήτηση στην ολομέλεια για τις Γερμανικές Οφειλές, τις οποίες το Γενικό Λογιστήριο έχει εκτιμήσει σε 340 δισεκατομμύρια ευρώ –όσα και το παράνομο χρέος. Μόνοι παρόντες  οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας.  Κυβερνητικοί και άλλοι ψήφισαν  (με την απουσία τους) υπέρ του 4ου Ράιχ. Και το Κ.Κ.Ε.! Φτύνοντας εκτελεσμένους συντρόφους του και αγωνιστές της αντίστασης…

2.-Τορπίλισε, κατά τον ίδιο τρόπο, και τη συζήτηση, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, της προκαταρκτικής έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος. Η επιτροπή –μετά ενδελεχή εξέταση στοιχείων και μαρτυριών- έχει αποφανθεί  ότι το χρέος υποτέλειας της χώρας είναι «Παράνομο, Αθέμιτο, Απεχθές, Επονείδιστο και Μη Βιώσιμο». 
Αλλά αυτό το βαρύ όπλο (όπως και των γερμανικών οφειλών) ο κ. Αλέξης Τσίπρας  το άφησε έξω από την αίθουσα των σκληρότατων διαπραγματεύσεων, για τις οποίες ζητάει τώρα την αμοιβή του σε ψήφους.

Προσωπείο, απογύμνωση, ταχυδακτυλουργίες και ψεύδη, λέξεις που εισήλθαν στο λεξιλόγιο της στήλης από τις 20 Φεβρουαρίου και τις οποίες  η πολιτεία του κ. Τσίπρα επιβάλλει επιτακτικά- για την αποφυγή βαρύτερων συνωνύμων. 

Και τα αντίστοιχα στίγματα, σπυριά και ουλές στο πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέϋ, πληθαίνουν, βαθαίνουν και προκαλούν την αποστροφή κατά την πορεία στις κάλπες…

6 σχόλια:

 1. θυμήθηκα το εμβατήριο " η ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά" ε λοιπόν μου φαίνεται πως η ελλάδα πεθαίνει και ίσως πρέπει να πεθάνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή μας λέτε ότι ο "ταβερνιάρης" θα καλέσει το Στουρνάρα για απολογία, ότι θα στηρίξει το πόρισμα για το χρέος, ότι θα εγκαλέσει τους "χορηγούς" του Μ.Μ και ενδεχομένως θα τους στείλει στη Δικαιοσύνη;;;;
  θα μας τρελλάνετε τελείως μου φαίνεται.
  Η ΙΔΙΑ ΜΑΓΙΑ, Η ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το θεμα ειναι πως την μια μερα πηγε ορθιος για να διαπραγματευτει και μετα απο λιγο και με κλειστες τις πορτες τον πηγαν δυο φορες στο νοσοκομειο με κρισης πανικου και απο τοτε ειναι σε αλλο κοσμο !!!!
  Να τα ειχε παρει θα ελεγα ναι ,αλλά εδω κατι περιεργο συμβαινει ! Ειναι σαν χαζος και επαναλαμβανει τα ιδια πραγματα σαν να εχει μπλοκαρει ...ξερει πως τους ψηφοφορους δεν τους λαδωσε για να τους εχει τον ψηφισαν γιατι τον πιστεψαν, τωρα οτι λεει πεφτει στο κενο ,επειδη ειναι εξυπνος θα το καταλαβαινε και δεν θα το εκανε...σαν να μην εχει την συναισθηση και στρατηγική.
  Ετσι οπως ειναι δεν μπορει να εχει εξουσια γιατι δεν εχει επιγνωση. Θεωρω οτι μας τον χαλασαν και δεν γνωριζω πως ?Με υπνωση ,με τρομοκρατια ,παντος τον αχρηστευσαν και μπορει να το κανουν και στον επομενο εαν κλειστει μαζι με σοιμπλε - μερκελ και ολαντ για διαπραγματευση οποτε οτι εχουν να πουν μπροστα σε ολους ,μυστικα δεν εχει !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Blue Divine
   τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.
   Έσκαψε το λάκο για τους άλλους και έπεσε μέσα.
   Λαϊκισμός, ψέμμα, υποκρισία και αριβισμός τον ανέβασαν στο καλάμι της εξουσίας και όταν βρέθηκε προ των ευθυνών του, της πλήρους καταστροφής της Ελλάδας, κατατρόμαξε.
   Είναι λοιπόν τρομαγμένος και χωρίς επιχειρήματα.
   Και επειδή είναι και δειλός, δείχνει την εικόνα που λες.
   Τα άλλα είναι μεταστροφή της πραγματικότητας.
   Ένας δειλός ψεύτης, υποχρεώθηκε να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.
   Όταν μάθεις πώς και γιατί έκανε το δημοψήφισμα, να φροντίσεις να κάθεσαι.

   Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Σάββα εντάξει το οτι βγήκε λίγος το καταλαβαίνω και εχεις δίκιο καποια σημαδια τα εδειχνε οπως ασεβεια στον Γλεζο που εκτος οτι εχει ζησει πολλα ειναι και μεγαλος ανθρωπος και αυτη του η συμπεριφορα δεν μου αρεσε,Αλλά αυτό που ειπες για το δημοψήφισμα θα ηθελα αν και εσυ θες να μου το αναλύσεις για πες μου γιατί το μυαλό μου δεν πάει ?...και ας πεσω και κατω απο την καρεκλα χαλαλι ! :Ρ

   Διαγραφή
  3. "Όταν μάθεις πώς και γιατί έκανε το δημοψήφισμα, να φροντίσεις να κάθεσαι"

   Ομολογώ ότι κι εμένα θα μ' ενδιέφερε να το μάθω.

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.