19/9/15

O πρώην Γ.Γ. του ΝΑΤΟ προσελήφθη στην Goldman Sachs

Ράσμουνσεν 
H μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ, Goldman Sachs ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φο Ράσμουσεν (2009-2014) στη θέση Ειδικού Συμβούλου επί Διεθνών Υποθέσεων. Ο Δανός πολιτικός είχε  διατελέσει επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σε μία περίοδο επιχειρησιακής κορύφωσης εν μέσω συγκρούσεων στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και προσφάτως στην Ουκρανία. Ο Ράσμουσεν υπήρξε πρωθυπουργός της Δανίας (2001-2009) και υπηρέτησε την ευρωπαϊκή διεύρυνση και την επέκταση του ΝΑΤΟ «με στόχο την ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη». Υποστήριξε τη «Διατλαντική Συνεργασία Εμπορίου και Επενδύσεων» (Ttip).

Η επενδυτική στρατηγική της Goldman Sachs στηρίζεται στη σωστή ανάλυση των διεθνών ισορροπιών και πολεμικών εξελίξεων. Στη βάση της «θεωρίας του χάους» εκμεταλλεύτηκε τις αναταραχές στη Λιβύη και τη Συρία που στέλνουν κύματα της τραγικής εξόδου προς την Ελλάδα και την Ιταλία. Η μεταναστευτική ροή επιτρέπει την άσκηση οικονομικής και ψυχολογικής πίεσης για «ανθρωπιστική ειρηνευτική επιχείρηση». Η Goldman Sachs επιθυμεί την Ευρώπη προσδεδεμένη στις ΗΠΑ και συμβουλεύει τους επενδυτές πελάτες της να «αρπάξουν» την ευκαιρία αξιοποίησης της ευρωπαϊκής κρίσης.

toxrima

4 σχόλια:

  1. Ayde que (ευχή)... ο δικός μας (τεμέτερον!) ΝΑΤΟ-Ναύαρχος Σταυρίδης (James Stavridis)... λογογράφος του Αβραμόπουλου!!!

    < http://www.arxaiaithomi.gr/2013/11/16/12095/ >

    Στην ομιλία του στο Tufts ο υπουργός “Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος, δεν έβγαλε είδηση. Ανάφερε τα γνωστά και πολυ-ειπωμένα: "Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, αλλά από το 2014 θα έχει πλεόνασμα και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη. Αποτελεί, ως χώρα, παράγοντα σταθερότητας για την περιοχή, η στενή συνεργασία με το Ισραήλ είναι χρήσιμη, από το Κυπριακό εξαρτάται η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας".

    Πως ο ναύαρχος Δ. Σταυρίδης "έσωσε" τον Aβραμό

    Ο υπουργός Άμυνας διάβασε την ομιλία του στα αγγλικά, ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΨΕΙ. Τα αγγλικά του, χάλια. Το πρόγραμμα έλεγε ότι μετά την ομιλία θα δεχόταν ερωτήσεις. Ο πρύτανης του Tufts και πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ Δημήτρης Σταυρίδης, κατάλαβε ότι θα υπάρξει πρόβλημα και ο Αβραμό θα γινόταν "ρόμπα", οπότε έντεχνα απότρεψε τις ερωτήσεις-απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιδού ένα ακόμη μεγαλόσχημο its-oglan της Τράπεζας. Το άλλο είναι ο ΤΣΙΠΡΥΖΑς . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ αυτες οι Υπογειες διαδρομες ! (Θυμησου Γ. Παπανδρεου..).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς όλοι οι προαναφερθέντες ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια της παγκόσμιας διακυβέρνησης η οποία φροντίζει να βολεύει τα τέκνα της αφού την υπηρετούν πιστά από όποια θέση κι αν τοποθετηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.