27/1/16

Σύγκρουση στη Βουλή για τον ράπερ με τη Μερσεντές και τις «αλλαξο-Συριζιές»

Οι αποκαλύψεις απο το ΘΕΜΑ και το «χαμένο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»

Xρήστος Μπόκας

Το σκάνδαλο των διορισμών των μετακλητών υπαλλήλων έφερε σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό που δέχθηκε σκληρή κριτική απο Μητσοτάκη και Θεοδωράκη - Διαβάστε τους διαλόγους - Το γεγονός είναι ότι αυτά τα λέει πρώτα το ΘΕΜΑ, μετά όλοι οι άλλοι, αλλά πρώτα από όλα έχουν γραφεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Οι αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων έχουν ταράξει τα νερά, όπως αποδείχτηκε και στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. 
Ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε άκομψα και διέκοψε τον Σταύρο Θεοδωράκης όταν ο αρχηγός του Ποταμιού ήταν στο βήμα επειδή αναφέρθηκε στο σκάνδαλο των μετακλητών!
Ο κ. Θεοδωράκης εκείνη την ώρα έκανε αναφορά σε επίσημα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών από το site apografi.gov.gr για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων και ο κ. Τσίπρας τον διέκοψε φανερά ενοχλημένος: «Αντιγράφεις το “Πρώτο Θέμα” που λέει ψέματα». Αμέως ο κ. Θεοδωράκης του εξήγησε: «Το apografi τα λέει αυτά». «Αντιγράφεις το Πρώτο Θέμα, αυτό κάνεις» επέμεινε ο πρωθυπουργός. Σε αποστομωτικό ύφος ο επικεφαλής του Ποταμιού του επισήμανε ψύχραιμα ότι πρόκειται για επίσημα στοιχεία και τον κάλεσε να ανοίξει το σχετικό κυβερνητικό site apografi.gov.gr.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόταν στα στοιχεία ότι ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι στις 31 Δεκεμβρίου 2015 ήταν 1901, έναντι 1880 που ήταν στο τέλος του 2014. Αντίθετα ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι οι μετακλητοί της δικής του κυβέρνησης είναι οι μισοί σε αριθμό από εκείνους της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. «Δεν νομίζω ότι το 1901 είναι το μισό του 1880» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του κ. Θεοδωράκη.
Ο κ. Τσίπρας γενικώς εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από το «σφυροκόπημα» της αντιπολίτευσης για ζητήματα που έχουν προκαλέσει την κοινωνική αγανάκτηση όπως η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» με τους διορισμούς των συγγενών του νέου γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά.
«Πώς θα ένιωθαν οι αγνοί αγωνιστές της Αριστεράς μπροστά στο κομματικό αλισβερίσι, τα εγγόνια να επικαλούνται τους αγώνες των παππούδων για να κάνουν διορισμούς στο Δημόσιο;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να «καλύψει» τον γραμματέα του αν και αφιέρωσε όλη σχεδόν την δευτερολογία του για να υποστηρίξει ότι οι μετακλητοί έχουν μειωθεί και να υποστηρίξει ότι η κυβέρνησή του δεν κάνει «ρουσφετολογικές» τοποθετήσεις!

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Πάρτε πίσω τους κομματικούς διορισμούς και τις αυξήσεις στους μετακλητούς 
Ο κ. Μητσοτάκης πάντως ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ακυρώσει τους κομματικούς διορισμούς και την αύξηση των μετακλητών υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα προκύψουν πόροι για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού. 
«Πρόσφατα εγκρίνατε αυξήσεις 150 εκατομμυρίων προς τους δημοσίους υπαλλήλους» είπε συγκεκριμένα ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. 

Και συνέχισε: «Δεν θεσπίσατε καν μηχανισμό αξιολόγησης, ώστε τουλάχιστον αυτές τις αυξήσεις να τις λάβουν όσοι τις αξίζουν. Σας καλώ να τις πάρετε πίσω τις συγκεκριμένες αυξήσεις και τους πόρους αυτούς να τους χρησιμοποιήσετε ως ισοδύναμα για το ασφαλιστικό». «Υπάρχουν κι άλλες στρεβλώσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Τον αντέχετε έναν τέτοιο διάλογο ή φοβάστε τις αντιδράσεις από συγγενείς και φίλους;».
 
«Πώς θα ένιωθαν οι αγνοί αγωνιστές της Αριστεράς μπροστά στο κομματικό αλισβερίσι, τα εγγόνια να επικαλούνται τους αγώνες των παππούδων για να κάνουν διορισμούς στο Δημόσιο» είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ, «φωτογραφίζοντας» όσα είπε ο γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονας Σχινάς Παπαδόπουλος, για να... δικαιολογηθεί, μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» για τους διορισμούς μελών της οικογένειάς του και του φιλικού του περιβάλλοντος στον κρατικό μηχανισμό.

Στ. Θεοδωράκης: κ. Τσίπρα έχετε χάρισμα στο ψέμα
Η κόντρα Θεοδωράκη – Τσίπρα δεν περιορίστηκε μόνο στον αριθμό των μετακλητών. 

«Μην συμπεριφέρεστε κύριε Πρωθυπουργέ σαν το μεσαιωνικό μοναχό ,έχετε το χάρισμα να λέτε ψέματα» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού για να υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα υποστηρίζοντας πως «Τα «πράσινα» παλληκάρια που μετείχαν στα μεγάλα πάρτι βρήκαν καταφύγιο στην αυλή σας». 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην περίπτωση του νέου γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ: «Βουτυρόπαιδα ράπερ πάνε με μερσεντές στην κομματική εκδήλωση και πουλάνε ιστορίες αντίστασης με λεφτά του μπαμπά». 

Η φράση του κ. Θεοδωράκη προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ με τους κ.κ. Νίκο Μανιό, Κώστα Μπάρκα και Μάκη Μπαλαούρα να διαμαρτύρονται.

«Τι σας ενοχλεί κύριε Μανιέ;» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης «πήγε σε γιορτή επανάστασης οδηγώντας πολυτελή αυτοκινητάρα του πατρός του. Αν δεν είναι ενοχλητικό για σας τι να πω. Ισως να έχετε το ίδιο όραμα για τα αυτοκίνητα».

Το ΦΕΚ της της τοποθέτησης του Ορέστη Σχινά-Παπαδόπουλου, αδερφού του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Ειδικού Συμβούλου στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού (από 1ης Δεκεμβρίου 2015)



Το ΦΕΚ της τοποθέτησης της Ξανθής Παπαδοπούλου, μητέρας του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ως Ειδική Συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού (από 29 Σεπτεμβρίου)




Το ΦΕΚ της τοποθέτησης της Χρύσας Πάντου, φίλης του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ως μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας - Τον Νοέμβριο διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.