13/12/16

Κατέπεσε τουρκικό F16 κοντά στη Βάση του Ντιγιάρμπακιρ - Διασώθηκε η γυναίκα πιλότος


Άγκυρα: Μαχητικό αεροσκάφος F16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατέπεσε στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτική πτήση, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως ανακοινώθηκε, η πιλότος σμηναγός 
Şefika Burcu είναι σώα, αφού ενεργοποίησε το μηχανισμό εκτίναξης. Το αεροσκάφος συνετρίβη ενώ βρισκόταν στην διαδικασία προσέγγισης στο αεροδρόμιο.

Οι τουρκικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι της πτώσης του τουρκικού μαχητικού.
 Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, το αεροσκάφος συνετρίβη σε άδειο χωράφι. Ελικόπτερα εξετάζουν περιοχή με ακτίνα 3 με 4 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής, για να εντοπίσουν τυχόν βλήματα που δεν εξερράγησαν. 
Εν τω μεταξύ οι εμπορικές πτήσεις από το πολιτικό αεροδρόμιο του Ντιγιάρμπακίρ, που βρίσκεται δίπλα από τη στρατιωτική βάση, έχουν κατευθυνθεί σε αεροδρόμια της γύρω περιοχής. 
Σημειώνεται ότι η βάση χρησιμοποιείται συχνά για την διενέργεια βομβαρδισμών σε κουρδικές περιοχές του βορείου Ιράκ.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

5 σχόλια:

  1. 30 Σεπτεμβρίου 2014 (ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ F-16C
    Ένα μαχητικό αφος F-16C της TUAF συνετρίβη στο έδαφος, ενώ είχε αρχίσει να κατεβαίνει στο αεροδρόμιο στην νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ. Η γυναίκα πιλότος κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει με ασφάλεια το κάθισμα εκτίναξης της.Η πιλότος Capt. Şefika Burcu Arpacı είναι μία από τις τέσσερις γυναίκες F-16 πιλότους στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος που πέταξε με το F-16 πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό σε μια «Mapple Flag Άσκηση» στον Καναδά (2010). Είναι επίσης και μητέρα ενός κοριτσιού 2,5 χρονών καθώς και σύζυγος ενός πιλότου μαχητικού αφους. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης Αχμέτ Günaydin είπε ότι ο κινητήρας του αεροσκάφους έπιασε φωτιά κατά την προσγείωση. Το jet φέρεται να ήρθε σε επαφή με έναν πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος πριν από το ατύχημα. Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε σε γραπτή δήλωση ότι η πιλότος του μονοθέσιου αεροσκάφους εκτινάχθηκε από το αεροπλάνο έγκαιρα και επίσης, ότι η ακριβής αιτία του ατυχήματος δεν ήταν ακόμη γνωστή.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω την εντύπωση ότι είναι εσφαλμένη η πληροφορία για την πιλότο που κυκλοφόρησε στο habeturk και στα social media.. Αλλού αναφέρεται ότι πλέον η λεγάμενη είναι συγκυβερνητης στην Pegasus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι το δεύτερο F16 που χάνει η εν λόγω πιλότος !!!!!!!!!

    http://www.kokpit.aero/f16-kaza-burcu-arpaci?filter_tag=pilotlar%20atlad%C4%B1

    https://translate.google.de/translate?sl=tr&tl=en&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.kokpit.aero%2Ff16-kaza-burcu-arpaci%3Ffilter_tag%3Dpilotlar%2520atlad%25C4%25B1&edit-text=

    ρεκόρ Γκίνες;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.