2/10/17

Οι συνήθεις σανοφάγοι...

Η άλλη συντεχνία που επιχειρεί η κυβέρνηση να προσεταιριστεί είναι οι δημοσιογράφοι και το επιχειρεί με την επαναφορά της παλιάς "αμαρτίας” του αγγελιόσημου.
Το αγγελιόσημο είναι ένα εξωτερικός πόρος για το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων. Κάθε διαφήμιση που μπαίνει σε μέσο ενημέρωσης καταβάλει ένα ποσό για το ταμείο των δημοσιογράφων.
Υποτίθεται πως το αγγελιόσημο υποκαθιστά τη συμμετοχή των εκδοτών στις ασφαλιστικές κρατήσεις των δημοσιογράφων. Επί της ουσίας καθώς κάθε επιχείρηση μετρά κάθε εργαζόμενο ως συνολικό κόστος γι’ αυτήν το αγγελιόσημο είναι μια έμμεση οριζόντια επιδότηση των μισθών των δημοσιογράφων.
Με το αγγελιόσημο εξασφαλίζουν δυνατότητα για καλύτερες απολαβές και καλύτερες υπηρεσίες ασφάλισης με λεφτά που πληρώνουν οι άλλοι.
Ποιος τα πληρώνει; τα συνήθη κορόιδα, η κοινωνία και δη οι ασθενέστερες ομάδες αυτής.
Για τη συνέχεια Capital

3 σχόλια:

  1. Δεν γνωρίζω τον κ.Στούπα. Κάνει μεγάλη χρήση της λέξης ηλίθιος. Θα όφειλε να προσέχει για να μπορεί να εξηγήσει πως οι δημοσιογράφοι είναι, λέει, κατα πλειοψηφία αριστεροί αλλά οι Διοικήσεις ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ (προεδροι κλπ) είναι γνωστό ότι δεν τοποθετούνται στην αριστερά. Ο αρθρογράφος δεν ξέρω αν έχει κάποιο βαθμό ευφυίας ούτε άλλωστε με ενδιαφέρει να μάθω αν τηνέχει μετρήσει. Καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν ανήκει στην αριστερή πλειοψηφία των δημοσιογράφων (όπως αυτός λέει)αλλά θα ήταν καλό να μη χρησιμοποιεί επιχειρήματα του είδους ο Μεταξάς έκανε το δώρο άρα εσείς αριστεροί πρέπει να το απορρίψετε. Επειδή τέτοια επιχειρήματα δεν είναι, μάλλον, ηλίθια ούτε ευφυή είναι όμως εξυπνακίστικα. Τέλος τα περί αγγελιόσημου. Το θέμα είναι γνωστό. Οι Εκδότες δεν θέλουν να πληρώνουν εισφορές-όπως όλοι οι εργοδότες- ούτε αγγελιόσημο. Δεν θελουν να πληρώνουν τίποτα. Θα όφειλαν τουλάχιστον να κανουν τον κόπο να βρουν καλύτερο υποστηρικτή. Δεν ενδιαφέρει τέλος αν ο αρθρογράφος είναι ή δεν είναι δημοσιογράφος. Όλα τα επαγγέλματα έχουν όλα τα λουλούδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. apap 42 (2/10/1- 5.02)
      Κριτικάρεις τον κ. Στούπα γιατί (μεταξύ άλλων) κάνει μεγάλη χρήση της λέξης ηλίθιος. Εγώ όμως που διάβασα το άρθρο του κ. Στούπα αλίευσα από αυτό δυο άκρως «διακοσμητικά»» επίθετα για αυτούς που μας κυβερνούν. Είναι λοιπόν αυτοί που μας κυβερνούν κατά τον κ. Στούπα λαμόγια και καραγκιόζηδες.
      Συμπέρασμα πρώτον. Ο κ. Στούπας είναι δεινός χειριστής του λόγου, και εξ αυτού έχει τη δυνατότητα να πείθει τους αναγνώστες του συγκεκριμένου άρθρου του με τα ακαταμάχητα και αντικειμενικά επιχειρήματα του.
      Ψάχνοντας κάποιες αναρτήσεις στο site αυτό βρήκα διάφορα «διακοσμητικά» επίσης επίθετα για αυτούς που μας κυβερνούν όπως δοσίλογοι, ασύδοτοι, προδότες,περίγελος, βλάξ, χαφιές, μολοτοφάγοι κλπ (πιθανώς να έχουν διαφύγει της προσοχής μου μερικά). Τέλος βρήκα ότι κάποιοι άλλοι καταπίνουν σανο,(ας«υποθέσω» επειδή απεχθάνονται το κρέας) και λαμβάνουν την πρόταση να μην καταπίνουν σανό (ας υποθέσω πάλι ότι η πρόταση γίνεται για λόγους υγιεινής διατροφής)
      Συμπέρασμα δεύτερο.ο Κ. Στούπας δεν διαθέτει το μονοπώλιο στην δεινότητα του λόγου.

      Διαγραφή
  2. Ο Μεταξάς δεν ήταν αυτός που θέσπισε το αγγελιόσημο.Απλώς ο Μεταξάς επέτρεψε στους δημοσιογράφους να εκδίδουν το λαχείο των Συντακτών για την ενίσχυση του ταμείου των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.